MYPA 2-4 JäPS

MYPA 2-4 JäPS

JäPSin miesten ”vaikean jakson” voinee viimeistään nyt sanoa jääneen taakse. Pari perättäistä pistemenetystä kesäkuussa kärsineet sinipaidat saivat kesälomaa edeltäneestä derbyvoitosta selkeästi uutta puhtia, ja tiistai-iltana Saviniemen legendaarisella sametilla kaadettu Myllykosken Pallo edustikin jo kolmatta perättäistä täyttä pistepottia järvenpääläisille.

Koronaperuutusten ja mainitun Kakkosen kesätauon vuoksi isäntien edellisestä ottelusta oli ehtinyt vierähtää peräti kuukausi, joten MYPAlta ei selkeästi näyttöhaluja puuttunut. Ottelun alkuhetkillä punaisissa pelannut kotijoukkue onnistuikin vielä melko hyvin torjumaan JäPSin lähentelyt, ja pääsi jopa pari kertaa vaarallisesti sinisten linjan taakse. Viimeiset syötöt lipsahtelivat kuitenkin puolin ja toisin hieman liian pitkäksi, ja JäPSin pari vaarallisilta paikoilta lähtenyttä laukausta suuntautuivat nekin yli maalin.

Lopulta vierailijat saivat peliä paremmin ja paremmin hallintaansa, ja maali alkoi roikkua ilmassa. Ketsuppipullo osoitti ensimmäisiä merkkejä avautumisesta 34’ minuutilla, kun jälleen mainiosti pelannut Ville Ahola sai pelivälineen vasemmalla laidalla. Mies hassutti merkkaajansa pienellä harhautuksella ja lähetti matalan pallon etutolppaa kohden, josta oppikirjamaisen juoksun tehneellä Miro Schwalenstöckerillä oli – ainakin Miron viimeistelytaidon huomioon ottaen – ”helppo” työ pistää pallo verkon perukoille.

JäPS sai avausmaalista taas lisää energiaa, ja MYPA-maalivahti Antti Kaikkonen joutuikin heti ensimmäisen osuman jälkeen venymään parhaimpaansa, jotta JäPS-kapteeni Roope Autio ei tuplannut vieraiden johtoa. Pitkään ei sinisten toista osumaa jouduttu kuitenkaan odottelemaan. Tällä kertaa maalia oli alustamassa Herkko Kuosa, joka vapautti vasemmalla laidalla hyökkäystä tukemaan nousseen Valtteri Karlssonin maalintekoon. Tämä käänsi toisella kosketuksellaan pallon keskelle, ja viimeisteli varmasti oikealla jalallaan kauden avausosumansa.

JäPSin kolmas tuli lähes välittömästi toisen perään. Peliväline tipahti erikoistilanteen jälkeen Olli Valton ulottuville, joka latasi voimalla verkkoon peräti kesän viidennen maalinsa. Opan maalilukema vetänee siis tämänkin kauden päätteeksi vertoja monelle Kakkosen A-lohkon parhaista hyökkääjistä.

Jos joku luuli ottelun tähän ratkenneen, niin JäPS osoitti NJS-ottelun tavoin, että se kykenee kyllä laittamaan tilanteen kuin tilanteen jännittäväksi. Kulmapotkun jälkitilanteesta pallon sinisten boksiin roiskaissut MYPA sai pienen tuurin avittamana pallon taisteltua Altti Mäkisen selän taakse, ja näin puoliaikaa lähdettiin viettämään 3-1-lukemissa.

Punapaitojen kavennus kenties hieman säikäytti JäPSin, sillä toinen puoliaika alkoi huomattavasti tasaisemmin kuin ensimmäinen oli loppunut. Molemmat joukkueet saivat vähintään puolittaisia paikkoja sen verran tiheään tahtiin, että lisämaalien syntyminen oli vain ajan kysymys. JäPSin harmiksi ensimmäinen niistä oli kuitenkin vieraiden käsialaa. 2018 kaudella lohkon maalikuninkuudenkin voittanut Jussi-Pekka Rämä antoi kotiyleisölle aihetta juhlaan, kun Altti ei aivan saanut pidettyä miehen läheltä lähtenyttä viimeistelyä maaliviivan turvallisemmalla puolella.

Kolmen maalin johto oli siis jälleen kutistunut yhteen, ja pieni hermostuneisuus alkoi näkyä enemmän ja enemmän JäPSin tekemisessä. 60. minuutin paikkeilla järvenpääläisillä olisi ollut mainio paikka parannella asemiaan, mutta juuri kentälle vaihdetun Aleksi Ristolan kaato takaapäin ei käsittämätöntä kyllä johtanut rangaistuspotkuun, vaan ainoastaan siihen, että miehen olkapää muljahti paikoiltaan. Takaiskusta huolimatta Allu urakoi kuitenkin pelin loppuun.

Varsinaista paniikkia ei viimeisen puolen tunnin aikana ehtinyt vaikeasta tilanteesta huolimatta JäPSin maalille syntyä, joten kolme pistettä eivät lopulta olleet missään vaiheessa vakavasti uhattuna. Kapteeni Autio viimeisteli vielä varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla kulmapotkusta 2-4-maalin, joka viimeistään ratkaisi ottelun vieraiden hyväksi.

Sarjakärjestä itsensä jälleen löytävä JäPS pääsee siis hyvistä asetelmista lauantain Reipas-kotiotteluun.