Raportti: JäPS -Reipas 3-2

RAPORTTI:

JäPSin Kauden kotiavaus päättyi lopulta voitokkaasti, kun Lahden Reipas onnistuttiin hikisen keskiviikkoillan ja kovan väännön päätteeksi selättämään lukemin 3-2.

Paahteiselle Keskuskentälle peliä oli saapunut seuraamaan 362 henkeä. Ihanteellinen sää ja avausottelustatus huomioiden yleisöä odoteltiin paikalle kenties jopa hieman enemmän, mutta toisaalta juhannuskiireet lienevät rokottaneet muutaman jalkaparin. Ensimmäistä kertaa ottelua pystyi myös seuraamaan Nelosen Ruutu-striimauspalvelusta, jonka kautta pyritään jatkossa näyttämään kaikki edustuksen kotiottelut.

Ennen ottelua valmentajisto oli tähdentänyt, että ensiminuuttien aikana tulisi olla erityisen hereillä. Valitettavasti tämä ei kuitenkaan käynyt toteen, vaan ottelun alku oli JäPSiltä yhtä hermostunutta peliä kuin Joutsenossakin. Etenkin kärjessä viime ottelun tapaan operoinut Rexhepi-Schwalenstöcker -kaksikko jäi lähes tyystin ilman palloa.

Vaikka Reipaskaan ei ensimmäisellä puoliajalla maalipaikoilla juhlinut, onnistui se kuitenkin iskemään avausosuman jo heti pelin alkuminuuteilla. Perinteisesti erikoistilanteisiin erikoistunut JäPS-miehistö oli tällä kertaa ottavana osapuolena, kun se sai maistaa kulmapotkusta omaa lääkettään. Taka-alueelle leijalleesta kulmurista lähteneen laukauksen maalissa ollut Altti Mäkinen torjui hienosti, onnistui vielä torjumaan riparista lähteneen kudinkin, mutta kolmannen yrityksen Sakari Jokinen painoi vääjäämättömästi maalin perukoille.

Johto-osuman jälkeen Reipas saatiin pidettyä tehokkaasti poissa maalipaikoilta, mutta toisaalta meno ei ollut sen ruusuisempaa kentän toisessa päässäkään. Turhautuminen johti turhautuneisiin taklauksiin, joista JäPSiä palkittiin ensimmäisellä puoliajalla kolmella keltakortilla, Reipasta yhdellä.

  1. minuutilla JäPS tuli kuitenkin kuin tyhjästä tasoihin. Laidallaan pallon jalkaansa saanut Hedi Khayat ajoi ensin sisään ja pelasi tyylikkäällä peitetyllä syötöllä pallon linjaan Kron Rexhepille, joka lähes identtisellä liikkeellä ja syötöllä vapautti Roope Aution läpiajoon. Keskikentän pohjalla viihtyvän Aution viimeistely oli taattua kärkimiehen laatua ja upposi vastustamattomasti oikeaan alanurkkaan.

Puoliajalla vaihtopenkin puolelle siirtyivät kipuilevasta takareidestä kärsinyt Lum Rexhepi ja kortin ensimmäisen puoliskon viime hetkillä napannut Jesse Sundström. Kuten avausottelussakin tilalle hyppäsivät Herkko Kuosa ja Ville Ahola.

Reipas otti toisen puoliajan alkuhetkillä pallonhallinnan itselleen, mutta lämmin keli alkoi selkeästi painaa ainakin vierailijoiden jaloissa, eikä palloa kyetty liikuttelemaan niin nopeasti, että JäPS-puolustus olisi ollut suuremmin vaikeuksissa. JäPS sai hyökkääjiä ja laitureita osallistettua peliin pikku hiljaa paremmin ja paremmin, ja peli tuntui hienoisesti kääntyneen kotijoukkueelle.

Kylmää vettä kaadettiin kuitenkin niskaan, kun toisenkin puoliajan ensimmäisen osuman iskivät lopulta vierailijat. Johannes Karjalainen pääsi kuljettamaan 56. minuutilla linjaa pitkin poikittain, eikä Mäkinen aivan ylettänyt oikeaan alakulmaan hieman boksin ulkopuolelta lähteneeseen laukaukseen.

JäPS painoi kuitenkin päälle, ja yritys palkittiin jo viisi minuuttia myöhemmin. Sarja-avauksessakin namupasseja jaellut Ala Alaeddin lähetti ensin millintarkan puolenvaihdon oikeaan laitaan Kron Rexhepin jalkaan, joka puolestaan laittoi vähintäänkin yhtä tarkan keskityksen maalialueelle. Palloon juoksi Miro Schwalenstöcker, jonka noin kymmenestä metristä lähteneeseen puskuun Merosella ei ollut mitään saumaa – peli oli jälleen tasan.

Voittomaalia ei jouduttu pitkään odottamaan. Mäkisen pitkä avaus löysi linjan takaa Justus Kauppisen, joka pinkoi pelivälineen perässä aina rankkarialueelle saakka. Juuri ennen kuin tämä pääsi nostamaan pallon Merosen yli, lanasi Reipas-veskari Kauppisen kentän pintaan sääntöjen vastaisesti; tuloksena keltainen kortti ja rangaistuspotku. Näistä Olli Valtolla ei ole ollut tapana erehtyä, ja tämäkin rankkari upposi varmasti vasempaan alanurkkaan.

Vaikka Reipas sai pientä painetta viimeisten minuuttien aikana JäPSin päätyyn, olivat isännät lopulta huomattavasti lähempänä lisämaaleja kuin vierailijat tasoitusta. Noita lisämaaleja ei kuitenkaan nähty, joten Valton rangaistuspotku jäi ottelun viimeiseksi osumaksi ja täysi pistepotti Järvenpäähän. Ottelun nälkäisimmäksi pelaajaksi asiantuntijaraati valitsi tällä kertaa kaksi maalisyöttöä antaneen Kron Rexhepin, joka pääsee täten lahjakortilla nauttimaan Zapatan antimista.

Seuraavassa ottelussa vastaan asettuu FC Viikingit. Tuo peli pelataan lyhyehkön juhannustauon jälkeen Vuosaaressa 27. kesäkuuta.

 

ENNAKKO:

JäPSin yhdeksän kotiottelun kausi avataan keskiviikkona 17.6. kello 18:30 Järvenpään hyväkuntoisella Keskuskentän nurmella, kun Lahden Reipas saapuu testaamaan sinipaitojen iskukyvyn. Kumpikin joukkue osoitti valmiutensa sarjapeleihin, kun tileille napsahtivat lauantaina täydet pisteet JäPSin haettua ne Joutsenosta ja Reippaan kukistettua nimivahvan PK-35:n kotonaan.

Reipas on järvenpääläisille tuttu sekä hankala vastus. Viime kaudella kumpikin vei kotiottelunsa niukasti nimiinsä, kun ensin keväällä Lahdessa pelattiin 3-1 ja syksyllä Järvenpäässä 2-1.  Lahtelaisten joukkue on mielenkiintoinen sekoitus vahvaa kokemusta ja nuoruuden uutta intoa. Käytössä on säännöllisesti ollut FC Lahden liigapelaajia, jotka tuovat oman panoksensa tekemiseen. Valmentaja Petri Järvisellä on ryhmässään siten laatua, mistä ammentaa.

Viime kauden parhaat maalintekijät olivat FC Lahden apuja. Myös tällä kaudella tahti näyttää jatkuvan, kun liigaryhmässä mukana oleva nuori Eemeli Virta nousi lauantain PK-ottelussa ratkaisijaksi lisäminuuttien maalillaan. Pitkien rajaheittojen erikoismies Roope Suonio pohjusti heitollaan tuon osuman ja näiden erikoistilanteiden kanssa JäPSin onkin syytä olla tarkkana.

Maalivahtiosastolla lahtelaisilla on myös liigakokemusta, kun Joonas Meronen on siirtynyt tälle kaudelle Reippaan riveihin. Keskikentän pelintekijöinä vakiokalustoa ovat Kasperi Heinonen ja Riku Heini, joista jälkimmäinen puuttui lahtelaisten avausottelusta. Avausottelusta puuttuivat myös syksyisiä syntejään vielä tuon yhden ottelun verran katunut kapteeni Markus Hietala sekä kokeneet Jussi Hauhia ja Eetu Sassila. Kaikki lienevät taas käytettävissä Järvenpäässä.

JäPSin kokoonpanoon lienee ainoa takaisku Tuomas Kyytsösen loukkaantuminen Joutsenossa. Mies sai heti kentälle tullessaan iskun käteensä ja seurauksena oli murtuma, joka aiheuttanee muutaman viikon tauon pelaamiseen. Päävalmentaja Osku Partonen tietää ja tuntee vastustajan vaarallisuuden.
– ”Reipas on ollut meille erittäin vaikea vastus. Heillä on laatua, taitoa ja kokemusta joukkueessa, mistä osoituksena on kotivoitto PK-35:stä viime kierrokselta.
– Meidän täytyy olla tarkkana Reippaan nopeiden ja liikkuvien pelaajien kanssa ja onnistua joukkueena kotiavauksessa. Jokainen on varmasti innoissaan, kun päästään pelaamaan kotiyleisön eteen.”

Poikkeusolojen takia JäPSin kotiotteluissakin joudutaan toistaiseksi rajoittamaan katsojamääriä. Otteluun voidaan ottaa sisään vain noin 450 katsojaa, joten varmistaakseen paikan tähän otteluun lippu kannattaa ostaa etukäteen. Rajoitukset koskevat myös kausikorttilaisia. Yleisön on hyvä tutustua myös joukkueen verkkosivuilla oleviin toimintaohjeisiin tapahtuman sujuvan läpiviemisen varmistamiseksi. Portilla on myynnissä JäPSin väreissä olevia kasvomaskeja ja hygienian varmistamiseksi paikalle on tuotu myös erillinen käsienpesupiste.

Leave a Reply