Ennakko: JäPS – KuFu98

Ennakko: JäPS – KuFu98

Kolmannen perättäisen täyden pistepotin Kotkan Peli-Karhuja vastaan miesten Kakkosen A-lohkossa huhkinut Järvenpään Palloseuran edustusjoukkue on nyt viiden ottelun päässä Ykkösestä. Seuraava este JäPSin nousun tiellä on KuFu98, joka saapuu sinipaitojen vieraaksi Järvenpään Keskuskentälle lauantaina kello 14:00.

Kunnianhimoisesti nousun ennen kautta tavoitteekseen asettanut JäPS on jälleen kovassa myötätuulessa. Elokuun alkupuolen kärkikamppailussa Lappeenrannan PEPOlle taipunut järvenpääläismiehistö on sen jälkeen kirjauttanut taas yhdeksän pistettä yhdeksästä mahdollisesta, ja hyppäys korkeammalle sarjaportaalle alkaa olla niin lähellä, että sen voi maistaa. Töitä se kuitenkin vielä joukkueelta vaatii, sillä PEPOn voittaessa loput ottelunsa täytyy JäPSin kyetä samaan.

Keskiviikkona JäPSin jalkoihin jääneen PeKan jälkeen on onneaan sinipaitoja vastaan koettamassa Soccer Club KuopioFutis –98, eli tuttavallisemmin KuFu. Esimerkiksi HJK:n reservijoukkue Klubi04:sta poiketen KuFu aloitti taipaleensa itsenäisenä organisaationa, mutta on Kakkosen visiiteillään profiloitunut nimenomaan veikkausliigajoukkue KuPSin reservimiehistönä. 2000-luvulla seura on ollut pienoisessa hissiliikkeessä Kolmosen ja Kakkosen välillä, mutta kuopiolaisten viimeisin, ja käynnissä oleva, visiitti Kakkosessa on ehtinyt kestää jo puoli vuosikymmentä. 

Tällä kaudella KuFun otteet ovat ainakin tulosten valossa heitelleet kenties enemmän kuin minkään muun A-lohkon seuran. Ensimmäisen kierroksen ottelu Mikkelin Pallo-Kissoja vastaan päättyi kuopiolaisten tylyyn 6–0-voittoon, jota seurasivat täpärä vierastappio PEPOlle ja lohkon tähän mennessä suurilukemaisin tyrmäys, kun KuFu jyräsi Helsingin Kiffenin kumoon 7–0-numeroin.

Hetken vaikuttikin siltä, että kuopiolaiset saattaisivat olla mukana jopa nousukamppailussa, mutta Kiffen-kohtaamisen jälkeen joukkueella on ollut huomattavasti vaikeampaa. Sitä seuranneista 12 ottelusta KuFu on onnistunut voittamaan vain kaksi, ja maalejakin joukkue on onnistunut iskemään noissa vähemmän kuin kolmessa ensimmäisessä kamppailussaan. Kahdentoista joukkueen lohkossa itsensä seitsemänneltä sijalta löytävä KuFu on siis salama-alkunsa jälkeen operoinut lähes putoajakandidaatin ottein.

Onkin luultavaa, että kuopiolaisten ottelupäivän ryhmä elää Kotkan Peli-Karhujen tavoin voimakkaasti sen mukaan, miten paljon emoseurasta on saatavilla vahvistuksia. Kotietu vaikuttaakin olevan Kuopiossa poikkeuksellisen kovalla tasolla, sillä se ei ole vieraissa onnistunut voittamaan tällä kaudella vielä kertaakaan, vaikka tasapeliin se on sentään onnistunut Pohjois-Savon ulkopuolella venymään neljään otteeseen.

Näistä lähtökohdista JäPS olisi varmasti pettynyt lauantaina kaikkeen muuhun kuin täyteen pistepottiin, ja mielellään vielä väkevän esityksen päätteeksi. Tällä kaudella peräti 52 maalia vain 17 ottelussa iskeneet järvenpääläiset elävät vahvasti muun muassa erikoistilanteista, jolloin KuFun kaltaisen, nuorista ja vähemmän fyysisistä pelaajista koostuvan joukkueen pitäisi paperilla olla nimenomaan JäPSille sopiva vastustaja.

Lauantain vieraiden kauden parhaat maalintekijät ovat neljästi kahdessatoista pelissä osunut Luukas Kosunen, joka on KuFun lisäksi sylkenyt maaleja KuPSin A-junioreissa, sekä kolmesti yhtä monessa ottelussa onnistunut Tommi Jyry, joka on ehtinyt tällä kaudella esiintyä KuPSin edustusmiehistössä niin Veikkausliigassa kuin europeleissäkin. Jyryn kaltaiset vahvistukset lienevätkin miehen vähäisestä Kakkosen pelimäärästä huolimatta niitä, joiden varaan KuFussa paljon lasketaan.

JäPS pääsee puolestaan otteluun vielä paremmista lähtökohdista kuin PeKa-kamppailuun, kun kauden eittämättä parhaisiin suoriutujiin kuulunut Olli Valto palaa pelikiellon jälkeen tositoimiin. Sairastuvan puolella Valtteri Karlssonin tilanne on vielä pienoinen kysymysmerkki, mutta mies ei vielä lauantaina ole todennäköisesti pelikuntoinen.