Ennakko: KTP – JäPS

Ennakko: KTP – JäPS

Edellisellä ykkösliigakierroksella kauden ensimmäisen tasapelinsä Käpylän Pallon vieraana pelannut JäPS on perjantaina kovan haasteen edessä. Veikkausliigasta alemmaksi pudonnut KTP lukeutuu sarjan ennakkosuosikkeihin ja on alkukauden yllättäjä JIPPOlle koettua tappiota lukuun ottamatta aloittanut kauden ryminällä.

Missä: Arto Tolsa Areena

Milloin: Perjantaina 3.5. kello 18:30

Liput: Aikuiset alk. 12€

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, Eikan Pankki näyttää

JäPS ja KTP kohtasivat viimeksi Ykkösliigacupin alkulohkossa, jossa joukkueet päätyivät Järvenpään Monitoimihallissa 1–1-tasalukemiin. Kotkalaisten moottori on kuitenkin talven pienten yskähtelyjen jälkeen jyrähtänyt kunnolla käyntiin, ja raitapaidat ovat iskeneet neljään Ykkösliigan otteluunsa peräti 14 täysosumaa.

Neljän kierroksen jälkeen KTP on yhdeksällä keräämällään pisteellä sarjataulukon sijalla kaksi, yhden pisteen päässä sarjaa johtavasta JIPPOsta. JäPSin neljä pistettä oikeuttavat sen sijaan kymmenen joukkueen sarjan kuudenteen sijaan. Pistemenetyksittä ei operoi enää yksikään ryhmä, ja vain JIPPO on edelleen voittamaton. Tässä vaiheessa vaikuttaa siis siltä, että historian ensimmäisestä ykkösliigakaudesta muodostuu tasainen.

JäPSin alkukauden tehomiehinä ovat kunnostautuneet kaksi maalia sekä maalisyöttöä kirjauttanut Justus Holopainen sekä maalin ja kahden maalisyötön Noah Kaijasilta. KTP:n ykkösmies on puolestaan ollut kaksi vuotta JäPS-nuttua kantamaan ehtinyt Enoch Banza, joka on iskenyt neljään otteluun hirmutehot: laitahyökkääjällä on kasassa jo viisi maalia ja kolme alustusta. Vahvana haastajana tunnetun Banzan kanssa sinipaitojen puolustus saakin olla kieli keskellä suuta.

– KTP on tietysti kokonaisuudessaankin hyvin laadukas joukkue. Yksi vastaan yksi -tilanteissa sekä vastahyökkäyksissä meidän pitää olla erityisen tarkkana, JäPS-päävalmentaja Erol Ates makustelee perjantain ottelua.

KTP-kohtaaminen onkin eittämättä JäPSin viidestä ensimmäisestä ottelusta etukäteen haastavin. Tähän mennessä kerätyt neljä pistettä eivät varmasti järvenpääläisleirissä tyydytä, sillä JäPS on lähtenyt jokaiseen aiemmista otteluistaan joko pienenä ennakkosuosikkina tai melko tasavahvoista asetelmista. Kotkassa Siniset ovat kuitenkin ainakin vedonlyöntimarkkinoiden perspektiivistä selkeä altavastaaja. Lähestymistapaan se ei Atesin mukaan kuitenkaan suuremmin vaikuta.

– Totta kai jokaiseen peliin laaditaan oma pelisuunnitelma, mutta siitä huolimatta lähdemme perjantaina pelaamaan omaa peliämme. Halutaan tehdä tästä meille hyvä matsi, ja sitä kautta mennään kohti kolmea pistettä.

Kaksi edellistä otteluaan peräti 5–1-lukemin voittaneen KTP:n tulivoima ei ole vain Banzan varassa. Esimerkiksi viime kauden lainalla viettänyt Aleksi Tarvonen nähdään taas tällä kaudella kotkalaisten kärjessä, ja mies on näyttänyt useampaan otteeseen olevansa tälle sarjatasolle hyvä maalinsylkijä.

Muitakin JäPS-kannattajille ja yleisemmin suomalaisille jalkapallofaneille mielenkiintoisia nimiä KTP:n runkomiehistä löytyy. Viime syksyn KäPassa lainalla viettänyt ukrainalaisvahti Maksym Zhuk vaikuttaa vihdoin saaneen mahdollisuutensa KTP:n maalin suulla. Puolustukseen KTP rekrytoi puolestaan moninkertaisen Suomen mestarin Mikko Sumusalon sekä EIF:ää viime vuonna Veikkausliigaan nostamassa olleen toppari Tabi Mangan. Valinnanvaraa kotkalaisilta löytyy lähes jokaiselle pelipaikalle.

JäPSin miehistössä rotaatiota on nähty alkukaudesta runsaasti – täydet tai lähes täydet minuutit ovat pelanneet vain Joona Tiainen maalilla, Tino Palmasto topparina sekä Noah Kaijasilta hyökkäyksen laidalla. Erityisesti keskustassa miehitys on vaihtunut lähes joka otteluun, ja onkin mielenkiintoista nähdä, kenet Ates perjantaina päätyy keskikentän pohjalle asettamaan. KäPa-ottelussa siinä nähtiin Herkko Kuosa ja Omar Jama.

Sinipaitojen loukkaantumistilanteen muutoksista ei ole tihkunut lisätietoa. Ainakaan Amos Ramströmin ja Aleksi Ristolan ei edellisviikkojen tiedoilla pitäisi olla kovin kaukana pelikunnosta.