Ennakko: JäPS - TPS

Ennakko: JäPS – TPS

Salon Palloilijoita vastaan jälleen lähellä voittoa ollut mutta pettymään joutunut JäPS on sunnuntaina kovan haasteen edessä. Sinipaitoja vastaan Keskuskentällä asettuva TPS on hankalasta alkukaudesta huolimatta kova pala purtavaksi.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Sunnuntaina 02.07. kello 18:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi – VIP-liput poikkeuksellisesti vain 50 €!

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kolmesta viimeisestä ottelustaan kaksi pistettä kerännyt JäPS-miehistö ei varmasti ole tyytyväinen tuohon saldoon. Jokainen peleistä on ollut enemmän kuin voitettavissa, mutta viimeistely on jättänyt toivomisen varaa, ja samaan aikaan omat puolustuspään nukahdukset ovat kostautuneet.  

Tyytyväisiä eivät liene myöskään sunnuntain vierailijat. Etenkin alkukausi oli Turussa kivikkoinen, ja sarjan ylivoimainen ennakkosuosikki kynsi lähellä putoamiseen oikeuttavia sijoja. Huhtikuun lopussa TPS otti avausvoittonsa juuri JäPSiä vastaan, mutta hävisi sen jälkeen kolmesti ja pelasi kerran tasan.

Viimeisen kuukauden aikana Ykkösen jättiläisen kurssi otti kuitenkin käännöksen oikeaan suuntaan. Toukokuun lopussa TPS onnistui kellistämään kotonaan SalPan ja kohenteli sen jälkeen pistepottiaan vielä kahdella voitolla ja tasapelillä. Etenkin edellinen ottelu EIFiä vastaan oli turkulaisilta kelpo tekemistä, kun raitapaidat olivat 3–0-johdossa jo vartin pelaamisen jälkeen.

– TPS on parantanut merkittävästi alkukaudesta, ja palaset ovat alkaneet selvästi loksahdella paikoilleen. Varmasti kohdataan siis hyvällä itseluottamuksella matkassa oleva joukkue, JäPS-luotsi Timo Kettunen kommentoi.

TPS on siis ainakin tuloksellisesti kohentanut selkeästi otteitaan, mutta parannettavaakin on jäänyt. EIF-ottelua edeltänyt Jyväskylän matka oli päättyä tappioon ennen Alhaji Geron 80. minuutin tasoitusta, ja maalivahti- sekä puolustuspelaamisessa riittää vielä tekemistä. Vierasottelut ovat olleet ylipäätään melkoinen kanto TPS:n kaskessa – 16 kerätystä pisteestä vain 2 on irronnut niistä.

JäPSin tavoin 17 maalia päästänyt TPS on löytänyt vastustajan verkon 18 kertaa. Useimmin on osunut Jarosta profiilihankintana saapunut Alhaji Gero, jonka kausi ei ole neljästä maalista huolimatta vielä oikein lentoon lähtenyt. Kolmesti viimeistelyssä on onnistunut Kasperi Hämäläinen, joka on puolestaan osoittanut olevansa edelleen Ykkösen tasolle todella kova peluri. Toiselta entiseltä Huuhkajalta, Riku Riskiltä, odotettiin kenties tähän asti nähtyä enemmän.

Alakerrassa TPS on ensimmäisen JäPS-ottelun jälkeen vahvistunut Samba Bengalla. Viime vuonna Ykkösen parhaaksi puolustajaksi valittu senegalilaistoppari on onnistunut taas nostamaan omalla tekemisellään turkulaisten puolustuspelaamisen tasoa.

Vaikka TPS odottaa edelleen kauden ensimmäistä vierasvoittoaan, pelaisi JäPS tämän ottelun silti kenties mieluummin Turussa. Keskuskentän kunnon hyväksyneet sinipaidat esiintyivät SalPaa vastaan jo huomattavasti pragmaattisemmin, mutta omaa peliään järvenpääläiset pystyvät toteuttamaan lähtökohtaisesti paremmin vieraissa.

Sunnuntain ottelun kulkua onkin vaikea ennakoida. Ensimmäisessä keskinäisessä JäPS sai hyvin prässättyä TPS:n pelinavaamisen pois, mutta Järvenpäässä molemmat osapuolet pelannevat suoraviivaisemmin.

– Kevään ottelu Turussa oli vaikea, eikä tulos tietenkään ollut sitä, mitä lähdettiin hakemaan. Peli oli silloin kaksijakoinen, kun molemmilla oli omat hallintajaksonsa, Kettunen muistelee.

– Pelitavallisesti TPS:n voisi olettaa huomenna olevan liikkeellä samantyylisesti kuin SalPa, emmekä mekään juuri omaa sapluunaamme muuta.

JäPSin kokoonpanossa nähtäneen ainakin yksi muutos, kun SalPaa vastaan loukkaantunut Janne Laiho tuskin maalin suulle ehtii. Tarkemman terveystilanteen Timo Kettunen jättää kuitenkin vielä hieman mysteeriksi.

– Terveystilanne on ihan okei, ja huomiseen peliin saammekin ehkä täydennystä sairastuvalta.

Katso Robinin etukäteismietteet TPS-ottelusta alta.