Raportti: Gnistan 10-1 JäPS

JäPSin tyydyttävästi alkanut kausi sai neljännellä kierroksella karmean käänteen, kun Oulunkylän Gnistan selätti sinipaidat peräti yhdeksän maalin marginaalilla.

Tulokseen peilaten ketään tuskin yllättänee, että peli ei järvenpääläislasein tarjonnut muuta positiivista kuin seurahistorian ensimmäisen Ykkösen osuman. Siitä vastasi ensimmäisellä puoliajalla vähemmän yllättäen Aleksi Ristola, joka sijoitti pallon varmasti ensimmäisellä kosketuksella Gnistan-maalin takanurkkaan.

Ristolan maali oli 3-1-kavennus, jota ei kuitenkaan seurannut JäPSin takaa-ajo. Sellaisen sijaan siniset seurasivat koko ottelun Gnistanin perävaloja hyvän matkan päästä.

Ensimmäisen kerran JäPSin ilta sai synkkiä sävyjä jo viidennellä minuutilla, kun Yoshiaki Kikuchi laukoi kotijoukkueen komeasti johtoon. Jokaista ottelun maalia tuskin tarvinnee perata tarkemmin läpi - vaikea niitä kaikkia olisi muistaakaan - joten todettakoon, että 20 minuutissa tilanne oli 3-0. Puoliajalle siirryttiin 5-1-tilanteessa.

Tauon aikana JäPS ei kuitenkaan ollut saanut itseään kasattua, vaan lunta tuli tupaan lähes samaan malliin. Toisella nelivitosella Topi Järvinen teki toisensa ja Douglas Cae illan, ja samalla kauden, neljäntensä. Muita useamman maalin miehiä ei Kipinällä ollut. Loppulukemina lopulta tylyt 10-1.

Vaikka Gnistan viimeisteli paikoistaan tappavalla varmuudella, eivät lukemat jätä mitään paikkaa selittelylle. Nyt ei JäPS-miehistöllä ole muuta mahdollisuutta kuin perata pitkään ja hartaasti, mikä meni vikaan, ja pitää huoli, että sama ei pääse toistumaan. Kausi on vielä nuori, ja kelkka mahdollista kääntää.

Pelit jatkuvat seuraavan kerran perjantaina 13.5. kotiottelulla EIFfiä vastaan. Tuolloin toivon mukaan päästään jo Keskuskentälle.