JäPS - FF Jaro ennakko kesä

Ennakko: JäPS – FF Jaro

JäPSin ja TPS:n kauden toinen kohtaaminen päättyi männä viikolla turkulaisten selkeään voittoon, kun Miika Nuutisen ryhmä kellisti järvenpääläiset kotonaan suvereenisti 4–0. Turun vierailun jälkeen sinipaidat palaavat kotikentälleen, jossa vastassa on jälleen kova ryhmä – sarjakakkosena veikkausliigapaikasta kamppaileva Pietarsaaren Jaro.

Missä: Keskuskentän stadion

Milloin: Lauantaina 27.7. klo 16:00

Liput ennakkoon: https://kauppa.japsedustus.fi/events/6688f4f01ce2b42b128b456d/

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Turussa JäPS pysyi isäntien mukana ottelun alkuhetket, ja olisi jonain toisena päivänä voinut mennä johtoonkin, mutta lopulta TPS:n rutiini käänsi ottelun kotijoukkueelle. JäPSin tuore päävalmentaja Teemu Kankkunen korosti ottelua seuranneessa lehdistötilaisuudessa erityisesti ensimmäisen maalin merkitystä.

– Ensimmäiset puoli tuntia pysyttiin pelisuunnitelmassa. Sitten tuli [TPS:n] rangaistuspotku, jonka jälkeen homma peli karkasi meiltä täysin lapasesta ja meni järkyttävään hosumiseen.

Kolme perättäistä kotitasapeliä pelannut JäPS on myös Jaroa vastaan vaikean paikan edessä – Joensuun JIPPOn ohella pietarsaarelaiset seilaavat Ykkösliigan kovimmassa myötätuulessa, eikä heillä pistemenetyksiin ole nousutaistelussa varaa. Jaron kannalta lupaavasti se on onnistunut viime viikkoina kaatamaan pahimmista kilpakumppaneistaan niin sarjakärki KTP:n kuin kolmantena olevan JIPPOnkin.

JäPS pyrkii puolestaan tekemään pesäeroa putoamisviivaan, jonka alla ovat edelleen Käpylän Pallo ja Mikkelin Palloilijat. JäPSin ero toiseksi viimeisenä olevaan KäPaan on nyt kuusi pistettä, minkä lisäksi järvenpääläisillä on rahtusen verran parempi maaliero. Sinipaitojen pelit pahnan pohjimmaisena olevaa kaksikkoa vastaan ovat olleet kuluvalla kaudella tasaisia – yksi voitto, kolme tasapeliä.

Seitsemänneksi TPS-tappion myötä valahtanutta, 18 pistettä 17 ottelusta kerännyttä, JäPSiä ja Jaroa erottaa peräti 17 pistettä, mutta siitä huolimatta kevään keskinäisessä päädyttiin pistejakoon. Pietarsaaressa 0–0-lukemiin päättynyt ottelu jäi mieleen erityisesti Jaron punaisista korteista, joita järvenpääläiset eivät onnistuneet hyödyntämään lopulta juuri ollenkaan, ja rehellisyyden nimissä isännät olivat lopulta kahden miehen alivoimasta huolimatta lähempänä voittoa.

Vierailta pelikiellon vuoksi on lauantaina sivussa Pietarsaaressakin kokoonpanon ulkopuolella ollut Adam Vidjeskog, mutta muista poisjäänneistä ei ole tietoa tihkunut. JäPSiltä ulkona ovat ainakin niin ikään pelikieltoa kärsivä Amos Ramström sekä tietysti ulkomaille siirtyneet Linus Rönnberg ja Irfan Sadik. Kahdeksalla maalillaan Ykkösliigan maalipörssin kärkisijoille yltänyt Sadik on järvenpääläisille erityisen suuri menetys, jonka korvaaminen olisi loppukauden osalta ensisijaista.

– Ifu [Sadik] lähti meiltä odotetusti MP-pelin jälkeen, ja hyökkäykseen on siksi tietysti kartoitettu vahvistusta. Voi olla, että Jaro-peliin saadaan jo helpotusta. Lisäksi pari muuta viritystä on työn alla. Normaalia siirtoikkunan säpinää, mikä joko realisoituu tai sitten ei. Jää nähtäväksi, Kankkunen kommentoi JäPSin siirtotilannetta.

Kevään kohtaamisesta ulosajojen lisäksi mieleen jäivät Jaron laitakaistojen kautta nopeasti rakentamat hyökkäykset, joiden edessä JäPS-puolustus oli kovissa vaikeuksissa. Eniten sinipaitojen kannattanee lauantaina kuitenkin pitää silmällä keskikaistalla viihtyvää, hirmuiskuun äitynyttä Sergei Eremenkoa, joka on rakenteluvastuunsa lisäksi myös jaetusti Jaron kauden paras maalintekijä.

JäPSin oman pelaamisen parantamisessa Kankkusella on selkeät sävelet.

– Meillä on kyllä pelillisiä osa-alueita, jotka ovat riittävällä tasolla. Sitten on toisaalta sellaisia, mitä joudumme erityisesti kehittämään. Esimerkkeinä tästä viimeisen kolmanneksen ratkaisut hyökätessä, kuten murtavat syötöt, sekä puolustettaessa joukkueen muodon tiiviinä pitäminen.

– Lisäksi, erityisesti edelliseen otteluun peilaten, lukemattomat harhasyötöt on kyettävä kitkemään pois.

Jaro lähtee vierailijan statuksestaan huolimatta lauantain kamppailuun eittämättä ennakkosuosikkina, mutta JäPS on toisaalta uudella kotikentällään edelleen voittamaton – vaikkakin samaan aikaan myös voitoitta. Ottelu ratkennee siihen, miten hyvin Kankkusen opit ovat JäPS-miehistöön imeytyneet, ja siihen, miten sinipaidat pystyvät vaarallisen Jaro-hyökkäyksen neutralisoimaan.