Ennakko: EIF – JäPS

Ennakko: EIF – JäPS

Järvenpään palloseura otti miesten Ykkösen edelliskierroksella hienon päänahan, kun se kaatoi Oulunkylän Gnistanin Keskusurheilukentällä 2–1-lukemin. Voitto maistui erityisen makealta, sillä se päätti kolmen ottelun tappioputken ja siveli samalla balsamia kevään Gnistan-ottelun aiheuttamiin haavoihin. Lauantaina JäPS matkaa hakemaan toista perättäistä voittoa Tammisaareen, jossa se kohtaa EIFin kello 17:00.

21 pistettä, kaksi JäPSiä enemmän, keränneet tammissaarelaiset ovat Ykkösen sarjataulukossa sijalla neljä. Heitä povattiin ennen kautta ylempään keskikastiin, mutta EIF-leirissä esiintyi varmasti toiveita jopa paremmasta, vaikka nousu olisikin vaatinut melkoisia urotekoja suhteellisen pienellä budjetilla operoivalta seuralta.

Aivan nousukamppailuun asti rannikkokaupungin joukkueen tulokset eivät kuitenkaan ole riittäneet, vaikka ajoittain peli on oikein kelvolliselta näyttänytkin. EIFin otteista on monen muun Ykkösen joukkueen tavoin puuttunut erityisesti tasaisuus, eikä peli ole lähtenyt kokonaisvaltaisesti rullaamaan oikein missään vaiheessa.

Juuri nyt lauantain isännät elävät kenties kauden vaikeinta aikaansa. Voittoa EIF ei ole onnistunut nappaamaan neljään otteluun, ja varsinkin puolustuspelin tiiviydessä kuuluu olleen puutteita.

Alakerran pelaamistakin isompi ongelma saattaa kuitenkin olla yläkerran tilanne. Kauden ensimmäisen puoliskon komeetta, ruotsalaiskärki Adam Larsson, ehti iskeä 13 otteluun 12 maalia, ennen kuin Tampereen Ilves kävi poimimassa miehen veikkausliigakentille.

Vaikka esimerkiksi keskikentän Stanislav Efimov ja puolustuksen Yassin Daoussi kuuluvat Ykkösen tasokkaimpiin maalipaikkojen rakentelijoihin, tulee Larssonin poistuminen olemaan iso kolaus EIFin hyökkäyspelaamiselle. On epätodennäköistä, että EIF onnistuu hankkimaan loppukaudeksi mitat täyttävää korvaajaa, joten jää nähtäväksi, kuka nykymiehistöstä tuuraa Larssonia kärjessä. Ainakin ensimmäisessä larssonittomassa ottelussa Pietarsaaren Jaroa vastaan tuolla paikalla pelasi 20-vuotias Simon Lindholm, joka onnistuikin heti maalinteossa.

Laatua EIFin miehistöstä siis edelleen löytyy, ja vaikka JäPS ensimmäisen joukkueiden välisen kamppailun nimiinsä Janne Laihon upean maalivahtityön avustamana veikin, pääsevät tammisaarelaiset nyt pyörittämään palloralliaan kotikentälleen. Siellä he ovat tällä kaudella esiintyneet huomattavasti väkevämmin kuin vieraissa.

Kun EIFin pelityylin voinee lisäksi sanoa sopivan kehnosti järvenpääläisille, ei JäPS-miehistölle voi povata helppoa iltapuhdetta. Mikäli huhut EIF:n peräpään vuotamisesta pitävät paikkansa, on sinipaitojen hyökkäyspeli osoittanut kuitenkin heräämisen merkkejä juuri oikeaan aikaan. Erityisesti hiljattain loukkaantumisesta toipunut Aleksi Ristola oli Gnistania vastaan vaarallisella päällä, ja miehellä oli kaikki saumat hattutemppuun asti.

Vaikka joukkueiden välillä ei kummempaa sidettä ole, pelasi JäPSin nykykokoonpanosta Reza Heidari Tammisaaressa ennen Järvenpäähän saapumistaan. Jaetusti Ykkösen eniten maalisyöttöjä antanut Heidari on ollut tällä kaudella eittämättä JäPSin pelaamisen tärkeimpiä palasia, ja tulee myös lauantaina olemaan tärkeässä roolissa, jos siniset pisteille mielivät.

EIF-kamppailun poissaolot sijoittuvat JäPSin osalta alakertaan, kun Verneri Meriläisen ja Olli Valton korttitilit ovat täynnä, ja puolustusosaston terveystilanne on lisäksi parin pelaajan kohdalla epävarma. Jonkinlaista kierrätystä Gnistan-otteluun nähden on siis väkisinkin luvassa.