Ennakko: FF Jaro - JäPS

Järvenpään Palloseuran miesten edustusjoukkueen pre-season jatkuu vierasottelulla lauantaina 5.3. klo 15:15. Komeasti Ykköscupin alkulohkostaan jatkoon marssineet sinipaidat kohtaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella pitkäaikaisen liigakävijän FF Jaron Pietarsaaren Tellus-hallissa.

18.4. Ykkösen debyyttiottelussaan niin ikään Jaron kohtaava JäPS-miehistö tuskin lähti ensi kertaa sitten vuoden 2003 järjestettyyn Ykköscupiin turnauksen ennakkosuosikkina. Ennakkoluulottomat otteet Oulunkylän Gnistania, Lappeenrannan PEPOa ja tappiosta huolimatta myös KTP:tä vastaan siivittivät järvenpääläiset neljän pisteen turvin kuitenkin B-lohkon kakkossijalle ja jatkopeleihin. Alkulohkon onnistujina mainittakoon ainakin kolmella maalillaan lohkon jaetusti paras maalintekijä ollut Aleksi Ristola sekä jälleen lupaavia otteita esittänyt, hiljattain 17 vuotta täyttänyt Veeti Manner.

JäPSiä vastaan puolivälieräottelussa asettuvat pietarsaarelaiset voittivat puolestaan oman lohkonsa kuudella pisteellä. Taakseen he jättivät Mikkelin Palloilijat, SJK-akatemian ja lohkokakkosena jatkopeleihin edenneen KPV:n. Ykköscupissa menestyminen ei olekaan pietarsaarelaisille harvinaista, sillä löytyypä seuran palkintokaapista myös koko kilpailun voitto vuodelta 1999.

 Lohkovoittajana kotiedusta nauttimaan pääsevä Jaro on ennen kautta ilmoittautunut päävalmentaja Jimmy Warghin suulla Ykkösen nousukamppailuun, eli mikään huumoriryhmä Pietarsaaressa tuskin vastassa senkään puolesta on. Toki Ykköscupin kilpailullisesta luonteesta huolimatta on selvää, että kun sarjapisteitä ei vielä jaossa ole, saatetaan molemmilta joukkueilta vielä tässäkin vaiheessa vuotta nähdä melko kokeiluluontoisia kokoonpanoja.

Vaikka miehistöt tuskin ovat muutenkaan vielä täysin lopullisissa muoteissaan kautta ajatellen, jonkinlaisia askelmerkkejä joukkueiden väliseen Ykkösen avausotteluun lauantaina kuitenkin varmasti asetellaan. Näin asian näkee myös JäPS-luotsi Osku Partonen.

– Sanoisin, että tämä on loistava ”checkpoint” nähdä, missä mennään. Jaro on ehdottomasti sarjan nousijasuosikkeja ja erinomaisen laadukas joukkue. Mielenkiintoista nähdä, miten pystytään suoriutumaan tämän tason nippua vastaan. Antaa jonkinlaista osviittaa siitä, missä voitaisiin sarjankin suhteen ehkä mennä, ja tietysti siinäkin mielessä mielenkiintoista, että Jaro on ensimmäisenä sielläkin vastassa. Kauden alkuun on kuitenkin vain kuusi viikkoa, eli joukkueiden pelitavat ovat jo varmasti alkaneet muotoutua. Lauantain pelin jälkeen ollaan taas huomattavasti viisaampia.

Viime kaudella Ykkösessä neljänneksi sijoittunut ja täpärästi viidellä pisteellä nousukarsintapaikan missannut FF Jaro pääsee otteluun melko hyvistä asetelmista. Kotijoukkueen tiedotuksen mukaan sivussa ovat todennäköisesti vain hyökkäyksen nuorisokaartia edustava Severi Kähkönen ja puolustajat Krists Gulbis sekä Frankline Okoye. JäPSillä sivussa lienevät ainakin pitkäaikaispoissaolijat Miro Schwalenstöcker, Olli Valto ja Hedi Khayat. Ottelua ei näillä tiedoin striimata, eli halukkaat seuraajat joutuvat turvautumaan muihin mahdollisiin seurauskanaviin.