Jaro - JäPS syyskierros

Ennakko: FF Jaro – JäPS (syyskierros)

Ykkösliigan syyskierros alkaa JäPSin osalta niin kuin kesäkierros päättyi, eli ottelulla Pietarsaaren Jaroa vastaan. Kaksi viikkoa sitten sinipaidat haastoivat tuolloista sarjakakkosta kotonaan kunniakkaasti, ja lopulta Järvenpäässä päädyttiin melko pelitapahtumien mukaiseen pistejakoon. Nyt pelataan vuorostaan Perämeren rannikolla, jossa pisteet lienevät jälleen järvenpääläisille tiukassa.

Missä: Pietarsaaren Keskuskenttä

Milloin: Sunnuntaina 11.8. klo 18:30

Liput ennakkoon: https://www.ffjaro.fi/otteluliput/

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Kovin moni asia ei tietenkään ole edellisestä sarjakierroksesta muuttunut kummassakaan kaupungissa. Syyskierroksen ohjelmaa odotellessa joukkueet saivat nauttia ansaitusta lepoviikosta, mutta nyt päästään ratkomaan historian ensimmäisen ykkösliigakauden nousijoita ja tippujia.

– Nyt aletaan tosiaan jakamaan lopullisia sijoituksia. Kaikilla joukkueilla on vielä mahdollisuudet saavuttaa omat loppukauden tavoitteensa. Meille kova testi heti alkuun, kun edessä syksyn pisin vierasreissu ja yksi kovimmista vastustajista, JäPSin päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi.

JäPSin ja Jaron viimeisin kohtaaminen päättyi mainitusti tasapeliin, kuten päättyi myös kevään kamppailu Pietarsaaressa. Jos JäPS oli vieraissa – kahden miehen ylivoimasta huolimatta – todellisissa ongelmissa, oli toissaviikkoinen taisto sitten Sinisiltä jo huomattavasti parempaa tekemistä. Vaikka uusittu Keskuskenttä ei vieläkään nähnyt avausvoittoaan, oli kyseessä etenkin vastustajan taso huomioiden yksi JäPSin kauden ehjimmistä yhdeksänkymmentäminuuttisista.  

– Varsin vauhdikas peli nähtiin viimeksi. Kumpikaan joukkue oli tuskin tyytyväinen tasapeliin, vaikka se tosiaan varsin reilu tulos olikin, Kankkunen jatkaa.

– Jaro on fyysinen ja suoraviivainen joukkue, joka pyrkii jatkuvasti puolustuslinjamme selustaan. Meidän pitää olla valmiina tähän ja sen lisäksi on onnistuttava tietysti omassa hyökkäyspelissämme. Pelaamme myös pitkästä aikaa luonnonnurmella, mikä antaa oman mausteensa ottelulle.

Vaikka Jaro on pallollisestikin pätevä joukkue, voinee väittää, että Pietarsaaren Keskuskentän keväinen kunto palveli tuolloin paremmin isäntiä. JäPSin syöttöpeli oli kuhmuraisella toukokuun nurmella epävarmaa, ja hurmoksessa pelannut kotijoukkue sai alivoimallakin vyörytettyä suoraviivaisia hyökkäyksiään kohti JäPS-maalia. Nyt varmasti paremmassa kunnossa olevalla alustalla JäPSkin kykenee kontrolloimaan paremmin palloa.

Kesän siirtoikkunassa on käynyt vilinä, mutta Jaro ei ole omaa ryhmäänsä vahvistanut – toisaalta ringistä ei ole myöskään avainmiehiä poistunut. Pelikiellon vuoksi JäPSiä vastaan sivussa on edelleen Adam Vidjeskog.

Ovi on käynyt tiuhempaan Järvenpäässä, kun JäPS ensin menetti laidalla vähemmälle vastuulle jääneen Linus Rönnbergin Puolaan, sitten hyökkäyksen ykköspyssy Irfan Sadikin Bulgariaan. Viimeisin isku oli HJK:sta lainalle olleen Altti Hellemaan paluu emoseuransa riveihin juuri, kun nuorukainen oli alkanut löytää JäPSin keskikentällä parasta ilmettään. Vielä on tietysti mahdollista, että Hellemaa nähtäisiin loppukaudestakin Järvenpäässä.

JäPSin rekrytointiosasto ei jäänyt menetysten jälkeen lepäilemään laakereillaan, vaan Sadikin korvaajaksi löydettiin nopeasti aiemmin HIFK:ta edustanut Sakari Tukiainen. Todennäköisesti sinipaitojen vahvistukset eivät loppukauden osalta vielä siihen jää.

– Pelaajaliikennettä on tosiaan ollut myös meillä. Luultavasti näemme ainakin yhden uuden nimen kokoonpanossa jo sunnuntain Jaro-pelissä, Kankkunen povailee.

19 pistettä kerännyt JäPS lähtee syyskierroksen ensimmäiseen otteluun sarjataulukon seitsemänneltä sijalta. Pisteen verran järvenpääläisiä perässä on PK-35, viimeisiä sijoja miehittävät puolestaan Käpylän Pallo 12 pisteellä ja koko kauden jumbona viihtynyt Mikkelin Palloilijat kahdeksallaan. Kolmantena olevan Jaron pistemittarissa seisoo 36.