Raportti: TPS 3–0 JäPS

JäPSin positiivisesti alkanut kausi Ykkösessä ei jatkunut toisella kierroksella ainakaan tuloksellisesti samoilla linjoilla, kun sarjan suurin ennakkosuosikki TPS osoittautui kotonaan sinipaitoja vahvemmaksi. Ennen ottelua kunnioitettiin hiljaisella hetkellä viime marraskuussa menehtynyttä TPS-legenda Kim Suomista.

Selityksille tilaa jättämättömällä kolmen maalin marginaalilla järvenpääläiset kellistänyt turkulaisseura oli ottelussa lopulta kokonaisuudessaan parempi osapuoli, mutta JäPSilläkin oli oma etsikkoaikansa.

JäPSin pelillisesti paras jakso sijoittui heti ottelun alkuun. Vieraat prässäsivät turkulaisia ahnaasti, eivätkä isännät saaneet peliään rullaamaan ollenkaan noin ensimmäiseen kahteenkymmeneen minuuttiin. TPS koki takaiskun lisäksi jo 5. minuutilla, kun puolustaja Joonas Sundman loukkaantui. Kamppailussa nähtiin muitakin harmittavia vammoja, sillä Sundmanin lisäksi kotijoukkueen Roope Pakkanen ja JäPSin Besart Mustafa vaihdettiin ottelussa pois niiden vuoksi.

JäPSin vahvasta alusta huolimatta ottelun kaikki kolme maalia lopulta viimeistelleellä Simo Roihalla oli toki jo 8. minuutilla paikka viedä kotijoukkue maalin karkumatkalle, mutta JäPS-debyyttinsä maalin suulla tehnyt Mustafa selvitti puolittaisen läpiajon tyylikkäästi. Seuraavat kymmenen minuuttia veikin sitten JäPS.

Peli pysyi vieraiden vahvan jakson aikana melko tiiviisti TPS:n kenttäpuoliskolla, ja sinipaidat saivat pari ihan lupauksia herättävää paikkaakin luotua. Puolenkymmentä kulmapotkua eivät kuitenkaan tuoneet kauden avausmaalia tullessaan. Parinkymmenen minuutin korvilla isännät sitten saivat mainitusti omaa peliään vähän avattua, ja etenkin vasemmalla laidalla pelannut Jasper Jalonen pyöri pirteästi vieraiden boksin tuntumassa. Viimeiset ratkaisut olivat kuitenkin kategorisesti huonoja, eikä Alieu Ceesayn lauantaina kipparoima JäPS-miehistö ollut vielä suuremmissa ongelmissa.

Lopulta TPS onnistui kuitenkin iskemään pelin avausosuman. Mainittu Jalonen kipitti karkuun vasemmalta laidaltaan, pelasi pelivälineen maalin edustalle, josta Roiha iski sen niin sanotusti ”läheltä ylös” toisella kosketuksellaan. Johto-osumaa seuranneet 10 minuuttia olivatkin sitten taas enemmän JäPSin heiniä. Vierailijoiden ensimmäisen puoliskon parhaat paikat siunautuivat molemmat aivan loppuhetkillä Antti Ulmaselle, joka ensin omasta kuljetuksestaan ja sitten TPS-puolustuksen virheestä pääsi mainioon tekopaikkaan. Aati Marttinen oli maalilla kuitenkin hereillä, ja miehen paraatipelastuksen myötä tauolle lähdettiin isäntien 1–0-johdossa.

Ensimmäisen puoliajan esitykseen saattoi olla JäPS-lasein tyytyväinen, sillä TPS oli ajoittain JäPSin kanssa todellisissa ongelmissa, mitä tukee myös hattutempun taiteilleen Roihan kommentti isäntien otteluraportissa:

– Oli vähän nihkeä peli, vaikka tulikin 3–0-voitto ja hattutemppu. Ensimmäinen puoliaika oli aikamoista taistelua ja kesti pitkään, että saimme pelin kontrolliin.

Toisella puoliskolla lunta tulikin sitten tupaan heti alkuhetkistä lähtien. Pirteällä pelipäällä ollut Jalonen nosti lähietäisyydeltä pallon JäPS-puolustajan käteen, jolla ei ollut tilanteessa juuri mahdollisuuksia reagoida. Tästä huolimatta Joona Kontinen osoitti kädellään kohti rangaistuspilkkua. Mustafan tilalle vaihdettu Janne Laiho oli pilkussa hyvin mukana, mutta Roihan laukauksessa oli tarpeeksi voimaa ja tarkkuutta – TPS kahden maalin karkumatkalle.

Lopullinen niitti seurasi vain kaksi minuuttia myöhemmin. Maalin jälleen alustanut Jalonen löysi Roihan boksista, tämä otti mainion ensimmäisen kosketuksen JäPSin linjan selustaan, ja laukoi pallon siihen hieman osumaa saaneen Laihon selän taakse. Seuraavat nelisenkymmentä minuuttia menivätkin sitten pallotellessa, sillä JäPSillä ei tuntunut riittävän uskoa tasapeliin, eikä TPS:ltä toisaalta merkittävää hinkua lisämaaleille. Lopputuloksena siis selkeähkö 3–0-kotivoitto, mutta vieraiden ei ole syytä pistää päätään pensaaseen. Vaikka isännät olivatkin lauantaina parempia, näytti JäPS edelleen siltä, että kuuluu tälle tasolle.

Kolmannella kierroksella Sinipaidat kohtaavat KPV:n kotiottelussa, joka pelataan näillä näkymin perjantaina 29.4. klo 18:30 Järvenpään monitoimihallissa.