Ennakko: JäPS – Atlantis FC

Ennakko: JäPS – Atlantis FC

Neljällä perättäisellä voitolla kautensa aloittanut ja Kakkosen A-lohkon kärkipaikkaa hallussaan pitävä JäPSin miesten edustusjoukkue on perjantaina kovan paikan edessä. Järvenpään Keskuskentällä 19:00 alkavassa ottelussa JäPSiä vastaan asettuu lohkon kärkisijoille povattu Atlantis FC.

Helsingistä ponnistava Atlantis on JäPSille samaan aikaan sekä tuttu että tuntematon vastustaja. Joukkueet ovat koetelleet Kakkosessa voimiaan peräti kahdessatoista kohtaamisessa, joista Atlantis on voittanut seitsemän, JäPS neljä ja vain kerran on pisteet päädytty jakamaan. Seurojen välisistä otteluista eittämättä merkittävin nähtiin vuonna 2012, kun JäPS varmisti viimeisellä ottelukierroksella historiallisen lohkovoiton helsinkiläisseuraa vastaan.

Viimeisimmästä joukkueiden välisestä kamppailusta on kuitenkin ehtinyt kulua jo yli puoli vuosikymmentä, eli perjantain otteluun askelmerkkejä voidaan tuskin historian perusteella juuri asetella. Perspektiiviä joudutaan siis hakemaan lähinnä joukkueiden alkukausien otteista ja kokoonpanoista.

Jo neljä ottelua huhkimaan ehtineestä JäPSistä poiketen on Atlantis pelannut tällä kaudella vasta kahdesti. PEPO- ja PeKa-kotiottelut päättyivät tasapeliin ja niukkaan voittoon, mikä lienee ollut Atlantiksen kannalta vähimmäisodotus. Pistejako myöskin nousukamppailuun kaavaillun Lappeenrannan PEPOn kanssa lienee ollut erityisen miellyttävä lopputulos järvenpääläissilmin.

Varsinaista ilotulitusta Atlantiksen peliesitykset eivät ole numeroidenkaan ulkopuolella vielä olleet, ja maalivahti Sammy Ndjock joutuikin PEPOa vastaan venymään jo parhaimpaansa, jotta edes yksi tasapelipiste saatiin pelastettua Helsinkiin. Potentiaalia miehistöstä siitä huolimatta löytyy, ja JäPS-leirissä varmasti etenkin vaikean KäPa-ottelun jälkeen ymmärretään, että varaa kovin moneen nukahdukseen ei ole, mikäli perjantaina halutaan napata täydet kolme pistettä. Hienoisena ennakkosuosikkina järvenpääläiset silti otteluun lähtevät.

Perjantain kamppailun vieraskokoonpanon osalta suurin mielenkiinto kohdistunee Atlantis-kapteeni Obi Metzgeriin. Veikkausliigaakin FC Hakan riveissä pelannut kokenut hyökkääjä on ollut alkukauden kaksi ensimmäistä ottelua sivussa tiettävästi nilkkavamman takia, mutta pelikunnosta on hyvin vaikea löytää luotettavaa tietoa. Toinen Atlantiksen merkittävistä alkukauden poissaoloista on norsunluurannikkolaishyökkääjä Konan Odilon Kouakou, jonka mahdollinen pelikunto on niin ikään kysymysmerkki.

Kotijoukkueen osalta loukkaantumistilanne näyttää vielä jokseenkin hyvältä, vaikka kauden ensimmäiset ottelut ilahduttavan tyhjänä pysynyt sairastupa onkin saanut jo ikävästi täytettä. Takareittään loukannut Tomi Mikkonen ja polvivamman KäPa-ottelussa kärsinyt Tuure Nummi lienevät ainakin poissa kokoonpanosta, ja pahimmassa tapauksessa molempien kausi saattaa olla paketissa. Kaksikon lisäksi sivussa on punaisen kortin samaisessa kohtaamisessa napannut Ayuub Abdi. Saamapuolella oman pelikieltonsa kärsinyt Valtteri Karlsson palaa jälleen kokoonpanoon.