Ennakko: JäPS - EIF

Ennakko: EIF – JäPS

Kauden avausottelussaan Salon Palloilijoille hävinnyt JäPS lähtee yrittämään pistetilin avaamista uudelleen lauantaina. Sinipaidat kohtaavat Tammisaaren EIFin Järvenpään monitoimihallissa kello 16:00.

Missä: Järvenpään Monitoimihalli

Milloin: Lauantaina 22.04. kello 16:00

Liput: 15 €/erityisryhmät (JäPS toimihenkilö, opiskelija, eläkeläinen, työtön) 10 €/lapset (7–17 v) 5 €/Omat juniorit seuravarustuksessa, kausikorttilaiset, alle 7-vuotiaat ilmaiseksi

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa

Gabriel Xatartin valmentama EIF ylsi viime kauden Ykkösessä neljänneksi ja lunasti sillä itselleen paikan nousukarsinnoista. Pietarsaaren Jaro murskasi kuitenkin tammisaarelaisten haaveet liigapaikasta. Tällä kaudella EIF hamuaa jälleen kärkisijoja.

EIF on pelannut Ykkösessä yhtäjaksoisesti pian yhdeksän vuotta. Se on pidempi rupeama kuin yhdelläkään sarjan joukkueista, eli kokemusta Tammisaaresta tällä sarjatasolla pelaamisesta todellakin löytyy.

Tämän vuoden miehistö on kuitenkin suhteellisen nuori ja uudistunut viime kaudesta reippaasti. Lähtijöitä on lähes avauskokoonpanollisen verran, mutta niin on toki saapujiakin.

Yassin Daoussi, Alexander Forsström ja Oskari Sallinen palkittiin viime vuoden esityksistään liigasopimuksilla, kun kaksi ensimmäistä päätyivät AC Oulun riveihin ja viimeksi mainittu Maarianhaminaan. Yhdeksässä ottelussa EIFin paitaa kantanut Mosawer Ahadi palasi puolestaan HIFK:hon, ja samaan osoitteeseen suuntasi myös Iiro Äijö.

Tammisaarelaiset ovat onnistuneet paikkaamaan menetykset kuitenkin kiitettävästi. Budjetista on löytynyt tilaa useammallekin nimekkäälle hankinnalle, joista kovimmat ansioluettelot lienevät Enoch Kofi Adulla, Tabi Mangalla ja Salomo Ojalalla.

Ghanan maajoukkueeseenkin yltäneeltä Adulta löytyy kokemusta pohjoismaisista pääsarjoista useamman sadan ottelun edestä ja palkintokaapista muun muassa Tanskan mestaruus. Tabi Manga oli puolestaan voittamassa Suomen mestaruutta KuPSin riveissä 2019 – Ojala valittiin samana vuonna Ykkösen parhaaksi pelaajaksi.

Kolmikon lisäksi EIF on hankkinut muun muassa HIFK:n viime kauden liigavahti Ramilson Almeidan, Hongan nuoren lupauksen Artur Atarahin sekä Ruotsin kakkostasolta saapuneen Alexander Leksellin.

Siinä missä JäPSin kausi alkoi vierastappiolla, avasivat tammisaarelaiset omansa kotivoitolla sarjan ennakkosuosikki TPS:stä. 2–1-lukemiin päättyneessä ottelussa maalit iskivät Ojala ja kolmatta kauttaan EIFiä edustava Stanislav Efimov.

JäPS ja EIF kohtaavat nyt vuoden sisään neljännen kerran, ja tuloksellisesti järvenpääläisillä on niskalenkki lauantain vierasjoukkueesta. Ykkösen runkosarjassa JäPS vei viime vuonna molemmat ottelut nimiinsä maaliakaan päästämättä, mutta yläloppusarjassa EIF oli tyly isäntä.

Viimeisin kohtaaminen oli kevään Ykköscupin puolivälierässä, jonka JäPS voitti hienon esityksen päätteeksi 4–2. Järvenpääläisiltä tuossa ottelussa osuivat Enoch Banza, Hussein Mohamed ja Justus Holopainen, joilta nytkin odotetaan paljon.

EIFin miehistö on Ykköscupista vahvistunut merkittävästi, joten liikaa ei JäPS voi aiempaan tulokseen nojata. Nyt pelipaikkana on Salon vaikeiden olosuhteiden sijaan kuitenkin tuttu monitoimihalli, joten sarja-avausta parempaa tekemistä järvenpääläisiltä voi silti toivoa.

– Sarja avattu, niin varmaan turha hermostuneisuus on vähäisempää, JäPS-luotsi Jyrki Ahola kommentoi.

– Lähtökohta on, että parannetaan joka sektorilla, mutta ennen kaikkea pelirohkeuden pitää olla tapissa. Pyritään pelaamaan kuten on harjoiteltu.

Salossa nähtyä miehistöä JäPS ei lauantaina kentälle juoksuta.

– Joitain muutoksia tulee kokoonpanoon. Pientä flunssaa on ollut liikkeellä, mutta isossa kuvassa uskon, että ehjän harjoitusviikon myötä tulee hyvä peli. Olennaista on, että keskitytään omaan tekemiseen.

Katso Enochin etukäteismietteet EIF-ottelusta alta.