Aleksi Ristola jatkaa Järvenpäässä!

Aleksi Ristola jatkaa Järvenpäässä!

Kakkosen A-lohkon parhaan hyökkääjän palkinnon viime kaudella napannut Aleksi "Allu" Ristola vetää JäPS-nutun päälleen myös seuran Ykkösen debyyttikaudella.

Tikkurilasta Järvenpäähän viime vuonna tiensä löytänyt Ristola oli harkinnut jo nappulakenkien lyömistä naulaan ennen kuin saapui JäPSiin. Mies osoitti kuitenkin nopeasti, että jäähdyttelijän sijaan sinipaitaan oli saatu kovan tason tekijä. Yhteistyö hyökkääjäpartneri Miro Schwalenstöckerin kanssa johti lopulta komeasti 15 osumaan 19 ottelussa ja samalla lohkon maalikuninkuuteen.

Vaikka sopimusneuvotteluissa vierähti lopulta useampi viikko, oli alusta alkaen selvää, että sekä JäPSin että Ristolan intresseissä oli miehen jatkosopimus:

- Hienot fiilikset sopimuksesta! Upea seura ja joukkue olivat suurin syy jatkamiselleni. Ensi kaudelle pykälä lisää tekemiseen jokaiselle, niin uskon, että tulemme pärjäämään myös Ykkösessä mukavasti.

Ja mukavasti ainakin Ristola on Suomen toisella sarjatasolla jo pärjännytkin. Viimeisimmällä Ykkösen visiitillään Allu osui Vantaan PK-35:n hyväksi kymmeneen otteeseen, ja onnistunutta kautta seurasikin tuolloin siirto liigatason maalinsylkijäksi. Noista ajoista on kuitenkin ehtinyt vierähtää jo reilu vuosikymmen, ja tällä kertaa Ykkösessä nähdään eittämättä kypsempi ja kokeneempi mies. Todellinen optimisti saattaisi haaveilla jopa siitä, että Ristola pelaisi myös tällä kertaa vuoden päästä Veikkausliigaa - sinisessä.

32 vuotta syksyllä täyttäneen Ristolan jatkon jälkeen JäPSin yläoksille alkaa olla tunkua, ja sopimusten määräkin on jo lähempänä kahtakymmentä. Päävalmentaja Partosen pelaajapaletti on tuskin vielä kuitenkaan valmis, eli lisää sopimusuutisia lienee luvassa lähiaikoina.