Ennakko: JäPS – KPV (alaloppusarja)

Ennakko: JäPS – KPV (alaloppusarja)

JäPS-miehistö piti sanansa ja esiintyi keskiviikkona Jaroa vastaan merkittävästi paremmin kuin edeltävän kierroksen JJK-farssissa. Täyteen pistepottiin asti piristyneet otteet eivät kuitenkaan muutamasta loistavasta maalintekopaikasta huolimatta kantaneet, joten järvenpääläisillä riittää KPV:ta vastaan jännitettävää.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Sunnuntaina 1.10. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon lauantaihin asti 10 € / 8 € / 4 )

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter(X)-seuranta

Maalintekovaikeuksista läpi kauden sinipaitojakin pahemmin kärsinyt KPV hävisi edelliskierroksella Salon Palloilijoille lukemin 2–0 ja sinetöi samalla putoamisensa toiseksi korkeimmalta sarjatasolta. Keskikastiin povatulle ja vielä vuonna 2019 Veikkausliigaa pelanneelle seuralle tämä oli tietysti iso järkytys.

Toisaalta tähän todellisuuteen on kokkolalaisilla ollut aikaa sopeutua keväästä asti, niin vaikea on vuosi kokonaisuudessaan Pohjanmaalla ollut. Vaikka hatarat haaveet säilymisestä säilyivät elossa näinkin pitkään, ehti KPV viettää käytännössä koko kauden putoamisviivan alla, eli sinällään ei voida puhua yllätyksestä.

Kokkolalaisten pelilliset ongelmat tiivistyvät mainitusti yläkertaan. Puolustus on pitänyt ajoittain oikeinkin hyvin, mutta hyökkäyspäästä sitä vastoin tullut pistejahtiin sen verran vähän tukea, ettei tasapelejä ole onnistuttu kääntämään voitoiksi.

Kesän siirtoikkunassa KPV reagoi viimeistelyongelmaan hankkimalla nigerialaishyökkääjä Oke Akpovetan, jonka ansioluettelo on Ykkösen tasolle komeaa luettavaa. Mies vastasi huutoon iskemällä neljä maalia seitsemään otteluun ja nousi samalla jo tuolla lukemalla KPV:n kauden parhaaksi maalintekijäksi.

Oli kyse sitten taloudellisista asioista tai muista erimielisyyksistä, ehti Akpoveta poistua kokkolalaisten riveistä jo ennen putoamisen sinetöinyttä SalPa-ottelua, eli Järvenpäässä häntä ei kuitenkaan nähdä. Muista runkomiehistä JäPSiä vastaan on sivussa ainakin puolustaja Sami Sipola, joka kärsii pelikieltoa. Pelikiellossa on myös KPV:n päävalmentaja Christian Sund.

JäPSiltä sivussa ovat samasta syystä Hussein Mohamed sekä Badreddine Bushara, jonka pelikielto on perua Ilves/2:n ottelusta. Nuorukaisen JäPS-visiitti jäi näin kolmen pelin mittaiseksi. Loukkaantumishuoliakin JäPSillä jälleen riittää, erityisesti puolustuspäässä.

Poissaoloista huolimatta JäPS lähtee sunnuntain otteluun kiistattomana ennakkosuosikkina. Sinipaidat ovat pelanneet Järvenpään Monitoimihallissa tappioitta jo lähes kaksi vuotta harjoitus- ja cup-ottelut mukaan lukien, eikä kokkolalaisten pitkä vierasmatka varmasti helpota heidän asiaansa.

– Luottavaiselle fiiliksellä mennään kohti KPV-matsia, JäPS-luotsi Timo Kettunen kommentoi.

– Joukkue on ollut hallipeleissä hyvä, ja uskon, että olemme sitä myös sunnuntaina. Joukkue tietää kyllä ottelun merkityksen, mutta liikaa ei sovi jännittää. Tunnetila täytyy pitää kontrollissa.

Ennakkosuosikin asemasta huolimatta on totta myös se, että JäPS ei ole tällä kaudella loistanut ”helpoissa paikoissa”. Paras esimerkki tästä on edellinen KPV-kohtaaminen, jonka sinipaidat hävisivät kenties kauden heikoimman esityksensä päätteeksi kotonaan 3–0-lukemin. Tuolloin vieraat saivat aikaisen maalin, eikä JäPS onnistunut puolustusmuuria murtamaan.

– En usko, että vastustaja tulee putoamisesta huolimatta huonolla asenteella Järvenpäähän, Kettunen jatkaa.

– KPV voi pelata nyt täysin ilman paineita, ja uskon, että se näkyy heillä tietynlaisena vapautuneisuutena. Helpolla emme varmasti pääse.

Ennen sunnuntain kierrosta JäPS on kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella. Vaikka kolme pistettä sinipaitojen edellä olevalla Jarolla on teknisesti vielä mahdollisuus ajautua kolmanneksi putoajaksi, ovat he sinettiä vaille sarjapaikkansa varmistaneet.

Näin ollen viimeinen säilyjä on kaikella todennäköisyydellä joko JäPS tai selän takana kyttäävä Käpylän Pallo. Mikäli JäPS sunnuntaina voittaa, eikä KäPa onnistu samaan aikaan voittamaan kotonaan SalPaa, ovat järvenpääläiset kuivilla. Kaikissa muissa tapauksissa ratkaisu jää viimeisen kierroksen varaan.

Katso alta Roopen etukäteismietteet KPV-ottelusta.