Ennakko: JäPS – KäPa (alaloppusarja)

Ennakko: JäPS – KäPa (alaloppusarja)

Ykkösen alaloppusarja alkaa JäPSin osalta kuten runkosarja päättyi – kotiottelulla Käpylän Palloa vastaan. Tasaisessa putoamiskamppailussa jokaisen voiton merkitys on valtava, eli jännittävä näytös on tälläkin kertaa luvassa.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Lauantaina 16.09. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon perjantaihin asti 10 € / 8 € / 4 €)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

JäPS ja KäPa kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella, ja vaikka kokonaisuudessaan sinipaidat ovat olleet kenties keskinäisissä hienokseltaan niskan päällä, ei järvenpääläisten pistepotti ole karttunut käpyläläisiä vastaan kuin yhdellä.

Tuo tasapeliin päättynyt ottelu onkin vielä hyvin muistissa, sillä siitä ei ole ehtinyt vierähtää kuin kaksi viikkoa. Peräti 4–4-lukemiin hurjastellussa Keskuskentän jäähyväisottelussa KäPa karkasi nopeasti kahden maalin karkumatkalle, mutta JäPS tuli sinnikkäästi tasoihin parikin kertaa. Lopussa Hugo Toivonen ehti vielä räjäyttää kotiyleisön hurmioon, mutta avustavan erotuomarin lippu oli säälimättömästi pystyssä paitsion merkiksi.

– Puolustuspelaamisen, etenkin oman boksin puolustamisen, täytyy olla lauantaina tietysti huomattavasti jämäkämpää kuin edellisessä pelissä, Timo Kettunen JäPSin valmennuksesta kommentoi.

Vaikka niin Järvenpäässä kuin varmasti Käpylässäkin on korostettu, että edellisessä kohtaamisessa nähtyyn puolustamiseen ei ole varaa, voi vastustajan nollaaminen olla puolin ja toisin helpommin sanottu kuin tehty. JäPSin hyökkäyspelaaminen tuntuu löytäneen seuraavan vaihteen kreivin aikaan, ja etenkin Enoch Banza on ollut ilmiliekeissä. Toisaalta vastapuolelta löytyy sarjan tämän hetken kuumin hyökkääjä Kristian Yli-Hietanen.

– Toivotaan, että hyökkäyspään onnistumiset saisivat jatkoa – neljä maalia kelpaisi nytkin. Paljon olemme kahden viikon aikana treenanneet murtautumismalleja ja viimeistelyä eri tavoin.

Mainittuun kahteen viikkoon ei tietenkään ole harjoittelua lukuun ottamatta juuri tapahtumia mahtunut, eli asetelmat ovat pitkälti samat kuin syyskuun alussa. JäPS lähtee alaloppusarjaan kahdeksantena, kaksi sijaa putoamisviivan yläpuolella. KäPa on kymmenentenä, siis ensimmäisellä putoajan paikalla, mutta vain yhden pisteen järvenpääläisiä perässä.

Joukkueiden väliin itsensä on vielä saanut mahdutettua Pietarsaaren Jaro, joka on JäPSin takana maalieron turvin. Myös Jaro matkaa alaloppusarjassa Järvenpäähän, eli pahimmat kilpakumppanit JäPS pääsee kohtaamaan kotonaan.

Vaikka JäPS ei kotikentällä onnistunut pisteitä runkosarjassa juuri napsimaan, saattaa kotietu loppukaudesta osoittautua ratkaisevaksi, sillä sinipaidat pelaavat Keskuskentän remontin vuoksi syksyllä Järvenpään Monitoimihallissa. Monitoimihallin tekonurmella JäPS kaasutteli keväällä Ykköscupin voittoon ja nappasi Ykkösen alkukierroksilla kovan päänahan nykyiseltä sarjakärki EIFiltä.

– Olosuhteet suosivat tässä tapauksessa molempia joukkueita, kun KäPakin on parhaimmillaan tekonurmella, eli lauantaina siitä tuskin on etua. Toki peli on hallissa varmasti hyvin erilainen kuin Keskuskentällä nähty, Kettunen toteaa.

Puhtaan positiivinen uutinen on sen sijaan JäPSin parantunut pelaajatilanne. Edellisessä KäPa-ottelussa Joona Tapani oli pelikiellossa, ja muun muassa Eero Tamminen, Omar Jama ja Hussein Mohamed sivussa loukkaantumisten vuoksi. Nyt joukko on pystynyt vihdoin osallistumaan harjoituksiin täysipainoisesti, eli JäPSin valmennusosastolla saattaa olla paikoittain jopa runsaudenpulaa.

– Terveystilanne on tosiaan joukkueessa hyvä tällä hetkellä, ja vaihtoehtoja kaikille paikoille riittää. Joitain muutoksia edellisen pelin kokoonpanoon varmasti tulee.

Katso alta Herkko Kuosan etukäteismietteet lauantain ottelusta.