Ennakko: JäPS – MP (syyskierros)

Ennakko: JäPS – MP

JäPS kohtaa perjantaina putoamiskamppailun kannalta tärkeässä ottelussa Mikkelin Palloilijat. MP on päässyt kesän aikana parempaan vireeseen, vaikka majaileekin edelleen sarjataulukon pohjimmaisena. JäPS puolestaan jahtaa edelleen ensimmäistä voittoa uusitulla Keskuskentän Stadionilla.

Missä: Järvenpään Keskuskentän Stadion

Milloin: Perjantaina 30.8. klo 18:30

Liput ennakkoon: https://kauppa.japsedustus.fi/

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Järvenpääläiset ovat olleet niskan päällä kauden aiemmissa kohtaamisissa. Toukokuussa JäPS haki Mikkelistä kolme pistettä 3–0-lukemin, kun taas heinäkuinen ottelu Keskuskentällä päättyi pistejakoon. JäPS oli vahvempi myös talven Ykkösliigacupin ottelussa.

Heikosti kauden aloittanut MP on kuitenkin parantanut niin peliään kuin pistesaldoaan Ykkösliigan syyskierroksen aikana. Mikkeliläiset hakivat täydet pisteet sarjan kärkijoukkueisiin kuuluvilta Joensuun JIPPOlta sekä Pietarsaaren Jarolta ennen viime viikon tappiota Salon Palloilijoille.

- MP on päässyt hyvään vireeseen. Joukkue on muuttanut vähän pelaamistaan ja voi olla mielenkiintoista, missä muodossa he tulevat otteluun. Perusperiaatteet ovat kuitenkin tiedossa, ja pyrimme tuunaamaan omaa pelaamistamme siten, että pääsemme käyttämään hyväksi heidän heikkouksiaan, JäPSin päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi tulevaa vastustajaa.

- Tällä viikolla olemme harjoituksissa keskittyneet hyvin paljon hyökkäämiseen ja murtautumiseen sekä tehneet paljon maaleja, toivottavasti nämä asiat näkyvät myös pelissä. 

Mikkeliläisten joukkue on vahvistunut edellisen JäPS-kohtaamisen jälkeen kesän siirtoikkunan aikana. Aapo Hyppönen saapui lainasopimuksella KTP:stä ja Vilho Huovila FC Lahdesta vahvistamaan hyökkäysosastoa, ja oma kasvatti Akim Sairinen palasi tilkitsemään puolustusta. 

- MP pelaa veitsi kurkulla koko ajan eikä anna tuumaakaan periksi. Sieltä tulee hyvin keskittynyt ja latautunut joukkue, joka laittaa joka pelissä kaiken likoon koska he tarvitsevat pisteitä. Meidän täytyy tähän pystyä vastaamaan ja ottaa ensimmäinen voitto uudella areenalla. Vahvasti uskon, että tähän kykenemme ja teemme tarvittavat maalit voittoon, Kankkunen ennakoi. 

JäPS julkaisi kuluvalla viikolla yhden pelaajauutisen, kun Jean-Claude Mabinda siirtyy joukkueeseen loppukauden mittaisella lainapestillä Gnistanista. Veikkausliigassa kuluvalla kaudella vähille minuuteille jäänyt Mabinda vahvistaa järvenpääläisten puolustuspäätä. Kankkunen kommentoi laitapuolustajan sopimusta seuraavasti:

- Saatiin vihdoin yksi puolustaja lisää, Mabinda tuo meidän laitapakkiosastollemme selkeästi vahvistusta. Hän on nousevan laitapuolustajan prototyyppi, joka tuo meille juoksuvoimaa ja kaksinkamppailupelaamista. Jean on pelannut jo muutaman hyvän kauden tällä sarjatasolla. 

Sarjataulukon kannalta ottelu on molemmille joukkueille äärimmäisen tärkeä. MP on sarjajumbona 14:llä pisteellä, pisteen päässä Käpylän Pallosta. JäPS on taulukossa kahdeksantena viimeisen varman säilyjän paikalla, viisi pistettä mikkeliläisten edellä. 

Kokoonpanon osalta JäPS lähtee otteluun oletettavasti täydellä ryhmällä ilman pelikieltoja.