Veskarit

Maalivahdin tontti on perinteisesti ollut JäPSissä hyvissä uomissa, eikä tuohon tilanteeseen ole tulossa muutosta ainakaan lähitulevaisuudessa. Ykkösveskarin pestiä hoitanee tulevallakin kaudella todennäköisesti Altti Mäkinen, joka on viettänyt edustusmiehistön tolppien välissä jo yli vuosikymmenen.

JäPSin nuoret maalivahtitalentit tarjoavat kuitenkin tänä vuonna Mäkiselle taas entistä kovempaa kilpailua peliminuuteista. Kahdesta edustuksen nuoriso-osaston veräjänvartijasta nokkimisjärjestyksessä ylempänä on tällä hetkellä Onni Haikonen. Jo pari kautta sitten Kakkosessa debytoinut Onni tunnetaan kentällä etenkin pitkänhuiskeasta varresta ja komeista reaktiotorjunnoistaan. Everton-fanina profiloituneen Haikosen otteet ovat kehittyneet tasaisesti parempaan päin edustusvuosien aikana, ja ykkösmaalivahdin paikka miehen alulla on varmasti ennen pitkää tähtäimessä.

Uusin, ja JäPS-kannattajille varmasti vielä tällä haavaa tuntemattomin, lisäys miesten maalivahtiosastolle on vasta 17 vuoden ikään ehtinyt Matias Ruohonen. 180-senttinen JäPS-kasvatti on tullut nuoruudestaan huolimatta ennakkoluulottomasti sisään edustusjoukkueen treenirinkiin, ja päässeekin tulevalla kaudella haistelemaan Kakkosen tunnelmaa. Tällä haavaa koulunpenkkiä kuluttava Ruohonen oli viime kaudella muun muassa nostamassa JäPSin b-junioreita ikäluokan ykkösdivisioonaan.

Erikoistaidokseen Matias mainitsee Rubikin kuution ratkaisemisen, ja vapaa-ajallaan nuorukainen viihtyy jalkapallon ohella erityisesti laskettelurinteessä. Tulevalla kaudella Matias toivoo saavansa lisää itsevarmuutta pallon kanssa ja kehittyvänsä erityisesti suullisessa pelinohjaamisessa.

Leave a Reply