Ennakko: JäPS - MP 2023

Ennakko: JäPS – MP

Täpärästi viimeisimmässä ottelussaan Turun Palloseuralle hävinnyt JäPS tavoittelee lauantaina paluuta pistekantaan. Järvenpään Keskuskentälle sinipaitoja haastamaan saapuu Mikkelin Palloilijat.  

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 06.05. kello 16:00

Liput: 15 €/ erityisryhmät (JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön) 10 €/ lapset (7–17 v) 5 €/ Omat juniorit seuravarustuksessa, kausikorttilaiset, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Sarjan järvenpääläisittäin tutuimpiin vastustajiin kuuluva MP on ainakin pisteiden valossa ollut yksi alkukauden yllättäjistä. Viime vuoden Ykkösessä kahdeksanneksi sijoittunutta joukkuetta povattiin laajalti sarjan peräpäähän, mutta kolmen kierroksen jälkeen kasassa on mikkeliläiskannattajien iloksi kuusi pistettä.

Kevättalven Ykköscupissa Järvenpäässä vieraillut joukkue oli kesy ilmestys, mutta Juha Pasojan miehistön otteet ovat Ykkösen kolmella ensimmäisellä kierroksella olleet parempia. Sarjan avanneesta KäPa-ottelusta jäi vielä sekavan pelaamisen myötä luu käteen, mutta sen jälkeen mikkeliläiset ovat kellistäneet kotonaan Kokkolan Pallo-Veikot ja vieraissa Helsingin IFK:n.

Toki Pasoja on päässyt juoksuttamaan kentälle alkuvuoden otteluista vahvistuneen ryhmän. Edelliskierroksen KPV-ottelun avauskokoonpanossa oli peräti kuusi uutta nimeä verrattuna helmikuun JäPS-kamppailuun.

Esimerkiksi MP:n kapteeninnauhaa kantavaa Samuli Hölttää ei vielä Ykköscupissa kentällä nähty. Lisäksi mikkeliläisten viime kauden avainpelaajiin kuuluneen Joslyn Luyeye-Lutumban jatkosopimus julkistettiin vasta sen jälkeen. Uusiakin vahvistuksia on saatu – mainittakoon KTP:ta edellisvuonna liigaan nostamassa ollut Santeri Stenius, joka on urakoinut tähän mennessä MP:n paidassa täydet minuutit.

Vaikka mikkeliläisten tulokset ovat alkukaudesta olleet hyviä, petrattavaakin toki löytyy. Kahden perättäisen nollapelin perusteella puolustuspelaaminen toimii ilmeisen hyvin, mutta hyökkääminen on ollut vielä jokseenkin yksipuolista. MP on käyttänyt vähät paikkansa toki tehokkaasti, mutta pitkässä juoksussa niitä on syytä pystyä luomaan enemmän.

MP:n tavoin tähän mennessä heikoimman ottelunsa sarja-avauksessa pelannut JäPS on voinut olla pelaamiseensa sittemmin varovaisen tyytyväinen. EIFiltä otetut kolme pistettä olivat ansaitut, ja Turun matkaltakin olisi jonain toisena päivänä voinut tarttua parempi tulos.

Talven harjoitus- ja cup-otteluissa nähtyä uhkaa yläkerrasta on kuitenkin hieman puuttunut. Vaikka JäPS hallitsi TPS:ää vastaan ajoittain selkeästikin kenttätapahtumia, onnistuivat turkulaiset pitämään siniset hyvin poissa vaarallisemmilta tekopaikoilta.

Lauantain ottelu pelataan mainitusti vihdoin Keskuskentällä, ja vaikka se on sinällään hieno asia, tuo olosuhteiden muutos aina oman mausteensa soppaan. Vielä parasta teräänsä hakeva nurmialusta asettaa omat haasteensa Jyrki Aholan pallolliselle pelitavalle, ja JäPS saa etenkin pelinrakennusvaiheessa olla varovainen yllätyspomppujen ja -kimmokkeiden kanssa. Asetelmat ovat siinä mielessä mielenkiintoiset, että samalla kun JäPSin pelitapa on muuttunut edelliskaudesta pelaavampaan suuntaan, on MP ottanut pienen harppauksen lähemmäksi puolustusvoittoisuutta ja suoraviivaisuutta.

MP on ollut JäPSille aina hankala vastustaja, eikä järvenpääläisten pistepotti karttunut viime vuoden keskinäisissä otteluissa yhdelläkään – helppoja pisteitä ei lauantainakaan liene tiedossa. Pienet loukkaantumiset ovat verottaneet pelaavaa kokoonpanoa, mutta tarkempaa tietoa niistä on luvassa vasta lauantaina. Iloisena asiana Tino Palmasto on saanut luvan kevyeen harjoitteluun.

– Kiva, että on päästy nyt ulos kotikentälle harjoittelemaan, Ahola toteaa.

– Tietyt pelin perusraamit halutaan pitää aina samana, mutta varmaan alkuun joudutaan ottamaan myös kentän kunto huomioon!

– Oli tiedossa etukäteen, että MP hankkii vielä keväällä uusia pelaajia, ja sitä taustaa vasten talvipelit ovat aina erilaisia. Kova taistelupeli on lauantaina tulossa.

Katso Hedin etukäteismietteet MP-ottelusta alta.