Ennakko: JäPS – KäPa

Ennakko: JäPS – KäPa

JäPS palasi edelliskierroksella voittokantaan, kun sinipaidat kellistivät Salon Palloilijat vieraissa 1–3-lukemin. Kuudesta edellisestä ottelustaan järvenpääläiset ovat hävinneet näin vain yhden, ja hyvä tuloskunto onkin siivittänyt joukkueen jo sarjataulukon viidennelle sijalle. Perjantaina JäPS lähtee kohentelemaan asemaansa entisestään, kun se kohtaa uusitun Keskuskentän avajaisottelussa Käpylän Pallon.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Perjantaina 28.6. klo 18:30

Liput: verkosta ennakkoon ostettuna: 15 € / 10 € (JäPS-toimihenkilö, eläkeläinen, opiskelija, työtön) / 5 € (lapset 7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi – https://kauppa.japsedustus.fi/

Muuta: Uuden Keskuskentän avajaisottelu – etkot ja marssi kentälle Eikan Pankista klo 17:30!

Vaikka pelillisesti JäPSin tekemisessä riittää edelleen parannettavaa, on pisteitä tippunut edellisen puolentoista kuukauden aikana laariin kiitettävään tahtiin. Voitot joukkue on jakson aikana napsinut MP:stä, TPS:stä ja SalPasta, minkä lisäksi tasapelipisteet ovat irronneet SJK/Akatemiaa ja Pietarsaaren Jaroa vastaan. Ainoan tappionsa JäPS kärsi viimeistä edellisellä kierroksella PK-35:n vieraana.

Käpylässä on puolestaan ollut hankalampaa, ja helsinkiläiset ovat juuttuneet toiseksi viimeiselle, putoamiskarsintaan oikeuttavalle sijaluvulle yhdeksän. Sami Okkosen ryhmä on voittanut viimeksi toukokuun alkupuolella, kun sarjajumbo MP kaatui komeasti 4–0. Sen jälkeen saldo on murheelliset kaksi tasapeliä, neljä tappiota.

JäPSin ja KäPan aiempi kohtaaminen päättyi huhtikuussa pistejakoon 3–3-maali-iloittelun myötä.

– Kevätkierroksen KäPa-kohtaaminen on vielä tuoreena mielessä. Siihen matsiin verrattuna meillä pitää olla parempi kenttätasapaino varsinkin pallonmenetysten sattuessa, ja kakkospallojen kanssa pitää olla tarkempia, JäPS-luotsi Erol Ates muistelee.

Edelliskierroksella JäPS haki mainitusti kolme pistettä Salosta, ja vaikka tulos tietysti lämmitti, ei Ates ollut esitykseen täysin tyytyväinen.

– SalPa-ottelusta voi vielä parantaa. Haluamme olla pidempään pallossa. Joukkueena meidän pitää tukea paremmin pallollista pelaajaa ja prässin täytyy olla yhtenäisempää ja aggressiivisempaa.

Hyviäkin asioita Ates voitokkaasta ottelusta onneksi löysi.

– Varsinkin ottelun alun toteutimme hyvin pelisuunnitelmaa. Linjan takana, väleissä ja laidalla oli pallolliselle pelaajalle monta hyvää vaihtoehtoa samaan aikaan.

7 pistettä 12 ottelussa keränneellä KäPalla on JäPSiin matkaa 8 pistettä. Peliesityksiä ja maalieroa tarkastellessa ero on kenties odotettua suurempi, joten hieman epäonnekkaita käpyläläiset ovat alkukaudesta olleet. JäPSin on siis turha lähteä perjantain vastustajaa aliarvioimaan.

KäPan suurin ongelma on myös järvenpääläisille tältä kaudelta tuttu – alakerrassa on sattunut yksinkertaisesti liikaa helppoja virheitä. JäPS onnistui karsimaan niistä leijonanosan siirryttyään viiden alakertaan, mutta Käpylässä odotellaan vielä omaa ihmelääkettä. Pian aukeavassa siirtoikkunassa KäPa pyrkinee hakemaan kapteeni Topi Pasille tukea puolustuslinjaan, mutta JäPSin tavoin pelaajabudjetissa on tuskin liikaa löysää.

Yläkerrassa KäPan kovin maalinsylkijä on ollut HIFK:sta saapunut Aleksi Wahlman. Tähtirinnoissa syntyi edelliskaudella vain kaksi osumaa, nyt tuo määrä on jo tuplattu. Wahlmanin jälkeen KäPan sisäisessä maalitilastossa tulee aiemmin KPV:sta tuttu Miika Kauppila, joka on myös urakoinut joukkueensa isoimmat minuutit tällä kaudella.

JäPSin kokoonpano on pysynyt melkoisen volatiilina, vaikka sairastuvalta ei taida löytyä enää muita pidempää vammaa kärsiviä kuin uudelleen itsensä loukannut Aleksi Ristola sekä FC Lahdesta lainalla oleva Eemil Laamanen. Varsinkin yläkerran miehitys on elänyt, ja KäPa-pelin yksitoistikkoa saattaa jälleen vain arvailla.

Itse ottelun lisäksi mielenkiinto keskittyy perjantaina uuden Keskuskentän avajaisiin. Alkukauden Koivusaaressa evakossa pelannut JäPS pääsee vihdoin palaamaan kotikentälleen, mikä antaa varmasti joukkueelle lisäpontta. Uudella tekonurmella sinipaidat ehtivät harjoitella ennen avajaisottelua vain kerran.

– Kentälle pääsyä on kyllä kauan odotettu, ja koko joukkue on innoissaan siitä, että päästään vihdoin taas kotiin ja pelaamaan hyvissä olosuhteissa, Ates päättää.