Ennakko: JäPS – PKKU

Ennakko: JäPS – PKKU

Kakkosen kärkipaikalla edelleen majaileva JäPS jäi ilman täyttä pistepottia toisen kerran putkeen, kun Mikkelin Pallo-Kissat onnistuivat nipistämään Järvenpäässä vieraspisteen. Kolmella tappiolla oman vuotensa aloittanut Pallokerho Keski-Uusimaa avasi sen sijaan viime ottelussaan voittotilinsä. Nyt joukkueet kohtaavat kauden ensimmäisessä Keski-Uudenmaan ”derbyssä”.

Miesten Kakkosen A-lohkossa pelaavat Järvenpään Palloseura ja Pallokerho Keski-Uusimaa iskevät yhteen ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Kautensa hyvin eri sävyisesti aloittaneet joukkueet kohtaavat torstai-iltana kello 18:30 Järvenpään Keskuskentällä alkavassa ottelussa, eli JäPS pääsee pelaamaan kauden ensimmäisen paikallisottelun kotonaan.

Sarjansa komeasti neljällä perättäisellä voitolla käyntiin potkaisseen JäPSin kone on yskähdellyt viime viikkoina pahasti. Viidennen ja kuudennen kierroksen otteluista käteen on jäänyt yhteensä vain yksi piste, mikä on nousukamppailuun kaavailevalle joukkueelle kova takaisku – etenkin, kun se on päässyt pelaamaan molemmat pelit kotonaan, missä JäPS on perinteisesti ollut vahva.

Täpärästi putoamisviivan päältä itsensä löytävän ja siksi otteluun kieltämättä altavastaajana lähtevän Pallokerho Keski-Uusimaan käyrä osoittaa sen sijaan hieman ylöspäin. Nollakerhosta se nousi mainitusti edelliskierroksen ottelussaan, jossa punapaidat kaatoivat Helsingin FC Kiffenin 2–4-vieraslukemin. Lohkon tasaisuudesta kertoo se, että Pallokerholle kokemansa tappion jälkeen lohkojumbon paikan tukevasti haltuun ottanut Kiffen onnistui puolestaan sittemmin avaamaan oman voittotilinsä nousukamppailuun kaavailtua Lappeenrannan PEPOa vastaan.

Ennakkosuosikin viitasta huolimatta JäPS on osoittanut kahdella edelliskierroksella pystyvänsä niin haastamaan jokaisen lohkon joukkueen kuin myös tiputtamaan pisteitä mille tahansa niistä. Paikallisottelut ovat lisäksi aina oma erityinen juttunsa, joiden ennakkokaavailuissa sarjan keskinäisillä sijoituksilla voi lähes heittää vesilintua.

Niinpä myös kauden 2021 ensimmäiseen derbyyn on vaikea asettaa luotettavia askelmerkkejä. JäPS lienee todennäköisempi voittaja, mutta kahdesta viime ottelusta sen täytyy kiistämättä parantaa, mikäli se ei halua jäädä kolmatta kertaa putkeen voitotta kotonaan. Nousutaiston kannaltakin täysi pistepotti olisi JäPSille äärimmäisen tärkeä asia. Pallokerho Keski-Uusimaa ottaisi puolestaan voitolla pesäeroa putoamisviivaan ja ensimmäisiä askeleita kohti sarjan keskikastia.

Jos ottelusta on vaikea sanoa ennalta mitään varmaa, niin sama pätee kokoonpanoihin. JäPSin avausyksitoistikko on elänyt läpi kauden, ja Osku Partosen miehistöltä tuskin nähdään vieläkään toista samaa avauskokoonpanoa peräjälkeen. Nimilista näyttänee muuten pitkälti identtiseltä kuin edelliskierroksen MiPK-ottelussa, mutta kamppailussa kärsitty reisivamma pitänee lohkon tämänhetkisen ykkösmaalitykin Aleksi Ristolan sivussa Pallokerho-kohtaamisesta.

Nuoruuden intoon tälläkin kaudella luottavan PKKU:n loukkaantumistilanteesta ei sen sijaan ole samalla tapaa tihkunut tietoa. Avauksen takuumiehistä ainakin Akseli Haapalainen on aina paikallisotteluissa mielenkiintoinen nimi, ja silmällä kannattanee pitää myös maalitilinsä kahdella osumalla Kiffeniä vastaan avannutta Benjamin Dahlströmiä.