Ennakko: JäPS – JIPPO

Ennakko: JäPS – JIPPO

Huimassa iskussa viimeisen kuukauden ollut JäPS kohtaa vuoden viimeisessä kotiottelussaan kauden todellisen yllättäjän, Joensuun JIPPOn. Vierailijat kamppailevat vielä tosissaan nousukarsintapaikasta Veikkausliigaan siinä missä sinipaidoilla on hyvä mahdollisuus yltää seurahistoriansa kovimpaan sarjasijoitukseen.

Missä: Järvenpään Keskuskentän Stadion

Milloin: Lauantaina 5.10. klo 16:00

Liput ennakkoon: 15 € / 10 € JäPS-toimihenkilö, eläkeläinen, opiskelija, työtön / 5 € lapset (7–17 v) / omat juniorit ja pikkulapset ilmaiseksi: https://kauppa.japsedustus.fi/

Muuta: KAUDEN VIIMEINEN KOTIOTTELU

Teemu Kankkusen opit ottivat aikansa ennen kuin alkoivat puremaan, mutta kun uusi JäPS-ohjastaja sai vihdoin oman pelipalettinsa kuntoon, alkoi tulosta tulla kovaan tahtiin. Järvenpääläiset ovat voittaneet nyt neljä perättäistä ottelua, joka on joukkueen pisin putki suomalaisen jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

– Syksy on ollut meiltä onnistunut. Joukkue on nostanut tasoaan tärkeissä otteluissa ja osoittanut, mihin se parhaimmillaan kykenee. On meistä itsestämme kiinni, saammeko vielä maalisuoralla puristettua riittävästi tehoja, jotta viides sija saadaan varmistettua, Kankkunen sanailee.

JäPS on voittanut hyvän jaksonsa aikana muun muassa kaksi Ykkösliigan jättiläistä, kun sekä sarjakärki KTP että nousukamppailusta pois luiskahtanut TPS ovat kaatuneet vieraissa.

– Vaikka tulokset ovat olleet hyviä, löytyy edelleen parannettavaa. Täysin ehjä ja tasapainoinen 90-minuuttinen on edelleen hakusessa. TPS:ää vastaan olimme erinomaisia 75 minuuttia, mutta lopussa teimme liikaa vääriä ratkaisuja.

Syksyn viimeisessä Keskuskentän koitoksessa JäPS kohtaa JIPPOn, joka on ollut Sinisille kenties kauden hankalin vastustaja. Ensimmäisessä kohtaamisessa joensuulaiset tyrmäsivät isännät kanveesiin peräti 1–5, ja toisessa kamppailussa punapaidat nousivat ensin rinnalle ja sitten ohi. Näin JIPPO on ainoa joukkue, jolta JäPS ei ole tällä kaudella nipistänyt pistettäkään.

– JIPPO on vastustajana hyvin erilainen kuin TPS. Kohtaamme joukkueen, joka puolustaa todennäköisesti syvemmällä ja pyrkii iskemään nopeasti vastaan. Tilanteenvaihdot molempiin suuntiin ovat varmasti ratkaisevassa osassa, Kankkunen jatkaa.

Vaikka tähän mennessä 32 pistettä kerännyt JäPS hamuaa mainittua historiallista vitossijaa varmasti motivoituneena, on vierailla lauantaina enemmän pelissä.

– JIPPO on pelannut ennakko-odotuksiin nähden erinomaisen kauden ja kaatanut meidän tapaamme viime viikkoina KTP:n ja TPS:n. Kun Jaro hävisi torstaina turkulaisille, on JIPPOlla meidät kaatamalla vielä mahdollisuus nousta heidän ohitseen nousukarsintaan oikeuttavalle kakkossijalle. Tulevat Järvenpäähän varmasti latautuneina.

JIPPOn hyökkäyspeli on sekin pyörinyt kauden mittaan hyvin, mutta huippusesongista isoimmat kiitokset menevät alakerran suuntaan – joukkue on päästänyt vain 23 maalia, joka on selvästi Ykkösliigan vähiten. Suuria onnistujia ovat olleet muun muassa kapteeninnauhaa kantava maalivahti Pyry Piirainen ja neljästi osunut laitapuolustaja Nuutti Tykkyläinen. Ylempänä joensuulaisten ykkösnimi on ollut keskikentän talismaani, yhdeksän maalin Yoshiaki Kikuchi.

JäPSin kausi jakaantuu itsestään selvästi kahteen puoliskoon; Erol Atesin alaisuudessa pelattuun ja Kankkusen vetämään. Jälkimmäisen ohjastuksessa JäPS on mainitusti kohentanut pistetahtiaan ja noussut putoamiskamppailun kynnykseltä keskikastiin. Kankkusen alaisuudessa erityisen kovassa iskussa on ollut esimerkiksi kymppipaita Ville Ahola, mutta viime viikkoina koko miehistö on kollektiivisesti parantanut otteitaan.

Lauantain kamppailuun vieraat pääsevät lähtemään mitä ilmeisimmin lähes täysin voimin, mutta pitkä bussimatka ja JäPSin huippuvire huomioiden isännät lienevät joukkueiden välisestä piste-erosta huolimatta ainakin hienoisia ennakkosuosikkeja. Sinipaitojen riveistä on varmuudella sivussa yksi mies, kun keskikentän taituri Omar Jama kärsii pelikieltoa, mutta terveystilanne on Järvenpäässäkin kelvollinen.  

– Lauantaina ei nähdä todellakaan mitään panoksetonta alta-pois-peliä, vaan molemmat pelaavat tahoillaan tärkeistä asioista. Pimeä talvi on taas edessä, joten nyt on hieno mahdollisuus tulla nauttimaan raikkaasta syyssäästä ja nähdä JäPS viimeistä kertaa tositoimissa. Kaikki siis lauantaina Keskuskentälle kannustamaan joukkue 77-vuotisen historian parhaaseen sijoitukseen, Kankkunen päättää.