Raportti: PIF 0–1 JäPS

Raportti: PIF 0–1 JäPS

Alkukauden haasteet ja harmitukset jäivät horisonttiin viimeistään sunnuntai-iltana, kun JäPSin miehet kävivät nappaamassa Paraisten nurmelta kauden ensimmäiset vieraspisteet. Voitto oli järvenpääläisille jo kolmas perättäinen, ja seitsemän kierroksen jälkeen kasassa on nyt siis mukavat 11 pistettä. Täyden pistepotin avittamana JäPS hiipi sarjataulukossa peräti neljännelle sijalle.

JäPSin avauskokoonpanossa nähtiin sunnuntaina pari muutosta KTP-ottelun miehistöön, kun keskikentällä Ayuub ”Juppi” Abdi korvasi pelikieltoa kärsineen Reza Heidarin, ja hyökkäyspäässä Antti Ulmanen avasi puolestaan alkukauden tapaan Aleksi Ristolan aisaparina.

Kesäisessä säässä pelattu ottelu alkoi hyvin tunnustelevasti, ja oli selvää, että molemmat joukkueet pitivät peliä ymmärrettävästi jonkinasteisena pakkovoiton paikkana; kovin moneen nollapisteiseen ei näissä nousijoiden välisissä kamppailuissa liene varaa, mikäli sarjapaikan mielii säilyttää. Kohtaamisesta oli kaavailtu tasaista vääntöä, ja tätä ennakointia noudattelivat myös kenttätapahtumat.

Ensimmäinen parikymppinen ei varsinaisia tuhannen taalan paikkoja tarjonnut kummallekaan osapuolelle, vaikka molemmat maalivahdit pääsivät pariin otteeseen palloon käsiksi. Ottelun alkuhetkien aikana lähimpänä maalintekoa olivat lopulta isännät, kun PIF-kapteeni Gesim Voca pääsi ampumaan vartin tienoilla vapaapotkun mukavalta paikalta. JäPSin muurista kimmokkeen ottanut laukaus oli painua oikeaan alanurkkaan, mutta tolppa oli vieraiden pelastaja. Viisitoista minuuttia myöhemmin pitkälti kaikista Piffenin paikoista vastannut Voca oli jälleen asialla – taas vapaapotkusta – mutta tällä kertaa pallon tiellä oli Janne Laiho.

Ensimmäisen puoliskon eittämättä paras maalintekopaikka siunaantui kuitenkin vierailijoille. Hedi Khayat pelasi oikealla laidalla alaspäin Albin Mehmetille, joka lähetti keskityksen isäntien maalille. PIF-topparin katko epäonnistui ja pallo tipahti Ristolalle, joka kuoletti pallon rinnallaan ja ampui toisella kosketuksellaan volleyn kohti Olli Hakanpään vartioimaa maalia. Nyt maalipuut olivat vuorostaan kotijoukkueen puolella, ja laukaus kimmahti sisätolpasta maaliviivan JäPSin kannalta väärälle puolelle. Puoliajalle siirryttiin näin ollen maalittomassa tasatilanteessa.

PIF:llä oli pari kelvollista aihiota toisen puoliskon alkuun, mutta kun isännät eivät saaneet palloa verkkoon, päätti JäPS näyttää maalinteon mallia. Joakim Ärilä löysi kulmapotkullaan jälleen Alieu Ceesayn, joka nikkasi päänupillaan vaikeasta asennosta kauden toisensa Hakanpään selän taakse.

Isäntien kirivaihteen sijaan viimeinen parikymppinen kääntyi johtomaalin jälkeen vahvemmin vieraiden haltuun, ja JäPS olikin lopulta lähempänä lisäosumia kuin PIF tasoitusta. Kertaalleen pallo saatiinkin verkon perukoille, mutta sinisten harmiksi se oli ehtinyt livahtaa yli sivurajan. Toisen maalin syntymättä jäämistä lienee jäänyt harmittelemaan erityisesti Miro Schwalenstöcker, joka oli pariin otteeseen täysin vapaassa maalintekopaikassa, mutta pelikavereiden syötöt eivät miestä löytäneet.

Lopputuloksena siis enemmän tai vähemmän ansaittu 0–1-voitto ja makoisat vieraspisteet. Seuraavalla kierroksella vastus kovenee taas huomattavasti, kun perjantaina 3.6. Järvenpäähän saapuu kauden kenties tähän saakka suurin yllättäjä, SJK Akatemia.

 

JäPSin kokoonpano:

Laiho
Palmasto
Autio
Ceesay
Sesay >< Lehtimäki 65’
Ärilä
Abdi >< Kuosa 46’
Khayat
Mehmeti >< Valto 65’
Ulmanen >< Schwalenstöcker 58’
Ristola