Ennakko: JäPS - KäPa

Ennakko: JäPS – KäPa

Ykkösen runkosarja huipentuu lauantain päätöskierrokseen. JäPS kohtaa kotonaan Käpylän Pallon ottelussa, jossa on panosta vaikka muille jakaa.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 02.09. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon perjantaihin asti 12 € / 8 € / 4 €)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kovan paikan edessä Jyväskylässä ollut JäPS-miehistö osoitti tiistaina vihdoin sitä henkistä kanttia, jota sinipaidoilta on odoteltu. Elämästä ja kuolemasta pelannut JJK laittoi etenkin ensimmäisellä puoliajalla järvenpääläiset koville, mutta lopulta JäPS käänsi väkisin ottelun ja haki kolme pistettä mukaansa.

– [KäPaa vastaan] Meidän tulee jatkaa JJK-pelin toisen puoliajan tekemisellä. Silloin hyökkäys- ja puolustuspelaaminen oli suhteellisen tasapainoista. Ehkä napsun verran vielä tehokkuutta vastustajan boxissa tekemiseen, niin hyvä tulee, JäPS-ohjastaja Timo Kettunen kommentoi.

Voiton myötä JäPS nousi 20 pisteellään jälleen kaksi sijaa putoamisviivan yläpuolelle, sarjataulukon kahdeksanneksi. Kovin syvään huokaukseen ei ole kuitenkaan varaa – lauantaina JäPSiä vastaan asettuva KäPa hengittää niskaan pisteen päässä, ja Pietarsaaren Jaro on selän takana vain maalieron turvin.

Kun Jaro kohtaa omassa ottelussaan sarjajumbo JJK:n, tarkoittaisi tappio JäPSille hyvin todennäköisesti sitä, että alaloppusarjaan lähdettäisiin putoajan paikalta. Tasapelillä KäPa, JJK sekä toiseksi viimeisenä nököttävä KPV vielä pysyisivät takana, mikä takaisi JäPSille loppukauteen kahden sijasta kolme kotiottelua. Tavoitteena on kuitenkin – itsestään selvästi – kolme pistettä, joiden turvin viimeiseen viiteen koitokseen olisi huomattavasti mukavampi lähteä.

Brahenkentällä kamppailtu KäPan ja JäPSin ensimmäinen kohtaaminen oli järvenpääläisille kuin painajaisesta. Puoliajalle sinipaidat menivät johtoasemassa Justus Holopaisen maalilla, ja jonain toisena päivänä taululla olisivat voineet komeilla aika paljon rumemmatkin lukemat. Toisella jaksolla kaikki mahdollinen meni kuitenkin pieleen – vastustajalle lahjoitettiin kaksi turhaa rangaistuspotkua, JäPSin pilkun Luka Nokelainen torjui.

Vaikka JäPS pääsee lauantaina pelaamaan tutulle Keskuskentälleen – viimeistä kertaa tänä vuonna – ei sinipaitojen kohdalla ole tällä kaudella voitu puhua varsinaisesti kotiedusta. JäPSin 20 pisteestä vain 8 on irronnut kotikentältä, niistäkin kolme Monitoimihallin tekonurmelta. Viimeisin kotipiste on kesäkuun lopulta, kotivoitto peräti toukokuulta.

Kovin hehkeästi eivät ole toisaalta KäPan vierasottelut sujuneet. 19 pisteestään käpyläläiset ovat ryöstäneet vain 5, eli lauantaina kohtaavat vieraskorea isäntä ja vielä kainompi vierailija.

Sekä JäPS että KäPa ovat tavanneet viihtyä pallon kanssa, mutta kauden edetessä pragmaattisuuttakin on otteisiin alkanut löytyä. Seinäjoella JäPS flirttaili 4-4-2-systeemin kanssa ja on ajoittain suoraviivaistanut peliään merkittävästi. KäPa otti puolestaan toissakierroksella sensaatiomaisen 2–0-voiton TPS:stä puhtaan bussitaktiikan avittamana. Onkin mielenkiintoista nähdä, kumpi lauantaina ottaa komennon.

– Uskoisin, että KäPa lähtee pelaamaan aivan totutunlaisesti. He tarvitsevat myös kipeästi pisteitä kuten mekin. Tasainen ja vauhdikas peli varmaan tiedossa, Kettunen povaa.

Joukkueiden pelaavat kokoonpanotkin ovat ensikohtaamisesta muuttuneet merkittävästi. KäPan riveistä ovat poistuneet muun muassa ”Brakulla” täyden 90-minuuttisen urakoinut Kevin Larsson ja Ilvekseen siirtynyt kymppipaita Marius Söderback. Paikkaajat ovat onnistuneet: etenkin KTP:stä lainattu maalivahti Maksym Zhuk on ollut erinomainen, samoin kuudesti seitsemässä ottelussa osunut Kristian Yli-Hietanen.

JäPSin kesähankinnat, Hugo Toivonen ja Badreddine Bushara, alkavat hekin pikkuhiljaa lämmetä, vaikka maalitili on molemmilla vielä avaamatta. Poistujia ei sen sijaan ole kuin sairastuvan puolelle; ainakin Omar Jama alkaa JäPSin onneksi lähestyä pelikuntoa. Pelikiellon takia KäPa-ottelusta on sivussa Joona Tapani.

Katso alta Hugon etukäteismietteet KäPa-ottelusta.