Ennakko: PK-35 – JäPS (syyskierros)

Ennakko: PK-35 – JäPS

Syyskierroksen kolmannessa ottelussaan järvenpääläiset suuntaavat vaihteeksi vieraisiin, mutta tällä kertaa matkaa ei jouduta tekemään aivan Pietarsaareen asti. Helsingin Pihlajamäessä selvitetään lauantaina, kumpi Ykkösliigan peräpäähän juuttuneista kilpakumppaneista vie tämän kauden osalta keskinäiset ottelut nimiinsä – JäPS vai PK-35.

Missä: Algeco Areena (Helsinki)

Milloin: Lauantaina 24.8. klo 16:00

Liput ennakkoon: https://www.tiketti.fi/pk-35-miehet-kotiottelut-ykkosliiga-2024-algeco-areena-lippuja/97417

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

JäPS ja PK ovat kohdanneet tällä vuosikymmenellä seitsemässä sarjaottelussa. Kertaalleen on Pallokerhon punakone onnistunut anastamaan pisteet Järvenpäästä ja kertaalleen on Pihlajamäessä päädytty tasalukemiin, mutta muuten on kotijoukkue aina napannut kolme pistettä. Historiaa tarkastellen JäPS on siis lauantaina vaikean paikan edessä.

Tämän kauden ensimmäinen keskinäinen päättyi esitellyn kaavan mukaisesti huhtikuussa järvenpääläisten juhlaan, kun sinipaidat avasivat Ykkösliigan pistetilinsä 3–1-kotivoitolla. Toisessa kohtaamisessa PK kaatoi, niin ikään perinteitä kunnioittaen, JäPSin puolestaan 4–1.

– Yksi tämän kauden kantavista ongelmista oli silloinkin havaittavissa, eli pelin sisäiset hyvät jaksot eivät tahdo kestää koko yhdeksänkymmentäminuuttista, JäPS-kippari Roope Autio toteaa.

JäPS-ottelun alla Kim Raimin PK:n päävalmentajana korvannut Tiago Santos sai siis lentävän lähdön valmennuspestilleen. Kuherruskuukausi ei kuitenkaan kestänyt, ja vasta viime kierroksen vierasvoitto Joensuun JIPPOsta nosti PK:n JäPSin ohi seitsemänneksi, seitsemän pisteen päähän putoamiskarsijan paikasta. Ruusuilla tanssimista ei kausi siis ole ollut Järvenpäässä, ei Pihlajamäessä.

Kesän siirtoikkunassa helsinkiläiset vahvistuivat kolmella pelaajalla. Aiemminkin seuran paidassa nähty Ahmed-Nuur Ayuub saapui Ykkösen EPS:stä vahvistamaan laitaosastoa, Mustapha Coker Atlantiksesta keskikenttää ja Joonas Sundman sarjan sisältä TPS:stä puolustusta.

Voisi kuvitella, että eniten vahvistusta PK olisi kaivannut kuitenkin hyökkäyspäähän, sillä joukkue on iskenyt viime kierroksella jumbosijalta ensimmäistä kertaa nousseen MP:n jälkeen Ykkösliigan vähiten maaleja. Ykköstykki, viidesti osunut Eero Markkanen, on tosin ollut sivussa kasan pelejä, mikä selittää asiaa ainakin osittain.

PK:n kauden isointa roolia ovat puolestaan päässeet, ainakin kellotettujen minuuttien määrällä mitattuna, näyttelemään japanilaisvahvistukset Juta Nakanishi ja Shunta Uchiyama. JIPPO-ottelussa paluun kokoonpanoon pienen tauon jälkeen tehneen keskuspuolustaja Frankline Okoyen merkitystä punamustien pelaamisella ei voi myöskään liioitella.

JäPSin kokoonpano on puolestaan elänyt viimeiset viikot melkoisesti, kun Teemu Kankkunen on hakenut sitä itselleen mieleisintä palettia. Esimerkiksi SalPa-tappiossa kiitettävästi koko 90-minuuttisen uurastanut Peetu Haikonen nähtiin kentällä ennen edelliskierrosta viimeksi kesäkuun puolella. Kankkunen on ehtinyt ajaa omaa pelitapaansa sisään nyt viiden ottelun verran, mutta avausvoitto antaa vielä odottaa itseään.

Pian pistetilin sopisi kuitenkin karttua. Sinipaidat eivät ole onnistuneet täyttä pistepottia nappaamaan peräti kahdeksaan kierrokseen, ja vaikka matkaa putoamisviivaan on siitä huolimatta vielä viisi pistettä, tulee etenkin hurjaan syysvireeseen yltymässä oleva MP takaa ja kovaa. Varmaa on ikävä kyllä se, että helpolla pisteet eivät tule lauantaina irtoamaan.

– Pihlis on ollut kiistatta meille aina pirun vaikea paikka vierailla, Autio toteaa.

– PK on suoraviivainen ja nopea joukkue, ja onnistunut avuillaan tekemään monesti meille pelaamisen vaikeaksi. Pyritään olemaan erityisen hereillä tilanteenvaihdoissa ja saamaan ehjä yhdeksänkymmentäminuuttinen alle, niin kyllä ne pisteet sieltä irtoavat.

Kokoonpanon osalta JäPSin poissaolijoista ei ole varmaa tietoa.