Ennakko: JäPS - EIF (Suomen Cup)

Ennakko: JäPS – EIF (Suomen Cup)

Päävalmentaja Jyrki Aholan viimeisessä ottelussa Pietarsaaren Jaron kaatanut Järvenpään Palloseura palaa tositoimiin jo keskiviikkoiltana. Sinipaidat kohtaavat Suomen Cupin viidennellä kierroksella EIFin jo kolmatta kertaa tänä vuonna.  

Missä: Järvenpään Keskuskenttä

Milloin: Lauantaina 31.05. kello 18:30

Liput: 15 €/ erityisryhmät (JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön) 10 €/ lapset (7–17 v) 5 €/ Omat juniorit, kausikorttilaiset, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi. HUOM! Otteluun poikkeuksellisesti pääsy myös JäPS/47:n kausikortilla!

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

JäPSin ja EIFin viimeisimmästä keskinäisestä ottelusta on kulunut vasta kuukausi, mutta paljon on sinä aikana ehtinyt Tuusulanjoessa vettä virrata. Tuosta kamppailusta kotivoiton Amos Ramströmin maalilla vääntänyt JäPS on pelannut sittemmin tuloksellisesti vaihtelevasti, mutta tammisaarelaisilla on mennyt lujaa.

Järvenpään Monitoimihallissa kärsimänsä tappion jälkeen EIF palasi välittömästi voittokantaan Jaroa vastaan. Seuraavassa ottelussa sarjakärki Gnistanin kanssa päädyttiin maalittomaan pistejakoon, mutta sittemmin rannikkokaupungissa on napsittu vain täysiä pistepotteja. Jaron ja sarja-avauksessa kaatuneen TPS:n lisäksi EIF on kellistänyt tähän mennessä SJK/Akatemian, SalPan ja JJK:n.

Tällä hetkellä EIF onkin 16 pisteellä sarjakakkosena vain pisteen Gnistania perässä. Jaro-voiton myötä seitsemänneksi nousseella JäPSillä on pisteitä kasassa puolestaan yhdeksän. Vaikka keskiviikkona ei niitä ole jaossa, antaisi sarjakakkosen kaataminen sinipaidoille varmasti roimasti itseluottamusta.

Suomen Cupissa kumpikaan ei ole vielä todellisen haasteen eteen joutunut. Sekä JäPS että EIF tiputtivat kahdella edellisellä kierroksella Kolmosen joukkueita, joille häviäminen olisi Ykkösen seuralle nolo lipsahdus. Nummelan Palloseura onnistui tosin JäPSin rangaistuspotkukilpailuun pakottamaan, eli EIF selvitti omat esteensä kieltämättä järvenpääläisiä ilmavammin.

Aiemmissa cup-otteluissa molemmilta joukkueilta on tietysti nähty roimasti kierrätystä, mutta nyt panosten koventuessa voinee olettaa, että JäPS ja EIF lähtevät keskiviikon kamppailuun lähes ykkösmiehistöillään.

EIFilta alkukauden tehomiehinä ovat kunnostautuneet kolme maalia mieheen iskeneet Salomo Ojala ja Stanislav Efimov. Komeasta pistepotista kiitosta tulee jakaa kuitenkin myös puolustuksen suuntaan. Kamerunilaistoppari Tabi Mangan johtama linja on kokenut seitsemässä ottelussa vain neljä takaiskua. Maalin suulle kahden ensimmäisen ottelun jälkeen palannut Ramilson Almeida on päästänyt niitä selkänsä taakse vain kaksi.

Vaikka JäPSillä on ollut omat haasteensa, ovat Sinisetkin parantaneet peli peliltä. Parista tappiollisesta ottelusta käteen olisi voinut jäädä enemmänkin, mutta vaarallisiin maalipaikkoihin pääseminen on ollut hankalaa. Jaroa vastaan JäPS näytti kuitenkin viimein siltä joukkueelta, joka eteni keväällä Ykköscupin mestaruuteen ja onnistui muun muassa EIFin suvereenisti voittamaan. Erityisen iloinen asia olivat Justus Holopaisen avausmaalit Ykkösessä. Sairastuvalla lähinnä Eero Tammisen pelikunto on vielä mysteeri.  

Huolimatta siitä, että JäPS pelaa keskiviikkona kotonaan, lienee EIF sarjatilanteen valossa hienoinen ennakkosuosikki. Oman lisänsä otteluun tuo se, miten terveyssyistä syrjään siirtyneen Jyrki Aholan puuttuminen näkyy joukkueen pelaamisessa.

Toistaiseksi virkaatekevänä valmentajana on Aholan kakkosmies Timo Kettunen.

– Ihan luottavaisin mielin kohti cup-ottelua mennään. Fiilis joukkueessa on ollut hyvä huomioiden vallitsevan tilanteen.

– Emme lähde muuttamaan asioita isolla kädellä, vaan jatkamme vanhalla ja tutulla sapluunalla. Tietenkin joitain tarkennuksia joudumme tekemään ottelusuunnitelmaan, koska vastustaja on hieman erilainen kuin Jaro.

Keskuskentällä nähdään keskiviikkoiltana tuplaottelu, kun JäPS/47:n Kolmosen kamppailu FC Loviisaa vastaan alkaa välittömästi cup-kohtaamisen jälkeen.

Katso Rezan etukäteismietteet Jaro-ottelusta alta.