Ennakko: KPV - JäPS

Ennakko: KPV – JäPS

Järvenpään Palloseuran seurahistorian ensimmäinen Ykkösen kausi tulee päätökseensä lauantaina, kun sinipaidat matkaavat Kokkolaan. Kello 16:00 alkavalla päätöskierroksella ei järvenpääläisten näkökulmasta kuitenkaan ole enää kummempaa panosta.

Viime viikolla Pietarsaaren Jarolle kotonaan hävinnyt JäPS sinetöi tuossa ottelussa sen, että nousukarsintoihin joukkue ei voi enää venyä. Järvenpääläisillä on siitä huolimatta lupa olla hyvin tyytyväisiä debyyttikauteensa suomalaisen jalkapallon toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Joukkueen lopullinen sijoitus tulee päätösottelun tuloksesta riippuen olemaan joko viides tai kuudes, ja se on putoamistaisteluun ennakoidulta JäPSiltä upea suoritus.

26 ottelussa 34 pistettä keränneet järvenpääläiset lähtevät kauden päättävään KPV-kamppailuun yhden sijan ja yhden pisteen vastustajansa yläpuolella. Kokkolalaisten kausi on ollut tuloksellisesti siinä mielessä samankaltainen kuin JäPSin, että kevään jälkeen todellista vaaraa nousu- tai putoamiskamppailuun ajautumisesta ei ole oikeastaan ollut.

Vaikka JäPS sekä kuntopuntarista että sarjataulukosta KPV:n yläpuolelta täpärästi löytyy, vetivät kokkolalaiset aiemmissa keskinäisissä kamppailuissa pidemmän korren. Järvenpään kohtaamisessa pisteet tasattiin maalittomasti, mutta kumpi tahansa olisi pelitapahtumien valossa voinut poistua monitoimihallista voittajana. Kotonaan KPV nappasi puolestaan niukan, mutta lopulta ansaitun 1– 0-voiton.

Viime kierroksella KPV katkaisi kolmen tappion putken hakemalla mainion esityksen päätteeksi vieraspisteen Turusta; hienoisesta nousujohteisuudesta voisi esitysten suhteen siis puhua. Isännöintivastuu lisäksi huomioiden lienevät kertoimet lauantaina kokkolalaisten puolella, vaikka voittotili yläloppusarjassa heillä onkin vielä avaamatta.

Toisaalta on turha vältellä sitä faktaa, että molemmat joukkueet pelaavat pitkälti ilman panoksia – mikäli jompikumpi osapuoli on toista enemmän jo lomatunnelmissa, lienee kolmeen pisteeseen vaadittava hikoilun määrä kauden pienin.

Jaroa vastaan JäPSin miehistö oli sairastumisten ja Enoch Banzan sitkeän reisivamman myötä huomattavasti ennakoitua ohuempi. Kun mahdollisten sairaspoissaolojen lisäksi päätöskierroksella on pelikiellossa kenties JäPSin kauden paras pelaaja Reza Heidari, saatetaan Osku Partoselta nähdä KPV:ta vastaan yllätyksiä kokoonpanossa – saisivatko Jaroa vastaan Ykkösen tasolla debytoineet Samu Siik ja Veeti Manner jopa kunnon näytönpaikan?

Isäntien kokoonpanon mielenkiintoisin nimi lienee puolestaan Willem Haapiainen. Pallo-Kerho Keski-Uusimaasta Ilveksen, HJK:n ja PK-35:n kautta Kokkolaan kiertänyt nuorukainen on Pohjanmaalle siirtymisensä jälkeen osunut seitsemässä ottelussa kolmesti. KPV:n maalintekovaikeuksia kuvastaakin se, että merkittävästi Haapiaista useammin on osunut vain keskuspuolustaja Charalampos Chantzopoulos.

Mikäli kyseessä ei olisi päätöskierroksen ottelu, jossa kumpikaan joukkue ei elämästä ja kuolemasta pelaa, voisi myös tästä kolmannesta JäPSin ja KPV:n kohtaamisesta povata jälleen varovaista ja vähämaalista – nyt kaikki on kuitenkin auki.