Raportti: PeKa 1-2 JäPS

Miesten edustusjoukkueen pirteästi alkanut kausi sai ainakin tuloksellisesti hyvää jatkoa, kun kesän toisessa ottelussa kaatui sarjanousija Peli-Karhut tiukoin 1-2-lukemin. Kolmen pisteen myötä Kakkosen A-lohkon kärkipaikka siirtyi maalieron turvin järvenpääläisten haltuun, joten juuri paremmin kaksi ensimmäistä kierrosta eivät tulosten valossa olisi voineet mennä.

Sarjan JäPSin tavoin voitolla aloittaneet kotkalaiset tulivat peliin ennakkoluulottomasti huolimatta siitä, että ainakin vedonvälittäjät pitivät heitä selkeähkönä altavastaajana. Kotonaan pelaavat sarjanousijat ovat usein hankalia vastustajia, joten varsinaisena yllätyksenä tämä ei vierasleirille tietenkään tullut. Tiiviisti pelannut PeKa onnistui alussa sulkemaan järvenpääläiset pahemmilta maalipaikoilta, mutta ei toisaalta itsekään päässyt uhkaamaan Altti Mäkisen vartioimaa maalia kuin kaukolaukauksin.

Hyvin tasaisesti alkaneen väännön ensimmäinen parempi maalipaikka johtikin sitten heti avausosumaan. Kaksi JäPSin ensimmäistä kulmapotkua klaaraamaan onnistunut isäntäjoukkue ei enää kolmatta kertaa kyennyt vastustelemaan JäPSin totutun vaarallista erikoistilannepelaamista, vaan Miro Schwalenstöcker laittoi kauden avausmaalinsa lähietäisyydeltä verkon perukoille Olli Valton jatkosta.

Vaikka PeKa yrittikin avausmaalin jälkeen saada kirivaihdetta päälle, onnistui JäPS edelleen onnistuneesti neutralisoimaan isäntien laidoille asettaman ylimiehityksen. Pariin otteeseen Mäkinen joutui pallon tielle ensimmäisellä puoliajalla venymään, mutta suurempaa paniikkia varmasti läpi ottelun operoineessa JäPS-puolustuksessa ei päässyt syntymään. Vierailijat alkoivat sen sijaan päästä entistä paremmin maalipaikoille, ja vain niukka paitsioasema vei Aleksi Ristolalta miehen kauden toisen täysosuman.

Kuten Kiffen-kohtaamisessakin kävi, ei Ristola sunnuntai-iltanakaan joutunut pitkään harmittelemaan tyhjää maalisaldoa. Miro pelasi pallonmenetyksen jälkeen tilanteen mainiosti loppuun ja väänsi kuulan takaisin sinisten haltuun käynnistäen samalla yhden illan poikkeuksellisen harvoista vierailijoiden vastahyökkäyksistä. Oikeana linkkinä iltapuhteensa huhkinut Ala Alaeddine lähetti merkkaajansa nauttimaan buffetin antimista ja laittoi sitten tarkan keskityksen KTP:stä lainalla olevan PeKa-torjujan, Pyry Piiraisen, isännöimälle maalille. Viimeksi mainittu ei saanut keskitystä katki, joten Ristolalla oli helppo työ tuplata kauden maalisaldonsa pelin 36’ minuutilla.

Juuri muuta mainittavaa ei ensimmäisellä puoliajalla Vili-Petri Vänttisen ja kotijoukkueen kahden varoituksen lisäksi tapahtunut, joten taukoa siirryttiin viettämään JäPSin enemmän tai vähemmän ansaitussa 2-0-johdossa. Puoliajalla nähtiin taas kauden avauksen tavoin jo ensimmäiset JäPSin vaihdot, kun Justus Kauppinen ja Herkko Kuosa korvasivat vanhemman Alaeddinen ja keskikentällä uurastaneen Ayuub Abdin.

Vaikka ottelu tuntui jo lähes ratkenneen ensimmäisellä nelivitosella, osoitti PeKa – tuskin ensimmäistä kertaa kuningaslajissa – heti toisen puoliskon alkuun, että kahden maalin johtoasema on kaukana varmasta kolmesta pisteestä. Heti ensimmäisessä tilanteessa isäntien toppari lähetti pitkän pallon JäPSin boksiin, jossa Alaeddinen veljeksistä nuorempi, Ahmed, rikkoi pelivälineen itselleen kaivanutta PeKa-hyökkääjää. Tilanteesta seuranneesta rangaistupotkusta pallon laukoi varmasti sisään kotijoukkueen Juuso Laitinen. Altti voi tosin lohduttautua sillä, että pelitilannemaalia hänen selkänsä taakse ei edelleenkään ole tällä kaudella saatu.

Kuten usein käy, sekoitti kahden maalin tappiolla olleen joukkueen kavennus vielä hetkeä aiemmin turvallisen tuntuisessa johtoasemassa lekotelleen vastustajan. PeKa sai osumastaan aivan uutta puhtia ja otti ainakin toisen puoliskon ensihetkiksi ohjat tukevasti haltuunsa. JäPSillä oli suuria vaikeuksia päästä takaisin sisään peliin, mutta kun isännät eivät onnistuneet momentumiaan hyödyntämään, tasoittui peli taas puoliajan keskiväliä kohti mentäessä.

PeKa pysyi siitä huolimatta hienokseltaan niskan päällä läpi toisen neljäkymmentäviisiminuuttisen, mutta toisaalta JäPSilläkin oli lisääntyneiden vastahyökkäyssaumojen myötä mahdollisuutensa lyödä kolmas maali taululle. Etenkin pirteästi sisään tulleen Herkon loukkaantuminen kuitenkin sekoitti peliä uudemman kerran, ja ottelun lopussa tasoitus alkoi – jos nyt ei roikkua – niin hennosti riippua ilmassa. Isäntien hallinnasta huolimatta sinisten puolustus oli kuitenkin sen verran hyvin hereillä, että kotijoukkue ei itse asiassa päässyt tuhannen taalan paikoille missään vaiheessa.

Turhan jännittäväksi peli silti viime hetkillä laitettiin, ja äärimmäisen tärkeästä täydestä pistepotista huolimatta mietittävää tuleviin otteluihin varmasti jäi; vierasvoitto on siitä huolimatta aina vierasvoitto. Pitkään ei ottelun antia ehditä kuitenkaan perkaamaan, sillä edustuksen pelit jatkuvat jo tulevana keskiviikkona kello 19:00. Silloin Keskuskentän nurmelle astelee moneen otteeseen hankalaksi vastustajaksi todettu Nurmijärven Jalkapalloseura.