Ennakko JäPS-Pk-35

Ennakko: JäPS – PK-35

Viime viikonloppuna pelatusta ykkösliigakauden avausottelusta ei JäPSille pisteitä käteen Seinäjoella jäänyt, vaikka järvenpääläiset hakivat loppuhetket ahnaasti tasoitusta.

– Uskon, että muutama ottelu voi mennä, että saadaan homma rullaamaan. Erityisesti pallollinen rohkeus pitää saada tuotua harjoituksista peleihin, JäPS-luotsi Erol Ates sanailee.

Pistetilin avaamista JäPS pääsee yrittämään uudelleen lauantaina, kun sinipaidat kohtaavat kotonaan Helsingin PK-35:n. Ainakin ensimmäiset kotiottelut JäPS pelaa evakossa Koivusaaren tekonurmella stadionprojektin valmistumista odotellessa.

Missä: Koivusaaren tekonurmi

Milloin: Lauantaina 20.4. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi 

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kotiavaukseen JäPS pääsee avauskierroksen tappiosta huolimatta lähtemään voitto alla, sillä Siniset ehtivät tiistaina käynnistää Suomen Cup -taipaleensa Lauritsalan Työväen Palloilijoita vastaan. Kolmosessa pelaava LauTP aiheutti vieraille jopa pientä päänvaivaa, mutta lopulta JäPSin rutiini riitti jatkopaikkaan.

– Nämä pelit ovat henkisesti vaikeita, ja asennoitumisen pitää olla kunnossa. Töitä kyllä paiskittiin, mutta liian vaikeaksi teimme ottelun, Ates avaa.

JäPS ja PK-35 ovat ehtineet lähihistoriassa kalistella salpoja useampaan otteeseen. Viimeisin kamppailu nähtiin helmikuussa ykkösliigacupin alkulohkossa, jossa PK nujersi JäPSin 3–2-lukemin Daniel Rantasen kahden maalin avittamana. Sarjassa joukkueet kohtasivat viimeksi JäPSin ensimmäisellä Ykkösen kaudella 2022, jolloin JäPS oli keskinäisissä puolestaan vahvempi.

Kakkosesta nousukarsinnan kautta Ykkösliigaan selvinnyt PK-35 avasi oman kautensa komealla voitolla, kun se kellisti paikallisottelussa Käpylän Pallon 3–0-lukemin. Ykkösliigacupissakin tie nousi pystyyn vasta välierissä, eli tuoretta nousijaa JäPSin ei ole syytä aliarvioida.

– PK on erityisen hyvä puolustamaan blokissa ja iskemään vastaan. Meidän täytyy lauantaina pitää kärsivällisesti ja tarkoituksenmukaisesti palloa, ja pyrkiä puolustusmuodon murtamiseen samalla heidän vahvuuksiaan kontrolloiden, Ates makustelee tulevaa ottelua.

Mikäli JäPS kolme pistettä mielii napata, sopii pelaamisen sarja-avauksesta parantua. Kehityskohteet ovat onneksi Atesille selkeät.

– Avaamisessa ja rakentelussa jäi Seinäjoella parannettavaa. Tilaa oli, ja saimme lukumäärällisiä ylivoimia rakennettua, muttemme osanneet hyödyntää niitä. Silloin on vaikea päästä hyökkäämään organisoidusti.

PK-35:n vahva startti ei kevään pelaajaliikennettä tarkastellessa ole kovin suuri yllätys. Muikeat 14 osumaa Kakkosessa iskeneestä laiturilupaus Mustafa Beyaista joukkue onnistui pitämään kiinni, ja etenkin yläkerta vahvistui muutamalla täsmähankinnalla.

Nimekkäin uusista punamustista lienee viime kaudella Gnistania Veikkausliigaan nostanut Eero Markkanen, joka on JäPSiä vastaan kuitenkin todennäköisesti sivussa. Lasaretin puolella lauantain kamppailussa lienee myös HIFK:sta PK-35:een saapunut brasilialaistaituri Tiquinho. Muita silmällä pidettäviä hankintoja ovat ainakin TPS:stä punamustaan palannut Rantanen sekä vikkelä gambialaishyökkääjä Foday Manneh.

Siirtoja on nähty niin tänä kuin aiempinakin vuosina myös JäPSin ja PK-35:n välillä. Järvenpäässä parin kauden ajan pelannut Ayuub Abdi jäi helsinkiläisten sarja-avauksessa vielä minuuteitta, mutta PK:sta JäPSiin siirtynyt Sebastian Kamara pääsi Seinäjoella loppuhetkiksi kentälle.

JäPSin sairastilanne oli sarja-avauksessa jo kelvollinen, mutta aivan täysin voimin eivät sinipaidat Seinäjoelle päässeet. Tilanne lienee viikon jälkeen taas hieman parempi, ja esimerkiksi koko viime kauden polvivamman vuoksi missanneen Aleksi Ristolan ja Yhdysvalloista kotiin palanneen Ville Aholan debyytit lienevät pian ajankohtaisia.