Ennakko: JäPS - SalPa

Ennakko: JäPS – SalPa

JäPS palaa viheriölle keskiviikkoiltana pienen juhannustauon jälkeen. Keskuskentälle kestittäväksi saapuu järvenpääläiset Ykkösen sarja-avauksessa 2–1-lukemin kaatanut Salon Palloilijat.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Keskiviikkona 28.06. kello 18:30

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi.

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Voitot ovat viime viikkoina karttaneet edellisessä ottelussaan Käpylän Pallolle hävinnyttä JäPSiä. Niin KäPaa kuin JJK:takin vastaan näytti pitkään siltä, että kolme pistettä jäisivät sinipaitojen taskuun, mutta lopulta saldona oli kahdesta ottelusta vain yksi tasapelipiste.

Järvenpääläisten lohduksi tilanne näyttää Salossa vielä synkemmältä. JäPSiä viidestä viimeisestä ottelusta napatut viisi pistettä eivät varmasti tyydytä, mutta keskiviikon vierailijoiden saldo ei samaisella aikavälillä ole karttunut yhdelläkään.

Salolaiset ovat edellisen kuukauden aikana hävinneet kotonaan Gnistanille ja MP:lle, vieraissa Jarolle, KPV:lle sekä TPS:lle. Kuntopuntaria kuuteen venyttämällä mukaan mahtuu myös tappio EIFille, eli viimeisintä pistesaalista saadaan hakea toukokuun alkupuolen KäPa-ottelusta. Paistetta risukasaan tarjosi sentään viime viikolla Veikkausliigan FC Interistä otettu upea cup-voitto, joka puhalsi ryhmään varmasti kaivattua itseluottamusta.  

Ykkösessä ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2001 nähtävän SalPan vahvasta aloituksesta kertoo se, että joukkue on aallonpohjasta huolimatta vain pisteen JäPSiä perässä. Maalierolla mitattuna Joutsenlaumalla on kulkenut jopa hieman sinipaitoja paremmin, sillä molemmat ovat päästäneet 17 selkänsä taakse, mutta SalPa on osunut kolmesti JäPSin 11 maalia useammin.

SalPan ykköstykki runkosarjan ensimmäisellä puoliskolla oli Jesse Huhtala, joka löysi verkon viiteen otteeseen. Nuo osumat syntyivät kuitenkin vain kahdessa ottelussa, juuri JäPSiä ja KäPaa vastaan, eli viime aikoina nuoren hyökkääjän maalijyvä on ollut kateissa. Kolmesti ovat osuneet puolustaja Michael John ja keskikentän Roope Pyyskänen.

JäPSin ja SalPan ensimmäinen keskinäinen jäi järvenpääläiskannattajille mieleen ainakin salolaisten suoraviivaisesta pelitavasta. Ajoittain tuntuikin siltä, että JäPS sai itse maistaa viime kaudella muille Ykkösen joukkueille tarjoilemaansa lääkettä, kun sinipaidoilta ei löytynyt keinoja SalPan fyysisyyteen vastaamiseen.

Vierasjoukkueen voi keskiviikkonakin olettaa tulevan Keskuskentälle samankaltaisella pelitavalla, mutta miehistö on isompi kysymysmerkki. Päävalmentaja Tero Suonperä on vaihtanut kokoonpanoa ottelusta toiseen, osittain varmasti tappiokurimuksen paineessa. Toki myös JäPSin avausmiehistössä on nähty melkoisesti vaihtuvuutta, mutta se on ollut pitkälti loukkaantumisten sanelemaa.

Selvää on kuitenkin se, että pisteitä molemmat osapuolet tarvitsevat kipeästi. Sarjan häntäpää on ennätystasainen, eikä putoamiskamppailuun ajautuminen ole kovin monen hairahduksen päässä.

– SalPan fyysisyys ja pelityyli ei nyt tule yllätyksenä kuten ehkä sarja-avauksessa oli havaittavissa. Me tuomme myös kokoonpanoon hieman fyysisyyttä lisää, joten siltä osin kaikki hallinnassa, JäPSin päävalmentaja Timo Kettunen povaa.

– Viimeistelyä pitää saada paremmaksi, kaksinkamppailuissa olla vahvempia ja tyhmät rikkeet saada kitkettyä omasta päästä. Ehkä kaksi hieman alavireistä joukkuetta on vastakkain, mutten vielä puhuisi kuuden pisteen ottelusta. Taistelupeli on kuitenkin varmasti tiedossa.

– Positiivista on se, että loukkaantuneita alkaa palata pikkuhiljaa harjoitusvahvuuteen, eli viikon parin sisällä saadaan heitä kentälle asti, jos takapakkia ei tule.

Katso Jannen etukäteismietteet SalPa-ottelusta alta.