Ennakko: TPS - JäPS kesä

Ennakko: TPS – JäPS

Edelliskierroksella kolmannen perättäisen kotitasapelin Mikkelin Palloilijoita vastaan pelannut JäPS suuntaa lauantaina Turkuun. Siellä edessä on kova haaste, kun sinipaidat pyrkivät varastamaan pisteitä kiivaasti mukana nousukamppailussa olevalta TPS:ltä.

Missä: Veritas Stadion

Milloin: Lauantaina 20.7. klo 16:00

Liput ennakkoon: https://www.tiketti.fi/fc-tps-japs-veritas-stadion-turku-lippuja/98304?b=1

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Vaikka isännät ovat eittämättä lauantaina ennakkosuosikkeja, lähtevät järvenpääläiset kamppailuun viimeisimmän joukkueiden keskinäisen ottelun voittaneena. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa TPS hallitsi Järvenpäässä ottelun alkuhetkiä, mutta Aleksi Ristolan tasoituksen jälkeen turkulaisten peli hajosi käsiin, ja JäPS piti lopulta Irfan Sadikin maalilla kaikki kolme pistettä Koivusaaressa.

Kokonaisuudessaan lauantain asetelmat ovat jokseenkin samanlaiset kuin keväänkin kohtaamisessa. TPS yrittää kammeta itseään paremmin mukaan nousutaistoon, JäPS tehdä pesäeroa putoamisviivaan.

– TPS tulee matsiin hyvä KTP-voitto alla ja varmasti täynnä itseluottamusta. Energinen ja liikkuva vastustaja luvassa, uusi JäPS-luotsi Teemu Kankkunen povailee.

Ykkösliigan kahtiajakautumista kuvaa hyvin se, että erilaisista lähtökohdista huolimatta JäPSiä ja TPS:ää erottaa sarjataulukossa vain kaksi sijaa – turkulaiset ovat neljäntenä, järvenpääläiset kuudentena. Piste-eroa joukkueiden välillä on kuitenkin päätähuimaavasti peräti kaksitoista, joka on enemmän kuin JäPSin kaula viimeisenä nököttävään Mikkelin Palloilijoihin (10 pistettä).

Kesän sarjakierrosta on jäljellä kaksi ottelua, jonka jälkeen Palloliitto sommittelee otteluohjelman syyskierrokselle. Siellä viisi kotiottelua (neljän sijasta) saavat viiden parhaan joukkoon sijoittuneet, eli tuohon tavoitteeseen päästäkseen JäPSin pitäisi ohittaa kaksi pistettä edellä oleva SalPa. TPS:n lisäksi JäPS kohtaa vielä sarjan parhaassa iskussa olevan Jaron, eli helppoa se ei tule olemaan. Siksi sarjajumbo MP:lle tiputetut pisteet harmittavat erityisesti.

– Pelillisesti parannettavaa jäi etenkin vastustajan viimeisen linjan puhkomisessa, Kankkunen toteaa MP-ottelusta.

– Pääsimme hyvin puolustuslinjan eteen, mutta viimeisissä syötöissä olimme huolimattomia, emmekä saaneet toimitettua palloa maalintekosektorille tarpeeksi. Puolustuspelillisesti prässi ei ollut ihan sillä tasolla, millä sen pitäisi, ja toisella jaksolla linjojemme välit kasvoivat liikaa.

Vaikka vastus tietysti ainakin paperilla MP-ottelusta kovenee, ei se Kankkusen mukaan juuri vaikuta JäPSin lähestymistapaan.

– Meidän pitää saada yksinkertaisesti oma tekemisemme molemmissa päissä kenttää paremmaksi. Sillä me niitä pisteitä tulemme napsimaan, oli vastus mikä tahansa. Tietysti jokainen vastustaja on hieman erilainen, eli pieniä viilauksia toki tehdään.

Mainitusti sarjakärki KTP:n edellisessä ottelussaan kaataneelle TPS:lle nuo pisteet maistuivat varmasti erityisen makeilta, sillä alla oli tappio ”paikalliskamppailusta” SalPalle ja tasapeli toiseksi viimeisenä olevan KäPan vieraana. Kotkalaisia vastaan voittomaalin iski Huuhkaja-konkari Riku Riski, joka ei JäPSin ja TPS:n ensimmäisessä kohtaamisessa vielä pelikuntoinen ollut.

Riskin mukana olo on tietysti turkulaisille iso piristysruiske, mutta JäPSin urakkaa lauantaina helpottaa toisaalta se, että isänniltä pelikiellossa on peräti kolme miestä – Tuomas Pippola, Riku Sjöroos ja Aaro Soiniemi ovat kaikki TPS:n eniten vastuuta saaneiden pelaajien joukossa, eli isoista menetyksistä puhutaan. Lisäksi loukkaantumisten vuoksi sivussa on useampi nimi, joista merkittävin kenties turkulaisten kauden ykköstykki Albijon Muzaci.

JäPSiltä paluun kokoonpanoon tehnee pelikieltonsa kärsinyt Tino Palmasto. Lisäksi penkille asti MP-ottelussa kuntoutunut Miska Rautiola saattaa olla jo pelikunnossa, eli kapea puolustusosasto saanee vihdoin kunnolla helpotusta. Pääpelivoimalle onkin tarvetta, sillä TPS on ollut erityisen haavoittuvainen erikoistilanteissa.

Loppuviikosta Järvenpäässä tapahtuu myös melkoisella varmuudella liikehdintää siirtomarkkinoilla, mutta jää nähtäväksi onko liike vielä tässä vaiheessa yhden- vai kahdensuuntaista.