Ennakko: JäPS - Jaro (alaloppusarja)

Ennakko: JäPS – FF Jaro (alaloppusarja)

Viime lauantaina Jyväskylässä vierailleella JäPSillä oli JJK:ta vastaan oiva mahdollisuus ottaa tiukka kiinnitys säilymiseen. Tappio sarjajumboa vastaan tarkoitti kuitenkin sitä, että järvenpääläisille jäi reilusti jännitettävää Ykkösen viimeiseen kolmeen otteluun, joista ensimmäisessä sinipaidat isännöivät Pietarsaaren Jaroa.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Keskiviikkona 27.09. kello 18:30

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon tiistaihin asti 10 € / 8 € / 4 )

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter(X)-seuranta

JJK-ottelusta voinee päätellä, että vaikka JäPSillä on edelleen neljän pisteen kaula putoamisviivaan kolme kierrosta ennen sarjan päätöstä, tuntuvat paineet Järvenpäässäkin. Esitys jyväskyläläisiä vastaan jäi hampaattomaksi, ja vaikka jonain toisena päivänä matkaan olisi tarttunut vähintään yksi arvokas piste, oli tällä kertaa tyytyminen nollaan.

– Oma pallollinen pelaaminen tulee saada Jyväskylästä paremmalle tasolle ja tietysti siihen viimeistelyyn, edelleen, tehokkuutta. Puolustuspeliin kaipaan aggressiivisuutta, JäPS-luotsi Timo Kettunen kommentoi.

Mikäli JäPS mielii Jaroa vastaan voittoa juhlia, tuleekin pelin parantua viikonloppuisesta roimasti. Pietarsaarelaiset ovat parantaneet tekemistään kauden loppua kohti mentäessä ja nappasivat ansaitusti täydet kolme pistettä kahdesta edellisestä ottelustaan SalPaa ja KPV:tä vastaan.

Vaikea vuosi on siitä huolimatta ollut Jarollekin. Vanhaa liigakävijää ennakoitiin JäPSin tavoin Ykkösen ylempään keskikastiin, mutta myös Pohjanmaalla koko kausi on odotetusta poiketen mennyt putoamisviivan tuntumassa.

JäPS ja Jaro kohtasivat viimeksi elokuun alussa Pietarsaaressa, jossa pisteet tasattiin 1–1-lukemin. Sinipaidat siirtyivät aikaiseen johtoon Omar Jaman fantastisella soolomaalilla, mutta voitto luiskahti hyppysistä lisäajan takaiskun myötä. Keväällä Järvenpäässä pelatussa ottelussa JäPS oli suvereeni Jaroa jopa imarrellein 2–0-lukemin.

Pisteillä mitattuna JäPS ja Jaro ovat kulkeneet lähes käsi kädessä läpi kauden. Edelliskierroksella tässä vertailussa tapahtui kuitenkin valtikanvaihto, kun järvenpääläisten takana yhtä osumaa huonomman maalieron mitalla olleet punapaidat hyppäsivät kolme pistettä JäPSin edelle. Niitä Jarolla on nyt kasassa 27, JäPSillä siis 24.

Kun ensimmäistä putoajan paikkaa hallussaan pitävä Käpylän Pallo on puolestaan kerryttänyt omaan pistekassaansa 20 merkintää, on Jarolla keskiviikkona mahdollisuus varmistaa jo sarjapaikkansa. Voitolla se olisi matemaattinen selviö, mutta tasapelilläkin pietarsaarelaiset olisivat pitkälti kuivilla – melko todennäköistä säilyminen olisi, vaikkei Jaro nappaisi enää pistettäkään.

JäPSinkin tilanne on selviytymistaistelussa vielä kelvollinen, mutta nykyisellä pistesaldolla turhan kaukana tukevasta. KäPa kohtaa keskiviikkoiltana kotonaan JJK:n ja on ottelussa sen verran suuri ennakkosuosikki, että jos JäPS jäisi pisteittä Jaroa vastaan, hengittäisivät käpyläläiset niskaan hyvin todennäköisesti jo pisteen päässä. Ainakin yksi voitto JäPSin lienee siis syytä pusertaa, mutta kolmesta sellaisesta on toki hyvä lähteä.

Jaron parantunutta ilmettä selittänee ainakin osin kohentunut pelaajatilanne. Englantilaishyökkääjä David Carty tuli ryminällä sarjaan iskien neljä osumaa kuuteen ensimmäiseen otteluun, mutta sen jälkeen verkko ei ole heilunut kertaakaan. Nyt viimeistelyvaikeuksista kärsinyt Jaro on saanut takaisin pitkään sivussa olleen Severi Kähkösen, joka on löytänyt maalien makuun kreivin aikaan.

– Suhteellisen hyvävireinen, isokokoinen ja suoraviivainen joukkue tulee vastaan, ja erikoistilanteissa tulee olla tarkkana. Pietarsaaren loppuhetkien tasoitus on selkeänä mielessä, Kettunen povailee.

Järvenpäässä on revitty hiuksia loukkaantumisten vuoksi läpi puolestaan vuoden. Ykköshyökkääjä Aleksi Ristola on ollut sivussa koko kauden, ja muutkin avauskokoonpanon miehet – etenkin puolustuslinjasta – vierailleet vuoron perään sairastuvalla. Tilanne alkoi jo näyttää paremmalta, mutta edellinen pariviikkoinen on kasannut loukkaantumisrintamalle jälleen harmaita pilviä.

Positiivisellä puolella JJK:ta vastaan pelikiellossa ollut Enoch Banza palaa JäPSin onneksi kokoonpanoon. Toisaalta varoitustilin täyttymisen vuoksi sivussa on Hussein Mohamed, joka huilaa molemmat viikon ottelut.

Isäntien puolesta voisi keskiviikkona nähdä puhuvan sen, että ottelu pelataan Järvenpään Monitoimihallissa – siellä JäPS on pysynyt jo pidempään voittamattomana, eikä pitkä vierasmatka ainakaan auta Jaron asiaa.

– Hyviä muistoja on ”Monarin” hallipeleistä, joten se varmaan osaltaan auttaa ainakin henkisellä puolella. Olosuhteet sopivat pelitavallemme hyvin, Kettunen päättää.

Katso alta Ompun etukäteismietteet Jaro-ottelusta.