Raportti: PEPO 2-4 JäPS

Raportti: PEPO 2–4 JäPS

Alkukankeuksien jälkeen JäPS venytti kuin venyttikin tappiottomien otteluiden putkensa jo kuuteen, kun PEPO ei salama-alustaan huolimatta onnistunut perjantaina murtamaan viime kauden marssijärjestystä. Voitolla JäPS nousi sarjassa komeasti kolmanneksi ja seilaa viiden ottelun kuntopuntarilla mitattuna koko Ykkösen piikkipaikalla.

Järvenpääläislasein mukavasti päättyneestä ottelusta huolimatta ilta alkoi melko karmeasti, ja PEPO olikin ensimmäisen parikymmentäminuuttisen selkeästi niskan päällä. Lunta tuli JäPSin tupaan ensimmäisen kerran jo viidennellä minuutilla, kun kenties lappeenrantalaisten päivän pirteimmän esityksen tarjoillut Arttu Kotanen vei isännät johtoon puskemalla Jeannot Esuan millintarkan keskityksen takanurkalta Janne Laihon ulottumattomiin.

PEPO oli lähellä tuplata johtonsa kulmapotkusta pariin otteeseen jo ennen kuin kolmas niistä osui Joakim Ärilän käteen niin, että ottelun erotuomari Jari Järvisellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin viedä pallo pilkulle. Rankkarin ampunut Irfan Sadik ei Laiholle juuri mahdollisuuksia jättänyt, ja näin PEPO siirtyi Sadikin kauden viidennellä osumalla kahden maalin karkumatkalle.

Jälkikäteen on helppo viisastella, mutta kenties Sadikin olisi kannattanut rangaistuspotkunsa tuhria, sillä toisen osumansa jälkeen PEPO alkoi peruuttelemaan niin paljon, että JäPS pääsi paremmin mukaan otteluun. Maaliin kumpikaan joukkue ei palloa enää kuitenkaan ensimmäisellä puoliskolla saanut, joten taukoa lähdettiin viettämään PEPOn 2–0-johdossa.

Osku Partosen puoliaikapuhe oli ilmeisen onnistunut, sillä jälkimmäisellä 45-minuuttisella nähtiin aivan eri JäPS. Kotijoukkue oli ongelmissa heti ensihetkistä alkaen, ja lopulta JäPS kavensi jo, kun kellossa oli 50 minuuttia. Roope Autio sai pitkän sivurajaheittonsa jälkeen pallon takaisin itselleen ja keskitti – yhden blokatun yrityksen jälkeen – tarkasti PEPOn maalille, josta Antti Ulmanen ohjasi kauden ensimmäisen osumansa verkon perukoille.

Momentumin puolelleen nyt täysin saanut JäPS ei kauaa joutunut tasoitusta odottelemaan. Tony Lehtimäki sai pallon PEPOn rangaistusalueen tuntumassa ja pelasi sen ensimmäisellä kosketuksella Ulmaselle, joka kuljetti kohti päätyrajaa isäntien boksin sisällä. Ulmanen tiputti kantapäällään juonikkaasti taaksepäin, ja tauolla kentälle vaihdettu Ville ”Taikuri” Ahola latasi niin ikään kauden ensimmäisen maalinsa tavaramerkikseen muodostuneella ulkosyrjällä.

PEPOn kymmenminuuttinen oli lopulta todella musta, sillä JäPS iski voittomaaliksi jääneen kolmantensa vain kolme minuuttia myöhemmin. Reza Heidari lähetti omalta kenttäpuoliskolta pitkän, tarkan pallon isäntien linjan taakse, jonne Ulmanen oli tehnyt hyvän liikkeen. Tämä ehti karistella jahtaajansa ja viimeisteli läpiajon päätteeksi upealla nostolla päivän ja kauden toisensa.

PEPOn selkäranka tuntui tuohon napsahtaneen, sillä todellista kirivaihdetta he eivät missään vaiheessa enää saaneet päälle. JäPSiä yhden maalin johto ei sen sijaan tyydyttänyt. 77. minuutilla Hedi Khayat uurasti pelivälineen takaisin omilleen ja pelasi eteenpäin Heidarille, joka löysi jälleen pitkällä syötöllä Ulmasen 20 metrin päässä maalista. Tämä nosti näppärästi pallon ensimmäisellä kosketuksellaan PEPO-topparin yli Herkko Kuosalle, joka otti rinnallaan hyvän ensimmäisen kosketuksen ja ampui toisellaan pallon tarkasti vasempaan alanurkkaan.

PEPO sai pariin otteeseen luotua pientä paniikkia sinisten maalille, mutta yleisesti ottaen ottelun loppuhetket vaikuttivat melkoiselta pelailulta. JäPSin pilvi sai kuitenkin vielä pientä tummaa reunaa, kun isäntien Jesse Huhtala oli karata vieraiden kommunikaatiokatkoksen jälkeen puolittaiseen läpiajoon. Alieu Ceesay päätti hoitaa tilanteen varman päälle ja repi Huhtalan nurin sillä seurauksella, että Järvinen palkitsi Ceesayn suoralla punaisella. Miehellä oli jo kortti alla, joten tilanne olisi joka tapauksessa johtanut ulosajoon, mutta koska Autio oli vielä ehtimässä melko hyvin tilanteeseen, oli punainen kortti tuomarilta rohkea ratkaisu.

Rikettä seurannut vapaapotku oli hyvä, mutta tolppa pelasti JäPSin, eikä PEPO näin saanut loppuhetkien kiriä aikaiseksi. Hienon toisen puoliajan jälkeen täydet pisteet siis ansaitusti Järvenpäähän 2–4-lukemin.

JäPSin pelit Ykkösessä jatkuvat 18.6. vieraspelillä PK-35:ttä vastaan, mutta sitä ennen kohdataan Suomen cupissa Veikkausliigan AC Oulu. Kotiottelu pelataan tiistaina 14.6. kello 18:30.