Ennakko: HJS – JäPS

Ennakko: HJS – JäPS

Pienoiseen tappioputkeen ajautunut JäPS pääsee koettamaan voitonsyrjään palaamista jo huomenna, kun sinipaidat kohtaavat Hämeenlinnan Jalkapalloseuran vieraissa.

Missä: Pullerin tekonurmi (Hämeenlinna)

Milloin: Keskiviikkona 05.04. kello 19:00

Liput: Oletettavasti ilmainen sisäänpääsy

Muuta: JäPSin Twitter-seuranta

Sunnuntain harjoitusottelu Klubi 04:ää vastaan oli myönnettävästi vaikea, mutta aikainen punainen kortti toki muutti asetelmia sen verran voimakkaasti, että kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä tuosta 90-minuuttisesta ei voi vetää.

Keskiviikkona kohdattavaa HJS:ää vastaan olisi joka tapauksessa syytä pystyä parempaan, sillä kauden alkuun on enää puolitoista viikkoa. Toisaalta kaikki tietävät vanhan totuuden, jonka mukaan huono kenraali takaa hyvän ensi-illan.

Vaikka JäPSin otteet ovat parin viime viikon aikana heitelleet, suunnataan Järvenpäässä kohti kautta silti rauhallisin, odottavin ja itsevarmoin mielin.

– Ykköscupin voiton jälkeistä ulospuhallusta seuranneet tulokset ovat olleet huonoja, mutta harjoittelussa on pysynyt sama laadukkuus, ja pelillisestikin olemme ajoittain olleet hyviä, Jyrki Ahola kommentoi.

– Tämä antaa selkänojan siihen, että voidaan olla luottavaisia sarjamenestyksenkin suhteen.

Päävalmentajan sanat on helppo allekirjoittaa, sillä harjoituspelit ovat harjoituspelejä, ja niissä JäPS on lisäksi kierrättänyt miehistöä reilulla kädellä. Tosipaikan tullen peli on sitä vastoin ollut vakuuttavaa. Kierrätystä lienee vielä huomennakin luvassa, mutta voisi arvailla, että ainakin osa ottelusta mennään mahdollisimman lähellä kaavailtua sarja-avauksen yksitoistikkoa.

– Tärkeintä Hämeenlinnassa on se, että harjoitellut asiat näkyvät pelaamisessa ja mahdollisimman moni saa vielä tärkeitä minuutteja alle.

Neljättä perättäistä Kakkosen kauttaan starttaileva HJS viihtyi kahtena ensimmäisenä vuonna taulukon yläpäässä, mutta viime kausi päättyi hyvin tukevasti keskikastiin.

Tänä vuonna hämeenlinnalaiset ovat kohdanneet harjoitusotteluissa lähinnä Kakkosen ja Kolmosen joukkueita vaihtelevalla menestyksellä, joskin myös Ykkösen KäPa on ohjelmaan mahtunut. Selkeä ennakkosuosikki JäPSin siis pitäisi huomenna olla, vaikka – kuten mainittua – harjoituspelit ovat harjoituspelejä.

HJS:n vuoden merkittävin henkilöstömuutos kohdistui pelaajiston sijaan valmennusosastolle, kun joukkueen Kakkoseen nostanut Lauri Hakanen vaihtui A-junioreiden SM-hopean Hämeenlinnaan tuoneeseen Tommi Silvennoiseen.

Toki pelaajapuolellakin on ovi käynyt. Joukkueen parhaimmistoa ollut Prince Mokuma siirtyi tunnetusti Järvenpäähän, paikkaajia on puolestaan saatu esimerkiksi NJS:stä. Kotiin paluun hengessä Princellä lieneekin huomenna erityisiä näyttöhaluja.

JäPSin osalta huomio kiinnittyy myös Klubi 04:ää vastaan jalkaansa loukanneeseen Amos Ramströmiin. Tilanne ei onneksi vaikuttanut kovin vakavalta, joten sopii toivoa, että mies on kunnossa viimeistään 15.4., kun JäPS-miehistö suuntaa Saloon sarja-avaukseen.