Ennakko: JäPS - HIFK 2023

Ennakko: JäPS – HIFK

Viimeisimmässä Ykkösen ottelussaan KPV:lle selvin numeroin taipunut JäPS jatkaa lauantaina kotiotteluiden merkeissä. Vastus ei ainakaan paperilla helpotu, kun sinipaidat kohtaavat Keskuskentän nurmella Helsingin IFK:n.

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 29.07. kello 16:00

Liput: 15 € / 10 € JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi (Ennakkoon perjantaihin asti 12 € / 8 € / 4 €)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Viime lauantaina JäPSillä oli oiva mahdollisuus ottaa toinen perättäinen täysi pistepotti, mutta niin vain sarjajumbo KPV onnistui järvenpääläiset vieraissa nujertamaan. Tuo pettymys JäPS-leirissä on kuitenkin käsitelty.

– Menneitä pelejä ei kannata jäädä liikaa murehtimaan. Toki virheistä pitää oppia ja pyrkiä parantamaan seuraavaan peliin, Timo Kettunen toteaa.

Se seuraava peli vaatiikin tiukkaa fokusta, sillä HIFK on ollut JäPSille hankala vastustaja. Voitokkaan Ykköscup-turneen aikana tähtirinnat olivat ainoa joukkue, joka JäPSin kaatoi ja samalla teki koko lailla aseettomaksi.

Ensimmäisessä keskinäisessä Ykkösen ottelussa HIFK oli niin ikään JäPSiä vahvempi. Siinä sinipaidat pystyivät jo hieman parempaan, mutta tarina oli tältä kaudelta tuttu – peli pyöri ajoittain mallikkaasti, mutta maalit ja leijonanosa maalipaikoista menivät vastustajan nimiin.

– Kevään peli oli tasainen vääntö. HIFK teki todella komean avausmaalin, ja toisen jakson lopulla tasoitusta hakiessamme he pääsivät sitten rokottamaan toistamiseen, Kettunen muistelee.

Tuossa kamppailussa HIFK:n kaksi maalia iskivät JäPSiäkin vuonna 2019 edustanut Mosawer Ahadi ja ottelun hahmo Mustapha Coker. Neljästi kauden aikana iskenyt Ahadi osui maalipuiden väliin myös viime kierroksella JJK:ta vastaan. Cokerin sopimuksen HIFK puolestaan purki alkuviikosta jalkapalloon liittymättömistä syistä.

Ahadia useammin HIFK:lta on osunut vain kuuden maalin Antti Ulmanen. Ennen kauden alkua ykköshyökkääjään viittaa tunnuttiin aseteltavan Sakari Tukiaisen niskaan, mutta viime kaudella JäPSin paidassa kahdeksaan otteeseen maalannut Ulmanen on osoittautunut hyökkääjäkaksikon vaarallisemmaksi osapuoleksi. HIFK:sta isoimmat minuutit ovat puolestaan kellottaneet maalivahti Joona Tiainen ja Huuhkaja-legenda Paulus Arajuuri.

HIFK:lla – ja Ulmasella – on kulkenut etenkin viime viikkoina. JJK:n punapaidat kaatoivat kotona 4–2-lukemin, KPV tyrmättiin vieraissa kanveesiin peräti 0–4. Kahdeksasta osumasta Ulmanen teki neljä. Noita kahta voittoa edelsi kuitenkin vaikeampi, kuuden voitottoman ottelun jakso.

– Vastaan tulee hyvässä vireessä oleva joukkue, Kettunen allekirjoittaa.

– HIFK on työteliäs ja pelaava ryhmä, joka prässää tarvittaessa kovaa ylhäältä alkaen ja on vaarallinen nopeassa suunnanmuutospelaamisessa. Tähän olemme itsekin viikolla keskittyneet, pallollinen peli pitää saada HIFK:ta vastaan paremmalle tasolle.

KPV:ta vastaan JäPSin etsikkoaika sijoittui ensimmäisen jakson loppuun, ja tasoitus roikkui ilmassa. Sitä ei kuitenkaan tullut, ja toisella jaksolla syvälle vetäytyneet kokkolalaiset onnistuivat pitämään JäPSin poissa maalipaikoilta. Boksipelaamiseen – molemmissa päissä – kaivataan siis edelleen erityisesti kovuutta.

Lauantaiksi JäPS saanee yhden syömähampaan takaisin, kun viime viikolla pientä flunssaa potenut Enoch Banza palannee kokoonpanoon. Loukkaantumisten aiheuttamaa vajausta kokoonpanossa siitä huolimatta edelleen riittää, joten läheskään täydestä miehistöstä Kettunen ei taaskaan pääse pelipäivän ryhmäänsä valitsemaan.  

Kalkkiviivojen ulkopuolellakin kuhinaa lauantaina riittää. JäPS-ottelu on HIFK-fanien kauden virallinen vierastapahtuma, joten ”Stadin Kingit” matkannevat Järvenpäähän useamman sadan kannattajan voimin.

Katso Enochin etukäteismietteet HIFK-ottelusta alta.