Luqman Kassim

Luqman Kassim VPS:stä JäPSiin!

JäPS-miehistö vahvistuu ennen kauden avausta vielä yhdellä nimellä, kun Hassan Sesayn ohella englantilaistaituri Luqman Kassim liittyy joukkueen riveihin.

Liigaan viime kauden päätteeksi noussutta Vaasan Palloseuraa edellisvuonna edustanut Kassim on ehtinyt nyt viettää Suomen kentällä kolmisen vuotta. Isoveljiltään ensimmäiset jalkapallo-oppinsa saanut Kassim sai koto-Englannissa vielä asuessaan eräänä myöhäisenä iltana sedältään soiton, jossa kyseltiin nuorukaisen halukkuutta kokeilla pelaamista ulkomaan kentillä. Vaikka Suomen olemassaolokin tuli Kassimille pienoisena yllätyksenä, ei hän joutunut pitkään vastaustaan miettimään, vaan pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja suuntasi Pohjanmaalle Vöyriin, jossa veti ylleen Norrvalla FF:n paidan.

Nopeasti kävi selväksi, että Kolmonen oli miehelle täysin väärä sarjataso, ja ennen pitkää VPS kiinnostui Kassimin palveluksista. Kun jatkosopimusta ei tälle kaudelle kuitenkaan syntynyt, otti Kassim aiemmin JäPSiin siirtyneen ystävänsä Alieu Ceesayn vinkistä vaarin ja suuntasi näytille Järvenpäähän. Miehen kyvyt vakuuttivatkin valmennusosaston lähes välittömästi.

Vaikka Suomen vuosiin on tietysti aallonpohjiakin mahtunut, kertoo nyt 24-vuotias Kassim tähän mennessä nauttineensa Härmän reissustaan.

- Tämä on ollut todella hieno kokemus. Olen oppinut paljon itsestäni ja eri tavoista pelata. Pelaaminen Suomessa ja Englannissa on aika erilaista, ja etenkin hyppy kolmannesta divisioonasta ensimmäiseen toi mukanaan paljon uusia asioita, joihin piti sopeutua. Matka on joka tapauksessa ollut upea, jo odotan innolla, mitä tuleva kausi tuo tullessaan.

Vaikka mies ei ymmärrettävästi ollut kuullut JäPSistä ennen Järvenpäähän saapumistaan, kehuu Kassim ensimmäisiä kokemuksiaan seurassa; erityisesti valmennusta sekä joukkuetovereitaan. Hän pitää joukkuetta yllätysvalmiina ja toteaa, että JäPS pystyy kaudella aiheuttamaan paljon päänvaivaa ennalta kovemmillekin vastustajille.

Erityisenä vahvuutenaan Kassim nostaa esiin sammumattoman voitontahtonsa. Pelillisten asioiden osalta hän puolestaan korostaa kykyjään yksi yhtä vastaan -tilanteissa. Maalinälkäisen Kassimin voikin sanoa tuovan tiettyä yllätyselementtiä, tai englanniksi x factoria, joukkueeseen. Kenties tästä saadaankin maistaisia jo heti maanantaina.

Welcome to Järvenpää, Luqman!