Ennakko: JäPS – KäPa

Ennakko: JäPS – KäPa

Edelliskierroksen PeKa-ottelun siirryttyä kotkalaisjoukkueessa ilmenneiden korona-altistumisten jälkeen on Järvenpään Palloseuran miesten edustusjoukkueen edellisestä ottelusta ehtinyt vierähtää jo parisen viikkoa. Perjantaina Kakkosen A-lohkon piikkipaikkaa hallussaan pitävät sinipaidat palaavat kuitenkin jälleen tositoimiin, kun Käpylän Pallo saapuu Järvenpään Keskuskentälle 18:30.

Ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa JäPSille loppuhetkien maalilla kotonaan taipunut KäPa on esittänyt kuluvalla kaudella kenties hieman sarjasijoitustaan lupaavampia otteita. 14 pelaamastaan ottelusta 19 pistettä kirjauttaneet käpyläläiset majailevat tukevasti sarjan keskikastissa, mutta potentiaalia olisi ollut isompaankin pistepottiin.

JäPS-leirissä tiedetään varmasti, että vaikka perjantai-illan ottelussa esiintyviä joukkueita erottaa sarjataulukossa peräti 15 pistettä, ei tällä kaudella poikkeuksellisen tasaiseksi osoittautuneessa A-lohkossa ole taaskaan varaa ylimielisyyteen. Sen osoitti viimeistään Keskuskentältä pisteen varastamaan onnistunut Mikkelin Pallo-Kissat, joka löytää itsensä tällä hetkellä sarjan pohjapaikalta. Vaikka JäPS kesäkuussa onnistuikin KäPan vieraissa kaatamaan, pelasivat järvenpääläiset läpi ottelun selkä seinää vasten, ja täysi pistepotti oli todella hikisen iltapuhteen tulosta.

Helppoa kolmea pistettä uskaltaa Järvenpäähän lupailla tuskin siis tälläkään kertaa, vaikka JäPS selkeänä ennakkosuosikkina otteluun toki lähteekin. Vaikka KäPa on tänä kesänä hävinnyt enemmän otteluita kuin se on onnistunut voittamaan, on jokainen sen tappioista ollut ainakin numeroiden valossa pitkälti niukin mahdollinen. Vain Kuopion KuFu98 on onnistunut kotonaan kaatamaan käpyläläiset kahdella maalilla, kaikissa muissa tappio-otteluissaan helsinkiläiset ovat taipuneet yhden osuman marginaalilla.

Tietynlaisen poikkeuksen tähän muodostaa tosin edelliskierroksen NJS-kohtaaminen, josta KäPalle kirjattiin 0–3-kotitappio. Todellisuudessa nurmijärveläiset eivät tosin palloa kolmeen otteeseen isäntien maaliverkkoihin saaneet, vaan tuomarin puhaltaessa viimeisen kerran pilliin olivat päätöslukemat vielä 0–0. Pelioikeudetonta pelaajaa ottelussa peluuttanut KäPa tuomittiin kuitenkin lopulta häviämään ottelu, ja onkin mielenkiintoista nähdä, näkyykö tuon kaltainen nolo lipsahdus joukkueen peli-ilmeessä vielä perjantaina Keskuskentällä.

Kabinettitappion myötä KäPa on viiden ottelun kuntopuntaria tarkisteltaessa venynyt voittoon kahdesti ja jäänyt kolmesti pisteittä. Noissa otteluissa se ei aivan kärkipään joukkueita ole kohdannut, eli JäPSiä vastaan ei ainakaan tulosten valossa saavu ylävireisin ryhmä. Järvenpääläiset ovat viidestä viime ottelustaan napanneet puolestaan yhdeksän pistettä.

JäPS pääsee perjantain otteluun jälleen lähes täydellä kokoonpanolla, kun lohkon maalipörssin ykkösnimi Miro Schwalenstöcker sekä puolustuksessa läpi ensimmäisen JäPS-kautensa mainiosti esiintynyt Vili-Petri Vänttinen palaavat joukkueeseen. Uusista nimistä edelliskierroksen Kiffen-ottelussa debytoineen Reza Heidarin lisäksi kokoonpanolistalta löytynee ensimmäistä kertaa Eetu Kolu, joka on aiemmin edustanut muun muassa Musan Salamaa ja Tampereen Pallo-Veikkoja. Vieraiden merkittävin poissaolija lienee NJS:ää vastaan kaksi keltaista korttia napannut Brian Mansaray, joka on seitsemällä osumallaan KäPan paras maalintekijä tällä kaudella.