Tervetuloa Joakim Ärilä

Uusien hankintojen listaan saatiin jälleen kova nimi, kun sopimusneuvottelut viime kaudella Ykkösen AC Kajaania edustaneen 23-vuotiaan Joakim Ärilän kanssa saatiin päätökseen. Ärilä vakuutti JäPS-valmennuksen osaamisestaan etenkin Hämeenlinnassa HJS:ää vastaan pelatussa harjoitusottelussa, ja miehelle onkin pedattu tulevalle kaudelle suurta roolia. Isoa vastuuta ”Jokke” toivookin kaudella ottavansa ja tekee kentällä kaikkensa, jotta JäPS löytyisi ensi vuonna sarjatasoa ylempää.

HPS:ssä ensimmäiset pallokosketuksensa ottanut Ärilä on aiemmin edustanut lisäksi Käpylän Palloa, HIFK:ta ja NJS:ää. Parhaiksi nuoruusvuosien jalkapallomuistoikseen mies listaa Italiassa ja Espanjassa pelatut junnuturnaukset, joissa on päässyt ottamaan mittaa Euroopan huippuorganisaatioista ja näkemään, millä tasolla niissä suomalaisiin vastineisiin verrattuna pelataan.

Keskikentän keskellä viihtyvän Ärilän vahvuuksiin lukeutuvat muun muassa pelikäsitys, syöttötaito ja erityisesti laukausominaisuudet, joista JäPS-veskarit ovatkin jo saaneet ankaraa esimakua maaliskuun harjoituksissa. Olennaisimpina kehityskohteinaan mies itse näkee räjähtävyyden ja vasemmalla jalalla ammutut laukaukset.

Ärilä pitää työskentelystä lasten ja nuorten parissa ja tienaakin leipänsä nuoriso-ohjaajana. Työn ulkopuolella Joken ajankäyttö kietoutuu vahvasti urheilun ympärille, myös silloin kun nappikset eivät ole jalassa. Kavereiden kanssa Ärilä käy pelailemassa muita pallopelejä ja lätkimässä kiekkoa, minkä lisäksi aikaa jää myös lenkkeilylle ja kuntosaliharjoittelulle. Pakolliset lepopäivät mies pyhittää valokuvaukselle ja kitaransoitolle.

Ärilä päätyi järvenpäähän seuran taustaorganisaation osoitettua kiinnostuksensa tämän palveluksia kohtaan ja Joken sitä vastoin vaikututtua JäPSin edustusjoukkueen toiminnan tasosta. Etenkin valmennuksen taso on tehnyt vaikutuksen, ja treeneissä on miehen mukaan aina hyvä meininki – ”JäPSissä tuntuu kuin olisi kotona”.  Ärilän mielestä organisaatio kuuluukin ehdottomasti Ykköseen, ja sarjanoususta lähdetäänkin taistelemaan tänä vuonna kovaa.

Leave a Reply