Raportti: EIF 4-0 JäPS

Raportti: EIF 4–0 JäPS

JäPSiä koko kauden vaivannut epätasaisuus nosti jälleen päätään, kun Tammisaaren EIF osoittautui sunnuntai-iltana lukemin 4–0 selkeästi sinisiä vahvemmaksi.

Kahdessa edellisessä ottelussaan aikaisen takaiskumaalin kärsinyt JäPS laittoi EIFiä vastaan vieläkin ”paremmaksi”, sillä tällä kertaa verkko soi omassa päässä jo ennen ensimmäisen minuutin täyttymistä. Täynnä tarmoa otteluun tulleet isännät lähettivät pitkän pallon vieraiden selustaan, jossa se saatiin pelattua hirmuiskussa läpi 90-minuuttisen olleelle Valdrin Rashicalle. Tämä pelasi puolestaan boksissa poikittaissyötön EIF-kippari Xhevdet Gelalle, jolla oli helppo työ siirtää kotijoukkue läheltä johtoon.

Läpi ensimmäisen puoliskon suurissa ongelmissa ollut JäPS-puolustus yllätettiin toistamiseen jo pari minuuttia myöhemmin. Rashica harhautteli vasemmalla näppärästi ja vapautti sitten Gelan keskialueen tempokuljetukseen. Tämä pelasi puolestaan oikeaan laitaan Stanislav Efimoville, joka jatkoi maalin eteen Oskari Salliselle – hyvin samankaltainen osuma kuin ensimmäinen.

JäPS ei toisestakaan takaiskusta piristynyt, päinvastoin. Janne Laiho joutui seuraavan parinkymmenen minuutin aikana esittämään parikin paraatipelastusta ja loput liukuhihnalta syntyneistä maalipaikoista EIF-pelurit tuhrivat itse. JäPS pääsi paikoille pariin otteeseen, mutta ainoastaan Herkko Kuosan komeasta esityöstä viimeistelyä yrittämään päässeen Aleksi Ristolan laukausta saattoi pitää vaarallisena tilanteena.

EIF laittoi ottelun viimeistään pakettiin muutamaa minuuttia ennen puoliaikavihellyksen soimista. Kolmaskin maali muistutti kovasti kahta ensimmäistä, mikä kuvastaa sitä, miten vapaasti isännät pääsivät kohti JäPS-linjaa koko ensimmäisen puoliajan juoksemaan. Tällä kertaa pallo pelattiin Efimoville pidemmällä syötöllä, mutta jatko olikin sitten identtinen edellisen maalin kanssa; poikittaissyöttö maalin edustalle ja Salliselle päivän toinen osuma.

Toinen puoliaika

Aivan alkuun vaikutti siltä, että JäPS oli tullut kopista edes hieman sisuuntuneena, ja sinipaidat saivatkin ensimmäistä kertaa hieman painetta myös EIFin päätyyn. Viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin uupumaan, eikä tärkeä kavennusosuma ollut lopulta kovin lähellä.

Pakettia ja prässitasoa alemmaksi ensimmäiseltä puoliajalta ruuvannut EIF osoitti puolestaan hallitsevansa myös vastahyökkäämisen jalon taidon. Kellossa oli 50. minuuttia, kun JäPSin pallonmenetyksen jälkeen pallo pelattiin oikeaan laitaan, mistä Rashica jatkoi sen maalin eteen, jossa Sallinen oli jälleen oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Hattutemppu täyteen ja taululle 4–0.

Tämän jälkeen EIF pyöräytti vaihtorulettinsa käyntiin ja vaihtoi kentältä muun muassa juuri Sallisen ja Ghelan. Siitä huolimatta peli pysyi isäntien hallussa. Laiho oli kuitenkin mies paikallaan, eikä vihreissä pelannut kotijoukkue päässyt lisämaaleilla herkuttelemaan.

JäPSin paras ”paikka” nähtiin kenties noin 75. minuutilla, kun hetkeä aiemmin kentälle tullut Albin Mehmeti eteni rangaistualueelle ja taklattiin nurin. Tilanne vaikutti kovasti rangaistuspotkun arvoiselta, mutta tuomaristo näki asian toisin.

Viimeinen vartti oli lähinnä pelailua, ja lopputuloksena näin ollen 4–0 eikä kerrottavaa jälkipolville. JäPSin pelit jatkuvat ensi lauantaina 1.10. klo 15:00, kun kauden toiseksi viimeisiin otteluun saapuu vieraita Pietarsaaresta.