Ennakko: JäPS - KPV 2023

Ennakko: JäPS – KPV

Komeasti Mikkelin Palloilijat edelliskierroksella kaatanut JäPS yrittää lauantaina käynnistää kauden ensimmäistä voittoputkeaan. Tuon tavoitteen tiellä seisoo pisteitä kipeästi kaipaava Kokkolan Pallo-Veikot.  

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 22.07. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon 12 € / 8 € / 4 €)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kauden ensimmäinen JäPSin ja KPV:n välinen kohtaaminen nähtiin toukokuun puolivälissä, kun järvenpääläiset onnistuivat hakemaan Kokkolasta ensimmäisen vierasvoittonsa lukemin 1–2. Sitä ennen sinipaidat olivat onnistuneet kellistämään kokkolalaiset myös kevään Ykköscupissa.

Kovin paljoa joukkueiden väliset asetelmat eivät ole alkukauden ottelusta muuttuneet. KPV nököttää edelleen sarjajumbona vain yhden voiton keränneenä, JäPS vahvisteli puolestaan viime viikon MP-voitolla asemiaan alemmassa keskikastissa.

– Mikkelin pisteet olivat todellakin vapauttavia henkisesti, JäPS-luotsi Timo Kettunen toteaa.

– Useassa ottelussa on pelattu mallikkaasti, mutta tulos jäänyt uupumaan. Nyt pelattiin ryhdikkäästi joukkueena ja saatiin se kaivattu palkinto. Toivottavasti tämä saadaan pidettyä yllä tulevissakin peleissä.

Panosta lauantaina siis – jälleen – riittää. Kolme pistettä nappaamalla JäPS yltäisi kauden parhaaseen vireeseensä, ottaisi helpottavaa pesäeroa putoamiskamppailuun ja kurottaisi jopa taistelemaan ylempään loppusarjaan oikeuttavista sijoituksista. KPV:n tiimalasista hiekka alkaa puolestaan valua loppuun, sillä jos voittoja ei ala pikkuhiljaa napsumaan, on määränpäänä vääjäämättä alempi sarjataso.

Kokkolalaisten suurin murheenkryyni on eittämättä ollut maalinteko, sillä vastustajan verkko on 15 ottelussa löydetty vain 9 kertaa. Paikoille pääseminen on ollut vaikeaa, eikä yhtä täysosumaa useammin ole osunut kuin kahden maalin Vitor Venâncio Gomes, joka saapui Kokkolaan Kolmosen Korsnäs FF:stä.

Ensimmäisiin kierroksiin verrattuna Kokkolassa on kuitenkin alkanut takkuamaan myös puolustaminen. Toukokuussa KPV oli päästänyt vain kaksi maalia neljässä ottelussa, kun nyt takaiskuja on tullut jo 24.

Se ei ole merkittävästi enempää kuin esimerkiksi JäPSillä, mutta kun hyökkäyspäässä ei tule onnistumisia, olisi tiivis puolustuspeli tärkein avain pisteisiin. KPV:llä on soinut omissa etenkin viime viikkoina, kun HIFK, TPS ja MP osuivat jokainen neljästi heitä vastaan.

Henkinen lukko on varmasti jähmeä, mutta KPV on kaikesta huolimatta parempi joukkue kuin sarjataulukko osoittaa. Viimeisintä notkahdusta lukuun ottamatta se on haastanut vastustajaa kuin vastustajaa tasaisesti, mutta yläkerrasta on puuttunut maalintekovoimaa. Lisäksi päävalmentaja Christian Sundin on luottanut pallonhallinnalliseen pelitapaansa viimeiseen asti, mikä on kostautunut turhina oman pään virheinä.

– Tasainen peli on odotettavissa, eikä KPV:tä ole syytä aliarvioida, Kettunen ennakoi.

– Kaksi vahvasti prässäävää ja pallonhallintaan pyrkivää joukkuetta on vastakkain. Suunnanmuutospelaamisessa meidän pitää olla erityisen vahvoja, ja puolustuspäässä yhtä kurinalaisia kuin Mikkelissä.

– Uskon, että edellisten otteluiden tavoin lauantaina saadaan riittävä määrä maalitilanteita aikaiseksi, niistä pitää vain saada onnistumisia.

Vaikka JäPS on ottanut pelikudelmassaan kentän ja vastustajan huomioon alkukautta pragmaattisemmin, on Keskuskentän kunto ollut silti kiistatta suuri kanto kaskessa oman pelitavan toteuttamisen kannalta. Nyt viheriö alkaa olla sinipaitojen onneksi vihdoin siinä kunnossa, että pallo pyörinee paremmin myös kotona.

Lauantaille JäPSin miehistöön palaa kolme nimeä, kun Hussein Mohamed, Tobias Karkulowski ja Gullit Zolameso ovat pelikieltonsa kärsineet. KPV:tä vastaan kortin päässä huilista onkin sitten peräti viisi miestä – Tino Palmasto, Reza Heidari, Omar Jama, Joona Tapani ja Enoch Banza – minkä valmennus joutunee peluutuksessa huomioimaan.

Kolhut ovat lisäksi tälläkin viikolla rasittaneet sairastupaa sen verran, että parin pelaajan pelikunto on kysymysmerkki. Pidempään sivussa olleista toipilaista Janne Laiho lienee edelleen ulkona.

Katso Amoksen etukäteismietteet KPV-ottelusta alta.