Ennakko: JäPS – MP (Ykköscup)

Oulunkylän Gnistanin ensimmäisessä Ykköscupin ottelussaan vakuuttavasti kellistänyt JäPS jatkaa pelejään huomenna lauantaina. Cup-taipaleen toisessa ottelussa sinipaidat isännöivät Mikkelin Palloilijoita.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli
Milloin: Lauantaina 11.2. klo 15:15
Liput: Aikuiset 10 €; alennusryhmät (opiskelijat, työttömät, eläkeläiset) 5 €; alle 18-vuotiaat & kausikorttilaiset ilmaiseksi
Muuta: Buffet + anniskelu saatavilla

Viime viikolla kohdatun Gnistanin ohella MP lienee tulevan kauden vastustajista JäPSille tutuin. Edelliskauden ohella JäPS ehti Kakkosen vuosinaan vierailla ”Urskissa” useampaan otteeseen ja yleensä harmillisen laihoin tuloksin.

Viime kauden päätteeksi MP löytyi Ykkösen sijalta kahdeksan, pari pykälää JäPSin alapuolelta. Keskinäisissä otteluissa marssijärjestys oli kuitenkin selvä, sillä mikkeliläisjoukkue oli ainoa ryhmä, jolta JäPS ei Ykkösen debyyttikaudellaan nipistänyt pistettäkään.

Kolmesti SM-hopealle huippuvuosinaan yltäneet mikkeliläiset ovat viihtyneet Ykkösessä nyt kolmen perättäisen kauden ajan. Ylempi loppusarja on jäänyt kuitenkin joka kaudella haaveeksi, eikä MP tänäkään vuonna lukeutune sarjan suosikkien joukkoon.

Mikkeliläisleiristä kantautuvien puheiden perusteella kaudesta voi päinvastoin odottaa vielä viime vuottakin haastavampaa, ellei joukkuetta onnistuta vahvistamaan kevään mittaan merkittävästi.

Ovi on Mikkelin Urheilupuistossakin käynyt, vaikka aivan samanlaista trafiikkia ei ainakaan sisäänpäin ole nähty kuin Järvenpäässä. Osa uusista vahvistuksista on Ykkösen tasolla jo hieman kokeneempia, mutta monella uudella mikkeliläisellä lienee edessään todellinen näytön paikka.

Poistuneiden listasta löytyy muun muassa Otto Huuhtasta, Jarkko Heimosta ja Arjan Goljanhanpooria, mutta yksi nimi nousee ylitse muiden. Varmasti useampaan Ykkösen tähdistökentälliseen viime kauden päätteeksi nimetty Topi Keskinen jatkaa uraansa HJK:n riveissä. Hiljattain Liigacupissa FC Lahtea vastaan neljästi osuneen Keskisen menetys on MP:lle iso kolaus.

Juha Pasojan miehistön otteet ovatkin alkuvuodesta jättäneet toivomisen varaa. Kaksi kolmesta Ykköscupin ottelustaan jo urakoinut MP hävisi sekä Gnistanille että HIFK:lle 2–0-lukemin, eli ensimmäinen maali odottaa vielä tekijäänsä. Vaikka MP siis JäPSin huomenna kaataisikin, ei sekään todennäköisesti riittäisi jatkopaikkaan.

Monessa osoitteessa Ykköscup toki mielletään luonteeltaan lähemmäksi harjoitus- kuin sarjaottelua, mutta pohdittavaa Mikkelissä varmasti siis riittää.

Sen verran monta kertaa JäPS on kuitenkin ennakkosuosikkina MP-otteluihin vuosien varrella lähtenyt vain joutuakseen pettymään, että varsinainen yllätys se ei olisi, jos vierailijat huomenna esittelisivät harjoituskauden parastaan. Parhaimmillaan JäPS on kuitenkin harjoituskaudella ollut niin hyvä, että luottavaisin mielin isännät varmasti lauantain kamppailuun lähtevät.  

Ennakkoon huomio kiinnittynee erityisesti ottelun ensiminuutteihin – JäPS on oikeastaan jokaisessa ottelussaan ollut alkutahtien ajan hieman hukassa, ja vasta jälkimmäisellä 45-minuuttisella oikea rytmi on löytynyt kunnolla.

– Lähtokohta huomiselle on, että yritetään jatkaa siitä Gnistan-pelin toisesta jaksosta, Jyrki Ahola toteaa.

Lauantaina nähtävästä MP:stä hän ei sen sijaan juuri pukahda.

– Arvailuun vastustajasta ja muusta en tässä vaiheessa halua ryhtyä, pidetään fokus tiukasti omassa tekemisessä ja pelin kehittämisessä!

Viikolla Järvenpään suunnalla on pientä flunssaa ollut liikkeellä, joten lauantain miehitys selvinnee vasta viimeistelyharjoitusten jälkeen.