Ennakko: EIF – JäPS (Ykköscup)

Ennakko: EIF – JäPS (Ykköscup)

Ykköscupissa HIFK:ta vastaan kärsitty tappio tiesi sitä, että JäPS jäi A-lohkon kakkoseksi. Muiden lohkojen tulokset puolestaan sitä, että paras lohkokakkonen JäPS ei ollut, eikä puolivälieriin kotietua näin lohjennut. Lauantaina sinipaidat matkaavat siis EIF:n vieraaksi, joskaan eivät Tammisaareen vaan Nummelaan.

Missä: Certos Areena (Nummela)
Milloin: Launtai 25.2. klo 15:00
Liput: Aikuiset 10 €, alle 12-v ilmaiseksi
Muuta: JäPSin otteluseuranta Twitterissä

JäPS ja EIF kohtasivat viime vuonna kolmeen otteeseen. Varsinaisessa sarjassa JäPS vei molemmat ottelut suvereenein yhteislukemin 4–0, mutta yläloppusarjan kamppailussa tammisaarelaiset olivat selvästi vahvempia.

Jo kahdeksan kautta Ykkösessä pelannut EIF on viime vuosina vakiinnuttanut paikkansa sarjan ylemmässä keskikastissa. Sarjajärjestelmän muutoksen myötä edelliskausi oli kuitenkin ensimmäinen, jona ”de grönvita” pääsi kolkuttelemaan nousukarsintojen portteja. Esikarsinnassa FF Jaro osoittautui kuitenkin maalin verran paremmaksi.

Tulevalla kaudella EIFiä voineekin odottaa jälleen kärkikahinoihin. Ykkönen on ennakkoon erittäin tasainen, ja seuran mukaan budjettikin on kasvanut viime kaudesta muikeasti.

Muutoksen tuulet ovat Tammisaaressakin puhaltaneet pelaajarintamalla. Viime kaudella enemmän pelanneista jatkosopimusta ei ilmeisesti ole muun muassa kapteeninnauhaakin kantaneella Xhevdet Gelalla eikä Valdrin Rashicalla ja Kevin Moihedjalla. Lisäksi pelureita on siirtynyt ylemmälle sarjaportalle – kymmenen maalin mies Oskari Sallinen lähti Maarianhaminaan, Yassin Daoussi Ouluun. Iiro Äijö vaihtoi puolestaan Ykkösen sisällä HIFK:n riveihin.

Laadukkaita korvaajiakin EIF on toki onnistunut haalimaan. Ruotsin kolmannelta sarjaportaalta puolustukseen saapui Alexander Leksell. Hyökkäyspäätä tammisaarelaiset puolestaan vahvistivat hiljattain Salomo Ojalalla, jonka ansioluettelosta löytyy muun muassa Ykkösen maalikuninkuus vuodelta 2019.  

Talven ensimmäisessä harjoitusottelussa Veikkausliigan Interiä vastaan EIF hävisi 3–1, mutta sen jälkeen on sujunut.

Ykköscupin ensimmäisessä ottelussa vihreäpaidat kaatoivat Käpylän Pallon samoin 3–1-lukemin ja tasasivat sitten pisteet maalittomasti Salon Palloilijoiden kanssa. Kun TPS kaatui lohkon viimeisessä väännössä, taas, 3–1, tiesi se sitä, että EIF nappasi lohkovoiton.

EIF:n lohkovaiheen parhaina maalintekijöinä kunnostautuivat kahdesti verkon löytäneet Roni Pietsalo ja Abdoulaye Kante. Koko lohkovaiheen paras maalinsylkijä oli puolestaan JäPSin Justus ”Jusse” Holopainen neljällä täysosumallaan. Jää nähtäväksi, riittääkö jo se maalikuninkuuteen, vai tarvitseeko Jussen vielä lisätä saldoonsa lauantaina.

Tuloksien ja esitysten valossa ennakkosuosikin viittaa on vaikea asetella kovin tukevasti kummankaan harteille. Mainittavasta kotiedustakaan voi Nummelan kapeassa hallissa tuskin puhua.

Tappiollisesta HIFK-ottelusta ei JäPS-luotsi Jyrki Aholalle jäänyt suuremmin hampaankoloon.

– Olemme toki käyneet IFK-pelin läpi ja keskitymme edelleen kehittämään omaa pelaamistamme.

Positiivistakin löytyi.

– Oikeastaan meidän prässääminen on jo vuodenaikaan nähden aika yhtenäistä. Tietysti sitä pitää parantaa, mitä teemme pallonriistohetkellä – hyökkäämmekö nopeasti vai hitaasti.

– Tiedän Tammisaaresta oikeastaan vain valmentajan ja pelaajaluettelon, joten katsotaan lauantaina, mitä tuleman pitää.