Ennakko: JäPS – FF Jaro

Ennakko: JäPS – FF Jaro

Huomenna koittaa vihdoin yksi Järvenpään Palloseuran 75-vuotisen taipaleen eittämättä suurimmista päivistä, kun Pietarsaaren FF Jaro saapuu sinipaitojen isännöitäväksi seurahistorian ensimmäiseen Ykkösen otteluun. Järvenpään monitoimihallissa 16:00 käyntiin potkaistavaa kamppailua mahtuu seuraamaan noin 500 katsojaa.

Suomen cupin kolmannelta kierrokselta jatkoon NJS:n selkein 4–1-lukemin kaatamalla edennyt JäPS on huomenna hieman tuota haastavamman paikan edessä. Kauden avausottelussa järvenpääläisiä vastaan asteleva pietarsaarelaismiehistö tunnetaan pitkäaikaisena veikkausliigajoukkueena, ja se lukeutuukin Ykkösen ehdottomien nousijakandidaattien joukkoon. Uusi tuttavuus pääsiäismaanantaina kohdattava Jaro ei järvenpääläisille ole, sillä joukkueet ehtivät ottaa mittaa toisistaan jo kertaalleen tänä keväänä. Tuolloin Jaro osoittautui kuitenkin 3–0-lukemin tylyksi isännäksi, eli revanssihenkeä lienee kauden avauksessa ilmassa. Kuriositeettina mainittakoon, että Jaro ja JäPS ovat kohdanneet myös vuonna 2003, kun JäPS laittoi Suomen cupissa yleisöennätyksensä uusiksi pohjanmaalaisseuraa vastaan.

Viimeisimmässä joukkueiden välisessä kamppailussa – Ykköscupin puolivälierässä – hieman yli kuukausi sitten JäPSin mainitusti kellistänyt Jaro on tuskin tuosta ottelusta heikentynyt, jos joukkueen etenemisestä Ykköscupin voittoon saakka voi jotain päätellä. Paljon tulee JäPSin siis maanantaina aiemmasta Jaro-ottelusta parantaa, mikäli se pisteille mielii.  Toisaalta Järvenpäässäkin on merkittäviä vahvistuksia tuosta kamppailusta vierähtäneiden viikkojen aikana joukkueen riveihin onnistuttu haalimaan, ja kun sairastupakin on ehtinyt tänä aikana hieman tyhjentyä, voitaneen maanantaisesta povata Jarolle cup-ottelua haastavampaa koitosta. Vaikkei JäPS vielä tässä vaiheessa kevättä tutulle Keskuskentälle pääsekään astelemaan, lienee kotietu myös merkittävä muuttuja joukkueiden aiempaan kohtaamiseen verrattuna.

Omassa Suomen Cupin ottelussaan FC Kiiston tiputtanut Jaro pääsee Järvenpäähän lähes täydellä miehityksellä, eli ainakaan pelaajapulaan pietarsaarelaiset eivät voi pistemenetyksen sattuessa kohdalle vedota. Ainoastaan Adam Vidjeskog ja Marcel Wargh ovat Jaron oman tiedotuksen mukaan sivussa kokoonpanosta pelikielloista johtuen. Kiistoa vastaan salamannopean hattutempun iskenyttä Severi Kähköstä JäPS-puolustuksen kannattanee pitää erityisesti silmällä.

JäPSin osalta ainakin Miro Schwalenstöcker ja Hedi Khayat lienevät vielä sivussa, vaikka ainakin jälkimmäisen pitäisi olla jo lähellä pelikuntoa, ellei miehen kuntoutus ole ottanut yllättäviä takapakkeja. Lisäksi sivussa ovat Herkko Kuosa ja Veeti Manner. Uusista nimistä Hassan Sesayn ja Vaasasta Järvenpäähän vastikään siirtyneen Luqman Kassimin pelituntuman taso lienee myös pienoinen kysymysmerkki. Kilpailukykyisen joukkueen Osku Partonen päässee joka tapauksessa kauden avaukseen marssittamaan.