Alieu Ceesay JäPSiin

Alieu Ceesay vahvistamaan JäPSin takalinjoja!

25-vuotias gambialaispuolustaja debytöi Ykkösessä viime vuonna, eikä hyppy ylemmälle sarjatasolla varsinaisesti tuottanut vaikeuksia - Vaasan visiitin tuloksena oli 16 ottelua, 1 maali ja liiganousu. Jatkosopimusta VPS:ään ei kuitenkaan syntynyt, joten Ceesay suuntasi JäPSin onneksi hieman etelämpään tarjoamaan palveluksiaan.

Aiemmin PEPOa kolmen kauden verran edustanut Ceesay on järvenpääläisille tuttu mies jo entuudestaan. Kookas toppari jäi Lappeenranta-vuosinaan varmasti niin JäPS-pelaajien, -valmennuksen kuin -kannattajienkin mieleen Kakkosen ehdottomaan eliittiin kuuluvana pelurina. Viime kausi osoitti, että mieheen voi luottaa myös sarjatasoa ylempänä, ja kun Ceesayn testidebyytti KTP:tä vastaan oli sekin viikonloppuna menestyksekäs, ei JäPS-taustoissa jouduttu sopimuksen tarjoamista kovin pitkään pohtimaan.

Kuutisen vuotta sitten Pohjolaan saapunut Ceesay on PEPOn lisäksi ehtinyt Suomen kamaralla edustaa Karjaan BK-46:tta. Ennen Euroopan valloitustaan mies palloili synnyinkaupunkinsa Banjulin Hawks FC:ssa, jonka paitaa on kantanut myös esimerkiksi HJK-legenda Dawda Bah.

Vaikka peräti 195-senttisen Ceesayn vahvuudet nojaavat pitkälti fyysisyyteen, on tällä myös kiistatta pallollisia kykyjä, eli mies on aika lailla juuri sitä, mitä JäPS on talven etsinyt. Erityisesti Olli Valton harmillisen loukkaantumisen myötä topparihankinta oli välttämättömyys, ja kaiken tähän menneessä nähdyn perusteella Ceesay on optimaalinen sellainen.

Tervetuloa Järvenpäähän, Alieu!