Raportti: JäPS 1-3 FF Jaro

Raportti: JäPS 1–3 FF Jaro

Sinipaidat eivät harmillisesti onnistuneet kauden viimeisessä kotiottelussaan kartuttamaan pistepottiaan, vaan vierailijat veivät ansaitusti voiton mukanaan Pietarsaareen. Vaikka molemmilla osapuolilla oli pelissä vielä nimellisesti panosta, ei 90-minuuttinen noussut varsinaisesti klassikoiden joukkoon, vaan oli puolin ja toisin melko virkamiesmäistä pallottelua.

Ennakoidun vastaisesti liudasta poissaoloa kärsineet isännät saivat silti jalkeille yksitoistikon, joka ei kummemmin kauden aikana nähdyistä vakioavauksista poikennut. Lähinnä topparina avanneelle Verneri Meriläiselle päivän pelipaikka saattoi tosin olla hieman tuntemattomampaa sorttia.

Hyvässä vireessä ja niin ollen varmasti täynnä itseluottamusta Keskuskentälle saapuneet vierailijat ottivat pelin nimellisesti haltuunsa jo alkuminuuteilla, mutta kummempiin pelastuksiin ei tolppien välissä avannut Besart Mustafa joutunut aivan heti venymään. Näin ollen JäPS ei siis kärsinyt neljättä ottelua peräjälkeen aikaista takaiskuosumaa.

Kotijoukkueen alkuhetkien paras “paikka” nähtiin toisella minuutilla, kun Berat Köse meni boksissa nurin. Vaikka katsomoon ei kovin selvästi näkynytkään, mitä tilanteessa tapahtui, olisi joku tuomari saattanut pallon viedä pilkulle.

Pian pelin kuva alkoi vakiintua siihen, että vieraat kuskasivat palloa nopeasti JäPSin boksin tuntumaan, mutta viimeiset ratkaisut jäivät sen verran kehnoiksi, että aivan liukuhihnalta huippupaikkoja ei syntynyt. Ensimmäinen parempi tilanne siunaantui 19. minuutilla Jim Myrevikille, joka pääsi täysin vapaasti kuljettamaan rangaistusalueelle, mutta laukoi loistosektorilta reippaanlaisesti ohi.

Lopulta Jaro rikkoi kuparisen 31. minuutilla. Vähän hitaampaa hyökkäystä käynnistelleet valkopaidat saivat pallon kapteeni Jacob Bushuelle, joka löysi sitten loistavalla avaavalla syötöllä JäPSin 16 metrin alueen tuntumasta Markus Kronholmin. Tämä otti hyvän ensimmäisen kosketuksen alueen sisään ja ampui toisellaan vasempaa alanurkkaa kohden; Mustafa sai kättään vielä hyvin eteen, mutta ei onnistunut muuttamaan pallon lentorataa riittävästi ja näin vierailijat johtoon.

Ensimmäisellä puoliskolla nähtiin vielä kaksi maalia. Ensimmäisestä vastasi jälleen Jaro; Joni Remesaho katkaisi Ayuub Abdin kehnon syötön, minkä jälkeen pallo pelattiin hetki sitten seuraan liittyneelle nigerialaishyökkääjä Alhaji Gerolle. Tämä otti 20 metrin tienoilla yhden sivuttaiskosketuksen ja ampui sitten aivan käsittämättömän pommin JäPS-maalin oikeaan nurkaan jättämättä Mustafalle tällä kertaa mahdollisuuksia edes torjuntayritykseen.

JäPSin kavennus tuli muutamaa minuuttia myöhemmin. Herkko Kuosa pelasi Kösen kanssa näppärän kombinaation oikealla laidalla ja ampui sitten vasemmallaan. Bushue onnistui laukauksen blokkaamaan, mutta muutaman paikalle matkanneen vierasfanin harmiksi kädellään. Ennen kuin pallo aseteltiin 11 metriin, nousi erotuomarin keltainen kahdesti: tilanteen loppuun pelanneen Kuosan lisäksi ilmeisesti päätään aukoneelle Kronholmille. Lopulta pelivälineen taakse asteli Aleksi Ristola, joka jatkoi tutusti asteluaan pallolle asti ja viimeisteli kauden 12. maalinsa oikeaan alanurkkaan.

Toinen puoliaika

JäPS piristyi selvästi kavennusosumastaan, ja oli jo ensimmäisen puoliajan lopulla onnistunut luomaan hieman lisäpainetta Jaron päätyyn. Paras paikka tasoitukseen syntyi kuitenkin jälkimmäisen puoliajan puolella, kun tiettävästi ykkösen maalisyöttötilastojen kärkipaikkaa hallussaan pitävä Reza Heidari löysi jälleen pitkällä syötöllään sinipaitoja boksista – tällä kertaa Rezan avaus lähti lähes keskiviivalta. Vastaanottajana toiminut Antti Ulmanen laukoi suoraan ilmasta, mutta ikävä kyllä reilusti yli ja ohi maalin.

JäPSin seuraava hyvä paikka seurasi vain minuuttia, paria myöhemmin. Juuri kentälle tullut ja erittäin pirteästi esiintynyt Hedi Khayat nousi määrätietoisesti vasenta laitaansa ja pääsi päätyrajalta vielä kääntämään takaviistoon maalin eteen. Ulmanen sai pallon kieltämättä hieman vaikeaan asentoon, mutta kun edessä oli enää tyhjä maali, olisi viimeistelyä silti kannattanut kenties yrittää; mies otti kuitenkin vielä kosketuksen, joka suuntautui päätyrajan yli.

Loppuhetkillä ei sitten kentällä enää kovin merkittäviä asioita tapahtunutkaan, mutta positiivisella puolella voinee nostaa esiin Samu Siikin ja Veeti Mannerin ensimmäiset minuutit Ykkösen tasolla. Veeti ehti debyyttinsä tehdä jo Kakkosessa, mutta Samu asteli kentälle ensimmäistä kertaa sarjapeleissä. Pojat eivät peliä aivan ehtineet kuitenkaan enää kääntää, ja näin kaikki kolme pistettä Pietarsaareen 1-3-lukemin.

JäPSin kauden viimeinen ottelu pelataan Kokkolassa KPV:ta vastaan ensi lauantaina 8.10. klo 16:00. Jaro-tappio tiesi sitä, että tuossa ottelussa pelataan molemmin puolin vain kunniasta.