Ennakko: JäPS - JJK

Ennakko: JäPS – JJK

SJK Akatemialle keskiviikkona taipunut JäPS jatkaa sunnuntaina kotiotteluiden merkeissä. Keskuskentällä sinipaidat kohtaavat JJK:n, joka on ainoa Ykkösen joukkue, jota vastaan järvenpääläiset eivät ole tänä vuonna vielä pelanneet.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Sunnuntaina 11.06. kello 18:00

Liput: Ennakkoon ostettuna 10 € / 7 € (JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön) / 4 € lapset (7–17 v) – Portilta 15/10/5 €. Omat juniorit ilmaiseksi.

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Veikkausliigassa vielä vuonna 2017 nähty Jyväskylän Jalkapallokerho sijoittui seuraavalla kaudella Ykkösessäkin putoamiseen oikeuttaville sijaluvuille. Tuplaputoamisen ohella seuraa koetelleet talousvaikeudet tarkoittivat sitä, että uutta nousua jouduttiin rakentamaan Kolmosesta asti. Nyt, neljä kautta myöhemmin, JJK on selvittänyt tiensä taas toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

JäPS ja JJK eivät sarjaottelussa ole aiemmin kohdanneet, mutta vuonna 2014 joukkueet ottivat toisistaan mittaa Suomen Cupissa. Koivusaaren kentällä vieraillut JJK katkaisi tuolloin JäPSin cup-haaveilta siivet, kun JJK-legenda Tommi Kari heilutti tahtipuikkoa ja vieraat veivät voiton 1–3-lukemin.

Jyväskyläläisten alkukausi on ollut odotetun hankala. Sarja-avauksesta irtosi tasapeli KPV:n vieraana, ja kolmannessa ottelussaan Villiketut kaatoivat kotonaan SJK Akatemian, mutta sen jälkeen pistesaldo on karttunut vain yhdellä. Useimmissa kausiennakoissa JJK:ta ennakoitiin putoajien joukkoon, ja viidellä pisteellään JJK pitääkin tällä hetkellä perää sarjataulukossa.

JJK:n ensimmäisellä yrittämällään sarjatasoa ylemmäs nostanut Toni Lehtinen luotsaa joukkuetta nyt siis toista kautta. Miehen alaisuudessa joukkueen runko on koostunut pitkälti Jyväskylän omasta juniorituotannosta, eikä suurta muutosta ole nähty tälläkään kaudella.

Kakkosesta nousemisen jälkeen JJK:n riveistä poistui vain muutama pelaaja, hekin alemmille sarjatasoille. Tulijoita oli pari enemmän kuin lähtijöitä, mutta esimerkiksi JäPSiin verrattuna joukkueen runko on edelliskaudesta pysynyt siis suhteellisen samanlaisena.

Merkittävimmät täsmähankinnat JJK teki muista Ykkösen joukkueista. MP:stä joukkueen riveihin palasi laitapelaaja Arjan Goljahanpoor, SJK Akatemiasta kärkeen saatiin puolestaan Oskar Pihlaja. Uusista nimistä isompaa roolia on nauttinut myös Klubi04:stä saapunut puolustaja Gentrit Kovaci, JJK-kasvatti hänkin. Parhaan maalintekijän viittaa kahdesti osuneen Pihlajan kanssa jakaa seuraa vuodesta 2019 edustanut lahtelaislähtöinen Robin Saastamoinen.

Vaikka pisteitä Jyväskylässä ei ole mainitusti napsittu toivottuun tahtiin, on JJK pystynyt parhaimmillaan haastamaan myös sarjan kärkijoukkueita. Paras esimerkki tästä nähtiin Kettujen viimeisimmässä ottelussa, kun nämä menivät sarjakärki MP:tä vastaan 3–1-johtoon, ennen kuin mikkeliläiset tulivat loppuhetkillä rinnalle ja ohitse.

JäPS lähtee kotiotteluunsa kiistatta ennakkosuosikkina, mutta etenkään SJK:ta vastaan nähdyn kesyn esityksen jälkeen varaa lepsuiluun ei ole. JJK:n kotipyhättönä toimiva Harjun kenttä on Järvenpään Keskuskentän tapaan melkoisessa kesäterässä, eli kokemusta vaikeammalla alustalla pelaamisesta molemmilta löytyy.

JäPSiltä sivussa lienee loukkaantumisen vuoksi ainakin Amos Ramström. Juuri JJK:n paidassa nuoriso-oppinsa saaneen Eero Tammisen pelikunto on sekin vielä kysymysmerkki.

– Omaa pallollista pelaamista pitää ehdottomasti parantaa keskiviikosta, ja meidän tulee luoda uhkaa vastustajan puolustuslinjalle. Puolustuspelillisesti meidän tulee vastaavasti olla huolellisempia ja puolustaa tiiviimmin, JäPSin päävalmentaja Timo Kettunen pohjustaa.

– JJK on taatusti latautunut ja ärsyyntynyt sunnuntain peliin. Ensimmäisellä jaksolla he olivat Mikkelissä vahvoja, vaikka tappion loppuhetkillä kärsivätkin. Sunnuntaina lienee luvassa paljon kaksinkamppailuja ja keskityksiä boksiin.

Katso Taavin etukäteismietteet JJK-ottelusta alta.