Ennakko: FC Lahti - JäPS

Ennakko: FC Lahti – JäPS

Ykköscupin voitosta on vierähtänyt nyt puolitoista viikkoa, ja edessä on paluu arkeen. Minilomalta takaisin harjoituksiin maanantaina hypännyt JäPS pelaa seuraavan harjoitusottelunsa jo huomenna, kun sinipaidat matkaavat Suomen Chicagoon FC Lahden vieraaksi.  

Missä: Kisapuiston tekonurmi (Lahti)
Milloin: Keskiviikko 22.3. Klo 17:00
Liput: Ilmainen sisäänpääsy
Muuta: JäPSin Twitter-seuranta

JäPSin saldo kevättalven cup- ja harjoitusotteluista on paperilla mukava 6–2–1. Vielä mukavampaa on ollut nähdä, miten hyvin JäPS on tulosten takanakin esiintynyt. Hengähdystauko peleistä tuli silti tarpeeseen.

– Loma tuli hyvään paikkaan. Vedettiin 10 viikkoa putkeen ilman pienintäkään taukoa, Jyrki Ahola kommentoi.

– Pelaaminenhan ei ole koskaan valmista, joka osa-aluetta voidaan aina kehittää. Fyysisesti olemme kuitenkin jo nyt valmiina sarjaan.  

Keskiviikkona JäPSin kevään saldoa yrittää kolmatta kertaa heikentää veikkausliigajoukkue. Tammikuun otteluissa KTP:tä & Valkeakosken Hakaa vastaan JäPS oli pinteessä etenkin ensimmäiset puoliskot, mutta paransi sitten roimasti ja onnistui lopulta vääntämään molemmista kamppailuista tasatulokset.

Ensimmäisten minuuttien uneliaisuusepidemia on selätetty kuitenkin jo aikaa sitten, ja JäPS oli Ykköscupin pudotuspelivaiheessa vaarallisimmillaan juuri otteluiden aluissa.

Kevään tulosten perusteella myös FC Lahti tulee peleihinsä samalla ryminällä. Kolmanneksi Liigacupin [kuuden joukkueen] lohkossaan sijoittuneet lahtelaiset iskivät lohkovaiheessa kymmenen osumaa, joista peräti kuusi syntyi ensimmäisen puolituntisen aikana.

Ykköscupista poiketen Liigacupin lohkoista jatkopeleihin eteni vain neljä joukkuetta, joten lahtelaisten kilpailulliset pelit päättyivät kevättalven osalta mainittuun kolmossijaan. Lisätuntumaa Lahti kävi sittemmin hakemassa Espanjasta mittaillen kykyjään norjalais- ja islantilaisjoukkueita vastaan.

Kilpailullisissa keskinäisissä JäPS ja Lahti ovat mittailleet kykyjään kertaalleen. Näin kävi viime kesänä Suomen Cupin puolivälierässä, josta ei jännitystä puuttunut. Lahti vei tuolloin ottelun alkua mielin määrin, kunnes maalivahti Antonio Reguero niittasi Herkko Kuosan kentän pintaan punaisen kortin ja rangaistuspotkun arvoisesti.

Tino Palmasto toi 11 metristä JäPSin tasoihin ja sai myöhemmin vielä yrittää toistamiseen pilkulta – sillä kertaa huonommin tuloksin. Lisäajalla lahtelaiset osoittivat valitettavaa draaman tajun puutetta runnoen itsensä Alan Henriquen maalilla jatkoon, ja näytöksestä jäi näin puuttumaan kutkuttava rangaistuspotkukilpailu.

Lahtelaistenkin miehistö on viime kaudesta tietysti muuttunut. Esimerkiksi JäPS-ottelun avaajista on poistunut yli puoli kentällistä; mainitun Regueron lisäksi kärkimies Chinedu Geoffrey, keskikentän Eduards Emsis sekä laita-/puolustusosaston Hysen Memolla, Martinos Christofi ja Kevin Kouassivi-Benissan ovat suunnanneet muualle. Merkittävin maisemanvaihtaja on tietysti Berat Köse.

Paikkaajiakin on onneksi saatu tilalle. Irfan Sadik on järvenpääläisille tuttu viime kauden PEPOsta, jonka paidassa mies osui JäPSiä vastaan kahdesti. Puolasta puolestaan saapuneen Julius Tauriaisen ura ei vielä lähtenyt odotettuun lentoon, mutta kyseessä on kiistattoman kova talentti. Jo aiemmin Mustia Kuhnureita edustaneet Mikko Kuningas (ei tiettävästi sukua toiselle lahtelaisjalkapalloilijalle) ja Matheus Alves ovat niin ikään nimekkäitä hankintoja.

Järvenpäästä lahtelaistaustaa löytyy Kösen, Joona Tapanin, Gullit Zolameson ja Tobias Karkulowskin myötä niin paljon, että kenties huomenna on ilmassa jopa pientä paikallisottelun tuntua.

JäPSin kokoonpanoa on paha lähteä kuitenkaan tarkemmin huomiselle arvailemaan, sillä lauantaina edessä on toinen harjoitusottelu KäPaa vastaan – kierrätystä nähtäneen siis roimasti.

Kysymyksiä herättää tietysti myös sinipaitojen hyökkääjätilanne Aleksi Ristolan valitettavan eturistisidevamman myötä.

– Kyllä me vielä etsimme hyökkääjää, joka antaisi meille erilaisen vaihtoehdon ja mahdollistaisi myös pelaamisen kahdella kärjellä. Hosua ei kuitenkaan nyt haluta, kun Justus [Holopainen] on ollut hyvässä iskussa!