Raportti: JäPS 3-1 Reipas

Raportti: JäPS 3-1 Reipas

Kolmen ottelun voittoputkessa ennen lauantain Reipas-ottelua viipottanut JäPS vahvisteli asemiaan Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla entisestään, kun lahtelaisryhmä jäi auttamatta sinipaitojen jalkoihin. Aurinkoiselle Keskuskentälle vääntöä seuraamaan saapuneet kolme ja puolisensataa katsojaa saivat tälläkin kertaa rahoilleen vastinetta, sillä tarjolla oli jälleen viihdyttävä 90-minuuttinen.

Ottelun alku oli JäPSin tälle kaudelle tyypillisen varovainen, mutta vaikkeivat isännät avopaikoilla varsinaisesti juhlinutkaan, oli kotijoukkue jo ensiminuuteista lähtien hienokseltaan niskan päällä. Heti alkuvihellyksestä alkaen tuntuikin siltä, että sinisten johto-osuma olisi vain ajan kysymys. Ensimmäinen mahdollisuus siihen syntyi, kun ottelua oli ehditty pelata ehkä noin kymmenisen minuuttia. Aleksi Ristola oli unohtunut Joakim Ärilän maalille lähettämässä kulmapotkussa täysin vapaaksi, mutta miehen pusku painui hieman yli Reipas-maalin.

Ensimmäinen puoliaika jatkui Ristolan tilanteen jälkeenkin JäPSin lievässä hallinnassa, mutta sinisten viimeiset ratkaisut jäivät sen verran huolimattomiksi kautta linjan, että Joona Tiainen ei joutunut Reippaan maalilla mihinkään mahtipelastuksiin vielä venymään. Vähissä olivat toisaalta myös Altti Mäkisen työt isäntien luukulla, eli järin jännittäviä tapahtumia ottelun ensimmäiset 40 minuuttia eivät yleisölle tarjonneet.

Mainitun 40. minuutin tietämillä sitten kuitenkin – hieman puskista – alkoi tapahtumaan. Reipas voitti JäPSin katkoa seuranneen kakkospallon ja sai sen jatkettua pirteällä pelipäällä olleen Berat Kösen haltuun. Tämä laittoi toisella kosketuksellaan pallon isäntien toppareiden väliin juosseelle Tomi Kultille, joka nosti pallon vaikeasta asennosta taidokkaasti yli hieman vastaan tulleen Altin. Näinpä Reipas otti pitkälti ensimmäisellä laukauksellaan johtoaseman haltuunsa.

JäPS ei Reippaan yllätysmaalista kuitenkaan herpaantunut, vaan jatkoi määrätietoisesti omaa peliään. Ensimmäistä puoliskoa oli jäljellä kuitenkin enää parisen minuuttia, joten alkoi näyttää pahasti siltä, että Reipas pääsisi puoliajalle 1-0-tilanteessa, mikä olisi tietysti tarkoittanut sitä, että lahtelaisilla olisi ollut 15 minuuttia aikaa organisoida puolustuksensa johdon puolustamiseen.

Tähän JäPS ei kuitenkaan lopulta antanut mahdollisuutta. Jokke Ärilä jatkoi ensimmäisen puoliajan viimeisillä hetkillä pallon keskialueella Herkko Kuosalle, joka puolestaan pisti sen eteenpäin toisena kärkenä ottelussa operoineelle Ville Aholalle. Ahola kääntyi näppärästi, kuljetti Reippaan puolustuslinjaa kohti ja sijoitti pallon varmasti oikeaan alanurkkaan. Näinpä puoliaikaa lähdettiin viettämään 1-1-tasatilanteessa.

Pukukoppimaali tekikin selkeästi JäPSin pelille ihmeitä. JäPS vyörytti hyökkäyksiä armotta Reippaan boksiin, eikä palkintoa tarvinnut lopulta kauaa odottaa. 52. minuutilla oli Villen vuoro toimittaa peliväline Herkon haltuun, joka ei aivan onnistunut saamaan jalkaansa boksissa vapaaksi Reipas-puolustajien paineessa. Pienten kompurointien ja kikkailujen jälkeen ”Hege” sai kuin saikin pallon kuitenkin taiteiltua oikeaa laitaa pitkin lähes päätyrajalle nousseelle Ala Alaeddinelle, joka pisti pallon takaviistoon Ärilälle. Jokke ei tästä enää erehtynyt, vaan sijoitti JäPSin varmasti 2-1-johtoon. Maali oli samalla miehen ensimmäinen virallinen osuma JäPS-paidassa.

Ärilän maali tuntui pahasti katkaisseen lahtelaisten selkärangan, sillä Joken voittomaaliksi lopulta jääneen osuman myötä JäPS meni pelillisesti menojaan. Miehellä oli heti mainio paikka tuplata kauden maalisaldonsa, mutta Tiainen onnistui venymään upeasti pallon eteen. Tätä seurasi pari muuta tuhrittua paikkaa, mutta lopulta kentälle juuri ennen kyseistä tilannetta vaihdettu Miro Schwalenstöcker iski komealla laukauksella JäPSin kahden maalin karkumatkalle.

Hieman tämän jälkeen Reippaan Mikko Tuomi kärsi valitettavan loukkaantumisen, mutta koska vieraat olivat kaikki vaihtonsa ehtineet jo tehdä, joutuivat lahtelaiset pelaamaan ottelun viime hetket alivoimalla. Tästä Reipas ei enää toipunut, eli mitään varsinaista takaa-ajoa ei Keskuskentän illassa ehditty nähdä. JäPSillä oli sen sijaan useampikin paikka, joista se olisi voinut parannella maalieroaan, mutta tällä kertaa oli tyytyminen 3-1-loppulukemiin.

JäPSin pelit jatkuvat taas jo keskiviikkona, jolloin se kohtaa jälleen Reippaan, mutta tällä kertaa tietysti vieraskentällä.