Raportti: JäPS 1-1 SJK Akatemia

JäPSin voittoputki Ykkösessä katkesi, mutta tappiottomien otteluiden ketju venähti samalla neljän pelin mittaiseksi, kun sinipaidat joutuivat kotonaan tyytymään pistejakoon SJK Akatemian kanssa. Tasapeli tarkoitti sitä, että SJK kipusi sarjataulukon kärkeen ja JäPSkin mukavasti kolmannelle sijalle, vaikka otteluita onkin nyt pelattuna useimpia kilpakumppaneita enemmän.

Kovassa vireessä olleet joukkueet pelasivat Järvenpään jo hieman vihertäneellä Keskuskentällä hyvätasoisen ja viihdyttävän ottelun. Sinisin lasein isännät olivat 90-minuuttisen aikana jonkin verran niskan päällä, ainakin hyvien maalipaikkojen määrällä mitattuna, mutta suuri vääryys lopputulos ei lopulta ollut, vaikka kolme pistettä olisivat ehkä enemmän JäPSille kuuluneetkin.

Hieman uneliaasti ottelut yleensä aloittava JäPS oli tällä kertaa alusta asti hereillä ja lähellä maalintekoa jo kolmannella minuutilla. Lähes laihomaisessa vireessä läpi 90-minuuttisen ollut SJK-vahti Tuomas Pöyhönen kuitenkin selvitti Antti Ulmasen sivurajaheittoa seuranneen sisäsyrjävolleyn. Erikoistilanteet olivatkin JäPSin päivän sana, sillä vain minuuttia myöhemmin oli Olli Valton vuoro kokeilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Tämän laukaus kilpistyi kuitenkin ylärimaan.

JäPSin hyvästä paineesta huolimatta ensimmäisenä iskivät vierailijat. Vasemmalta laidalta lähteneeseen keskitykseen isäntien puolustus pääsi vielä väliin, mutta katkopalloon ehti ensimmäisenä Kaarlo Rintamäki, joka viimeisteli komeasti ilmasta ensimmäisellä kosketuksella.

SJK oli tuplata johtonsa heti perään, mutta kun maalinteko ei maistunut, oli JäPSin vuoro hyödyntää momentum. Tasoitus syntyi vähemmän yllättäen erikoistilanteesta: Hassan Sesay löysi heitollaan Alieu Ceesayn, joka jatkoi takatolpalle Aleksi Ristolalle. Allu ei näistä erehdy, eli peli oli 1-1. Ennen puoliaikaa Ulmasella oli vielä mainio tilaisuus viedä JäPS johtoon, mutta Pöyhönen oli jälleen pallon tiellä.

Toisella puoliskolla SJK:llakin oli omat paikkansa, mutta yleisesti ottaen maalitilanteita loi lähinnä kotijoukkue. Parin seinäjokelaisten maalille luodun erikoistilannepaniikin lisäksi Ristola oli etenkin päästä muutamaan otteeseen mainioon paikkaan, mutta vieraiden puolustus ehti viime hetkellä paikalle.

Viimeinen näistä tilanteista johti valitettavasti siihen, että mies loukkaantui laukauksen yhteydessä, ja ainakin katsomoon tilanne näytti ikävältä. Loukkaantumisen vakavuus selvinnee tulevalla viikolla, mutta iso kolaus Ristolan pidempi poissaolo JäPSille olisi. Laadukkaita paikkaajia penkiltä onneksi löytyy etenkin nyt, kun Ville Aholakin pääsi Ykkösen debyyttinsä tekemään.

Lisäajalla Hedi Khayat oli vielä karata maalintekoon, ja ottelun viimeisessä tilanteessa Miro Schwalenstöckerin akrobaattinen saksipotku karkasi JäPS-fanien harmiksi hieman yli maalin. Näin ollen lopputulokseksi jäi 1-1, joka lienee tyydyttänyt vierailijoita hieman järvenpääläisiä enemmän.

JäPSin pelit jatkuvat ensi perjantaina 10.6. kun sinipaidat lähtevät Lappeenrantaan vanhan tutun PEPOn vieraaksi.