Ennakko: EIF - JäPS 2023

Ennakko: EIF – JäPS

TPS:ää vastaan jälleen pettymään joutunut JäPS pyrkii sunnuntaina katkaisemaan voitottomien otteluiden putkensa EIFin vieraana. Kotonaan järvenpääläiset onnistuivat tammisaarelaiset jo keväällä kellistämään.     

Missä: Tammisaaren Keskuskenttä

Milloin: Sunnuntaina 09.07. kello 18:00

Liput: 15 € / 10 € (lapsi (12–17 v), opiskelija, eläkeläinen)

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

EIF ja JäPS alkavat tuntea toisensa jo läpikotaisin, sillä kohtaamisia viimeiseen puoleentoista kauteen on todellakin mahtunut. Sunnuntain kamppailu on jo peräti seitsemäs kerta, kun joukkueet mittailevat reilun vuoden sisään kilpailullisessa ottelussa voimiaan.

Ainakin tulosten valossa EIF on ollut JäPSille mieluisa vastustaja. Ykkösessä keskinäisistä otteluista kolme on mennyt sinipaitojen nimiin, kertaalleen kolme pistettä on kirjattu vihreäasuisille. Myös kevättalven Ykköscupissa JäPS poistui kentältä voittajana, mutta viimeisin kohtaaminen meni EIFille, kun joukkue tiputti järvenpääläiset toukokuussa Suomen Cupista.

Vaikka JäPS on siis keskinäisissä otteluissa ollut niskan päällä, voidaan Tammisaaressa olla kuluvaan kauteen melkoisesti tyytyväisempiä. 13 ottelusta EIFillä on kasassa 23 pistettä, siis lähes tuplasti JäPSin 12:een verrattuna. Maalieroiltaan joukkueet ovat niin ikään toistensa peilikuvia – JäPS on tehnyt 12 ja päästänyt 19 osumaa, EIF toisinpäin.  

– Hyvin pelaava joukkue meillä on vastassa, ovat ansaitusti olleet kärkikahinoissa koko kauden, Timo Kettunen kommentoi.

– Vielä kun kaveri pääsee kotikentällä pelaamaan, niin kyllähän siinä työnsarkaa pisteisiin on, vaikka pientä notkahdusta EIFin otteissa onkin näkynyt. Eiköhän tälläkin kertaa nähdä kuitenkin tasainen ottelu.

Sarjataulukon neljänneltä sijalta itsensä löytävä EIF kamppailee edelleen vähintään nousukarsintaan oikeuttavista sijoituksista, eikä kärkeenkään ole matkaa kuin seitsemän pistettä. Kuten Kettunen viittaa, viime viikkojen tuloskunto on kuitenkin jättänyt toivomisen varaa.

JäPSin ja EIFin piste-erosta huolimatta ei viimeksi mainittu ole voitoilla juuri ensimmäistä enempää kesällä juhlinut. JäPSin edellinen täysi pistepotti tuli toukokuun lopulla Jaroa vastaan, EIFin kesäkuun alussa KäPaa vastaan. JäPSin kuuteen venynyt voitottomien otteluiden putki on siis vain yhden sunnuntain isäntiä pidempi.

Tabi Mangan, Enoch Kofi Adun ja Salomo Ojalan kaltaisista huippuvahvistuksista huolimatta tammisaarelaisleirissä esiintyi kauden alla pientä kritiikkiä rekrytointipolitiikkaa kohtaan. Erityisesti kokoonpanon leveydestä oltiin huolissaan, ja vaikka hyvät otteet napinaa luonnollisesti hiljensivät, ovat viime aikojen vaikeudet soraääniä taas koventaneet.

Mistään kriisistä on silti turha puhua, sillä tasaisessa Ykkösessä heikompia jaksoja sattunee kaikille. EIFin osoittama haavoittuvaisuus antaa kuitenkin varmasti JäPSille uskoa, vaikka vaikea voitettava tiukasti puolustavat tammisaarelaiset ovat.

JäPS on päässyt aivan riittämiin viime otteluissaan paikoille, mutta maalijyvä on ollut harmillisen hukassa. Kun maalinteko on ollut vaikeaa myös JäPSin tavoin neljästi viidessä viime ottelussa osuneelle EIFille, voi yksikin hyökkäyspään onnistuminen ratkaista sunnuntaina paljon. Näin kävikin kauden ensimmäisessä keskinäisessä, jossa Amos Ramström puski JäPSille 1-0-voiton.

Maalintekovastuun EIFissä ovat Ojalan lisäksi ottaneet Artur Atarah ja Stanislav Efimov. JäPSiltä neljästi on osunut kaksi viimeistä ottelua penkiltä aloittanut Justus Holopainen, kolmesti ovat maalanneet Enoch Banza ja Hussein Mohamed. Etenkin Banzan kohdalla maalisaldon kasvaminen on ollut niin monesti niin lähellä, että jossain kohtaa pallon on vääjäämättä verkkoon päädyttävä.

JäPSin kokoonpanotilanteessa ei ole tapahtunut isoja muutoksia. Pitkäaikaispotilas Eero Tamminen ehti kentälle jo TPS-ottelussa, ja lienee mukana myös EIFiä vastaan. Amos Ramströmiä ei sen sijaan vieläkään kentällä nähdä.

– Parilla pelaajalla on pientä kesäflunssaa ollut, muttei mitään vakavaa. Amoksen piti alkujaan olla mukana jo huomenna, mutta valitettavasti lihasvammasta toipuminen otti alkuviikosta takapakkia, Kettunen kertoo.

Katso Tobiaksen etukäteismietteet EIF-ottelusta alta.